Det Har Gjort Att Morsan

Den Costco pizza linje hade flyttat förvånansvärt snabbt för en fredag kväll. Jag hade vår ost pizza i ena handen, och min tre år gamla hand i den andra. Jag hade lovat min son och dotter en fontän dricka för tålmodigt väntar med mig på middag, så allt vi behövde göra var att fylla kopparna och dart hem.

Min dotter kunde inte nå att dricka dispenser, så jag började ta tag i henne cup för att få hennes vanliga fylla saft. Men hon var fast besluten om att göra det själv...självklart. Fortfarande, jag tvivlade på att hon skulle magiskt växa nödvändiga 12 inches inom några minuter för att lyckas med denna uppgift, så debatten började.

Vi squabbled och slutligen började jag galen jonglera för att försöka att hålla på pizza, och lyfta henne upp samtidigt för att fylla hennes drink.

I det ögonblick en kvinna som kom till min räddning. Hon var en total främling, men hon rusade omedelbart till min hjälp och erbjöd sig att hålla min pizza som jag gick till min dotter envishet i att vilja fylla hennes drink cup "av mig själv."

Kvinnans varma bruna ögon och leende försäkrade mig att hon hade "varit där, gjort det" under tidigare år. Jag tackade henne ymnigt och vi var på väg.

Några ord utbyttes, men den lilla gest betydde världen för mig. Jag gissar att hon hade barn i hennes egen – sannolikt äldre – som hon tittade på min unga, brokig skara med glada ögon.

När jag gick till min bil, jag tyckte om den här kvinnan är random act of kindness, hennes icke-döma väsen, hennes vilja att helt enkelt hoppa in och hjälpa en mamma i nöd.

Alltför ofta kvinnor är snabba att döma. Vi känner behovet av att motivera våra beslut om föräldraskap, jobb, mode och bortom. Vi konkurrera med varandra, riva ner varandra, och dela snarare än att förena. Jag vill inte vara i den gruppen, tänkte jag för mig själv.

Jag vill falla in i det andra lägret av kvinnor. Jag vill hoppa till en annan mammas stöd. För att hjälpa henne när hon jonglerar, och ge henne lugnande nick som jag också har varit i skyttegravarna. Jag vill öppna dörren för mamma försöker navigera den lastade vagnen utanför. Jag vill välkomna det är första gången som mamma tillbaka till kontoret som hon underlättar tillbaka till arbete. Jag vill vara ett bollplank för mamma kämpar med slumpmässiga föräldraskap frågor som vi har alla gått igenom. Jag vill vara den mamma att mamma var för mig.

Jag vet att det verkar som att ganska djupa saker för en kväll på Costco, men som utbyte i framför dricka visa var ett ögonblick av klarhet för mig. Eftersom moderskapet är svårt nog, och vi behöver all hjälp vi kan få.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar