Skönheten I En Tråkig Dag

När min äldsta son var ett barn, hela vår familj kom ner med en försvagande fall av maginfluensa. Som om två vuxna och en bebis som kräks för en vecka inte var illa nog, vi var iväg på en semester med familjen när felet träffar. Så vi var tvungna att uthärda en sju timmars bilresa hem medan våra barn sket sig själv och spydde över sin bilbarnstol och jag och min man ut med vår egen obekväm matsmältningsorganen sjukdomar. Väl hemma, insåg vi att vi var med våra golv lackeras och var tvungen att flytta de flesta av våra möbler i mellan att städa upp puke och kör till badrummet oss själva.

Onödigt att säga, det var en vecka från helvetet.

På den första dagen efter den här veckan från helvetet, när vi alla äntligen mår bättre, jag sprang till en vän när du är ute på en promenad med min son. "Hur går det?" frågade han. "Bra! Jag är så jäkla glad att tvätta idag!" Utbrast jag.

Och Jag var lycklig. Efter en vecka att städa upp spyor och piss-skit och känslan som jag fick bokstavligen dra runt en 20-kilos vikt, jag blev så glad att vikten var lossade och tacksam för det vanliga — vågar jag säga, tråkigt — dag framför mig.

Jag har funderat en hel del om den känslan på sistone, hur en vanlig dag smakar rent ut sagt gott efter en period av fruktansvärt.

Vi klagar en hel del om monotonin av föräldraskap: tvätt-och snacks och mer tvätt och toy sanering och måltid att göra och mer tvätt och disk och även mer tvättservice. (På allvar, inte tvättservice någonsin slut?) Men efter att ha att göra med en bokstavlig eller bildlig shit storm för ett tag, och en dålig sjuka barn den monotoni ser inte så illa. En tråkig dag blir vacker. En vanlig dag verkar jäkligt extra .

Jag har längtat efter en vanlig dag fylld med monotonin av föräldraskap för ett tag nu. Livet har känts som att veckan från helvetet för de senaste månaderna, med massor av skit att städa upp och att tung vikt vi drar runt. Det är den typiska överväldiga att så många av oss känner när vi försöker att bilda familj och bygga upp en karriär och i allmänhet göra allthethings att vi vill och behöver göra. Livet är så jävla upptagen , gott folk. För alla.

Men på toppen av det allmänna shitstorm av föräldraskap, det har varit en kollektiv spänning montering för lite tid, och som en överansträngd gummiband, det känns ibland som att världen är redo att knäppa. Allt från Facebook samverkan för att arbeta tidsfrister för olika föräldraskap kriser har känt lite tyngre, lite hårdare, lite osunda än vanligt. Har du känt det? Jag vet att jag har känt det.

För tidigare har jag-inte-vet-hur-länge, jag har sett fram emot en vanlig tråkigt dagen när upptagenhet skulle avta, den överväldiga skulle blekna (till en hanterbar nivå åtminstone), och denna vikt har vi släpat runt skulle vara lossade. Jag har velat ha en dag fylld med tvätt och tandläkare utnämningar och hushåll projekt och fåniga e-post och katt videor. Jag ville ha en kanal fylld med ingenting men katt videor. Ingen mer förödande politiska blåser, snälla.

Det är en söt skönhet i en tråkig dag, en skönhet som vi kan egentligen inte se förrän vi har haft det en vecka (eller år) från helvetet, tills vi har burit på denna vikt runt, tills vi har behandlat skit (i bokstavlig eller bildlig form) för dagar, veckor, år, en livstid.

Jag vet det och du vet det, men ibland glömmer vi. Vi glömmer hur fantastiskt det är att vika tvätt och tvätta sippy koppar och handskas med barn vredesutbrott tills vi är också städa upp spyor och varje ben i vår kropp värker och det börjar kännas som att världen kan faktiskt vara kollapsar runt omkring oss. Vi glömmer bort hur underbart det är att putter vår väg genom långtråkigt arbete, projekt, ta våra hundar på en promenad och rensa ut den skarpare låda (vad är som ruttnande grönsaker tillbaka det?) tills vi drar som fan i vikt runt.

Jag väntar fortfarande på en tråkig dag. Den överväldiga är fortfarande det. Så är skit och att tung vikt att så många av oss är att dra med oss. Men kanske det är bara en del av livet just nu? Kanske är det tillräckligt för att inse skönheten i en tråkig dag, och att hitta glädje i monotonin av tvätt och disk och ännu en resa till mataffären även när livet inte är som rena eller lätt som vi hoppats.

Jag letar fortfarande fram emot att en dag när min newsfeed är fylld med #soblessed och humblebrags i stället för name-calling och skrämmande nyheter rubriker. Jag kan inte vänta en dag vid sortering av tvätt och rengöring av garderober och tjat min son att göra sina läxor är den stora bekymmer för dagen. Jag är redo för shitshow som är föräldraskap och livet och allthethings för att vara lite mindre dramatisk. Och Jag kan inte vänta för en tråkig AF dagen.

Det kommer att komma snart nog. Och det kommer att bli härliga . Tills dess, det är snuttar av ordinarie godhet. Det är alltid utdrag av godhet — och naturligtvis, tvättservice. Tråkig dag eller inte, det är alltid tvättservice.

ADVERT

Lägg till din kommentar