Den Bästa Kyckling Sallad

Jag har några frågor, om du inte redan har märkt det nu. Du kanske inte vet om är min starka motvilja till rå kyckling. När jag väl har hanterat detta, alla tjocka och slemmiga och rosa, jag har en verkligen tuff tid att konsumera den. Ett undantag från min självpåtagna regeln är min kyckling sallad. Kanske beror det på att jag gör en verkligen bra, om jag får säga det själv. Idag ska jag spela roll för matbloggare och att dela det med dig. Oroa dig inte, jag kommer tillbaka för att blogga om barnen i morgon och lämnar denna verksamhet till proffsen...

Här är vad du behöver: Kyckling Bröst (jag använde 6, men du kan enkelt justera till 2 eller 4) Apelsinmarmelad eller aprikosmarmelad (en halv burk) Russin (ca 3/4 dl) Mandlar eller Valnötter (ca 1/2 dl) Majonnäs (jag gillar det ganska torr, så det är bara att lägga till vad du vill) Gräslök, färsk eller torkad (några stänk) Hackade Äpplen, Druvor och/eller Selleri (1/3 dl av varje) Salt & Peppar (efter smak)

Hur man gör det:

Täck kycklingen i sylt och grädda i ca 45 minuter vid 350 grader.

Låt svalna och överför till matberedare tillsammans med sylt som inte flytande.

Om du inte har någon form av processor, fint hacka kyckling– som är tricket.

Överföring kycklingen i en skål, lägger i övriga ingredienser, avsluta med mayo.

Rör om tills det blandats väl och servera direkt eller ställ i kylskåp.

Jag tjänar över sallad med en söt dressing som vallmofröolja. Eller, kasta det på en croissant och låtsas att du är på picknick i södra Frankrike. Vilket som. Det blir alltid lysande recensioner, och även Jag njuta av det. Och det säger en hel del.

ADVERT

Lägg till din kommentar