Den Bästa Mamma I Världen

"Om jag kunde hämta min mamma, skulle jag plocka dig", säger min 9-åring.

"Det är så söt", säger jag något misstänkt. "Varför?"

"Eftersom du är den bästa mamma i världen", svarar hon, då volanger ut ur rummet.

Egentligen? På något sätt.

Vissa dagar är jag övertygad om att jag är bland de sämsta mammor i världen. Jag menar inte att jag är i sällskap med dem som är fysiskt eller känslomässigt skada sina barn. Det är en annan kategori helt och hållet. Det är istället en subtil misslyckas på min sida för att, i ord av Mary Poppins, vara "praktiskt taget perfekt på alla sätt."

Jag knäppa på barnen för att skynda upp till frukost, eftersom de är på väg att komma för sent till skolan. Jag hota med att ta bort de barn lovey om hon inte sluta springa runt middagsbordet rytande som ett lejon. Jag rullar mina ögon när min 6 grader faller i en hög på golvet för att hon är stubbed hennes tå. Jag förlorar mitt tålamod när min mellersta berättar om dagens händelser i detalj för många, många, många minuter. Jag allvarligt dagdrömma om hur det skulle vara om Jag ville inte ha barn alls .

Så kan du inte hämta mig om du letar efter den bästa mamma i världen.

Men fortfarande hämtar mig.

Du bör plocka upp mig eftersom jag är inte rädd för spindlar eller klättra upp för höga berg eller flås mitt knä. Ett misslyckande betyder inte att skrämma mig, försöker inte gör, speciellt om du verkligen vill, men av någon anledning, behöver du inte. Försöker tar mod och tillförsikt och tro. Jag kan lära dig att vara modig, men du bör också veta att det är okej att be om hjälp, vet dina egna gränser och att nå dina mål i sällskap med andra.

Du bör plocka upp mig eftersom jag vet hur man cartwheel, skateboard, inline skate och skridskor. Jag älskar att gå på baseball spel och inte bara för öl och korv. Jag älskar att titta på dig att spela fotboll och se bestämd utseendet på ditt ansikte när du har en öppen skott på mål. Även om du inte gör det.

Du ska välja mig för att jag kommer alltid hålla din hand på take off och landning. Att lämna en plats och anländer i en annan, vare sig det är bra eller dåligt, är skräckinjagande verksamhet. En hand att hålla i som gör hela skillnaden.

Du ska välja mig för att jag kommer alltid att berätta sanningen. Inte återvändsgränd sanningar som bara kommer att smälla ditt hjärta utan att erbjuda för att leda vägen. Jag kommer att berätta sanningen för dig när du behöver höra det, även om det är smärtsamt, även om det är för briljant för att se klart i det ögonblicket. Sanningen är som en drog: vissa människor måste ha det hela tiden, medan andra får hög beröva sig av med det helt och hållet. Hitta din sweet plats både i att berätta och ta emot det.

Du bör plocka upp mig eftersom jag vet precis hur du gillar att ligga på min arm när jag gosa ner dig för att sova. Jag vet hur man kysser dig godnatt med din huvudbonader på utan att klämma på våra läppar. Och när jag lämnar rummet efter att ha stoppat dig, jag kommer alltid svara på dina "natt-natt-se-er-i-morgon-älskar-dig" med min "natt-natt-se-er-i-morgon-älskar-dig."

Du bör plocka upp mig eftersom jag alltid kommer att göra din lunch färskt på morgonen istället för kvällen innan. Det är vad jag älskar dig.

Du ska välja mig för att jag tror på magi. Detta inkluderar tandfen, små mirakel, som min ut-av-deras-element pioner som blommar på våren efter våren och den vetenskapliga underverk av universum. Algoritmer kan bara förklara så mycket. Det faktum att det fungerar och att vi är här är någon form av marvel.

Du bör plocka upp mig eftersom vi är peas in a pod. Vi är perfektionister. Vi hatar att göra ett misstag. Vi skylla oss själva för andras dåliga känslor och då vi känner deras sorg med dem. Vi undrar om vi har gjort något fel när vi inte har gjort någonting alls. Vi är fylld till brädden med entusiasm och lysande idéer och vi kan inte innehålla dem och där går de struttade över hela rummet, klättring i människors varv, spinnande kattungar som väntar på att bli klappade.

Så, ja, plocka mig, eftersom det är det ingen som känner dig bättre och ingen som älskar dig mer. Jag am den bästa mamma i världen, så länge som jag kan vara din mamma.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar