Jag Förlorade Synen Av Den Stora Bilden Av Föräldraskap. Här är Hur jag Hitta Den Igen.

Jag grät över spilld mjölk. Den som sa att det var ingen idé i att det var fel.

Det var den tredje flytande spill av dagen, och minst 99 spill av dagen totalt. Detta ingår i Cheerios flingpaket, behållaren för kritor (en av som sedan används för att rita i en systers skola lärobok), innehållet i min smink väska (nej, min trendiga turkos eyeliner ser inte så bra på näsan av min 4-åring, som trots sin bästa ansträngningar) hela rutan block, innehållet i min handväska, en container full av jävla dyra ekologiska baby yoghurt, den jävla tub tandkräm (hur är det i denna dag av modern teknik, robotar, rymdskepp, automatiska fordon, och alla resten av det — att ingen har uppfunnit en jävla childproof tub med tandkräm? En jävla tub tandkräm! ), och en hel hylla med mat (han försöker klättra på hyllan för att nå Guldfisk cracker box).

Hur som helst, du ser vart jag ska med detta. Jag grät över att en enda kopp spilld mjölk för om jag inte hade, då skulle jag säkert ha förlorat allt sken av förnuft.

Dessa barn katastrofer inte hända eftersom att jag är lite nybörjare på detta hela föräldraskap sak. Jag är en veteran med fyra barn och över ett decennium av erfarenhet i bagaget. Nej, dessa saker hände eftersom det är föräldraskap. Ibland är det bara några dagar (veckor, månader, år) som.

Min man är fantastisk. Han är en fantastisk partner och en fantastisk pappa till våra barn. Problemet är att han inte är hemma för det mesta. Jag är. Och när han har kommit hem, det är oftast precis innan middag och läggdags. Så vem är kvar att köra denna cirkus hela dagen? Jag är. Bara istället för att vara cirkusdirektör, jag sprang runt från den ena katastrofen till nästa, mer som en av de klumpiga clowner.

Inte för att det är alltid katastrofer inträffar. Jag fullkomligt älskar att vara mamma. Vi har ganska bra barn, trots att deras överanvändning av tandkräm, och det finns stunder av ren lycka. Problemet var att jag hade förlorat synen av helheten när det gäller föräldraskap. Låt mig förklara.

Från den tid de tar sina första andetag, vi, som föräldrar, känner att denna överväldigande behov av att skydda, ge, och ta hand om våra barn. Medan de i sin tur lära sig att komma till oss behöver det, oavsett om det är för komfort, näring, vägledning eller hjälp. Och innan du vet det, du är i tjock saker och du är så kär i denna lilla varelse av din att du är redo att hoppa in åtgärder på ett ögonblick. Och du hoppa (och ibland kör) när de ropar på hjälp.

Men vad är den stora bilden när det kommer till föräldraskap? Vårt jobb är att få dessa barn förberedda för livet, så att de kan få den lyckligaste, mest framgångsrika liv som möjligt. Saken är den, att för att åstadkomma den stora bilden, våra barn behöver lära sig hur man tar hand om sig själva . Och ta hand om dem, att vi ofta "göra" för dem, eftersom, tja, vi är så mycket snabbare och effektivare än de är, och vi älskar dem och vill att de ska vara lyckliga, och så vår instinkt är att köra dem när de kallar för oss.

Jag var så fångas i vardagens små detaljer (behöver du en päls? Gee, tack för att överlämna mig ditt kråka! Låt mig borsta håret. Sluta slåss med din syster!), att jag glömde bort den stora bilden, tills den dag den spilld mjölk. Och jag grät. Och jag öppnade mina ögon för att hitta två uppsättningar av oroliga ögon.

Och då hände något underbart. Min 6-åring sprang och tog tag i papperet handdukar och började torka upp mjölken hennes syster hade spillts. Då 4 år gammal började hjälpa också. Och när de hade gjort, det var fortfarande våt och klibbig men det var okej.

Det fick mig att inse att här var jag, försöker vara super mom och flyger till handling när de kallade mig för hjälp, när vad jag behövde göra var att stoppa . Jag behövde för att sluta hjälpa mina barn när de ville ha min hjälp. Jag behövde vänta tills de är "äldre" och börja lära dem att "vara" äldre. De behöver inte vara snabb eller effektiv ännu. De har år att lära sig. Men de kan försöka.

Nu, när de spiller ett glas mjölk eller en låda med Cheerios, jag säger till dem att städa upp det. Visst, jag måste gå runt bakom dem och torka upp ordentligt. Men gissa vad? Det tar mig halva tiden.

Katrina Davis

Om de kämpar, jag vet inte alltid ingripa genom att skrika för att bli hörd (och i hemlighet önskar för Kapten von Trapp vissla). Jag håller upp två fingrar. De har två minuter för att sortera ut bland sig själva, eller annan Domare Mamma ingriper, och kostnaden för att hennes dom är en timme lång förbud mot elektronisk utrustning. De är snabbt lära sig att vara befälhavare på diplomati.

Om badrummet väggar är insmorda med en mystisk brun ämne, att jag inte automatiskt spyor i min mun lite. Jag är, trots allt, en erfaren förälder (kryddat med varje typ av äckliga kroppslig vätska som man känner till). Jag bekräftar att mina böner är besvarade och att det är, i själva verket, Nutella, och sedan lämnar jag dem att städa medan jag går rewash samma tvätt för tredje gången och kolla Facebook.

Om de vill äta en matsäck till skolan, de hade bättre pack det själva. I fall du undrar, 6-åringar kan göra en smörgås när du lagra sina leveranser till nåbar höjd. Och visst, jag ska skära upp frukt för att få sin lunch och kolla för att se till att de inte bara äta Oreos och kex djur.

Och när de verkligen behöver mig, jag kommer alltid att vara där för att hjälpa dig — med viktiga saker, som jagar bort klädskåp monster på natten.

Om den jävla tub tandkräm har återigen lett till att mitt badrum är täckt i bubblegum-smaksatt pasta, ja, det kommer förmodligen att resultera i en hysterisk tirad och viss stress att äta stora mängder choklad, men det är okej. Vi arbetar mot den stora bilden och har fortfarande en väg att gå. Och jag kommer att njuta av nästan varje minut av det.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar