Bandet-Stöd Förhållningssätt till Barn Avstånd

Det verkar som varje skede av livet, det kommer en förutsättning fråga.

När du har varit tillsammans med någon ett tag, du hör, "När kommer du att två gifta dig?"

Så snart som du blir gift, du omedelbart henne, "När ska ni två har en bebis?"

Och efter att Barn #1 är född, du är pummeled med, "Så, när #2 kommer att komma?"

Mina barn är 2 år, 7 månader isär, och medan jag kan inte påstå att jag medvetet satt ut att ha det exakta avstånd, jag har alltid trott att det var ganska perfekt.

Jag är förvånad över antalet gånger jag har blivit ombedd av moms för 1, hur långt isär mina flickor är och om jag gillar det på det sättet. Jag svarar alltid att det fungerade underbart för oss eftersom Barnet #1 skulle kunna göra en del saker för sig själv genom att den tid Barnet #2 kom, men mina barn är fortfarande tillräckligt nära i ålder för att spela tillsammans och har mycket gemensamt.

Jag har alltid velat ha ett par år mellan mina barn, och ärligt talat, jag kan erkänna att ord som "helt galen" och "helt galen" har kommit ur min mun i fråga om att kvinnor som avsiktligt har sina barn back-to-back.

Jag har en kompis som födde sitt första barn bara 12 minuter efter att jag födde min äldsta, och hon levererade sitt andra barn bara 19 månader senare. Den dagen hon levererade Bebis #2, jag minns tydligt att sitta vid middagsbordet och sa till min man: "Hur mycket skulle det suga om vi skulle få hem en nyfödd just nu?"

Men här är den sak, jag har ändrat mina åsikter.

Tja, kinda.

Jag har varit på denna moderskapet spelning i 5 år nu, och jag kan ärligt säga att jag *nu* se en hel del fördelar med att ha ditt barn nära varandra. Visst, på många sätt är det som att du har 2 barn på dina händer för en stund, men när du har dem både gå och prata, dricka ur en kopp och utfodring sig, livet blir så mycket bättre.

Och lika mycket som jag älskar på avstånd av mina flickor (och skulle ha behövt vara tungt medicinerad för att överleva livet med en nyfödd plus en 1 år gammal), jag tycker själv att skynda sig upp åldrandet av min baby. Hon är 2,5 nu, men jag fånga mig själv säga saker som "jag kan inte vänta med att vara klar med blöjor" och "När hon blir lite äldre, vi kan ta både flickor att..." och "Det kommer att bli så mycket annorlunda när hon kan ______ som Kate kan."

Alla de många, många, många saker som gör livet med en bebis sådan utmaning, kommer aldrig någonsin att ändra. Det spelar ingen roll hur många barn du har, eller hur långt ifrån varandra de är, det finns ingen förneka det blod, svett och tårar som går in i att vara mamma.

Så för mig? Det har blivit en fråga om din personliga "plåster" -inställning." Föredrar du att slita ut allt av din arm hår på en gång, även om du vet att smärtan kommer att vara överväldigande och olidlig, helt enkelt eftersom det är över riktigt fort och du kan gå vidare med livet? Eller föredrar du att tediously plocka dina hårstrån, en efter en, som tar en hel del längre, men är inte så smärtsamt?

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar