Bollen-Buster Mamma

Jag hade fyra barn under sju år och just nu är den tid då det lilla stroke lysande timing (eller brist därav) är att sparka mig i röven.

Min yngsta är 13 (jag har bara sett honom äta två gånger sedan middag slutade. Nej. Vänta. Han kommer hit igen...) och min äldsta kommer att vara 21 i några veckor (han tror att allt i ballpark av detta nummer ger honom klartecken att spricka öppna öl i hans rum. Sedan kasta den töms under hans säng. Ja. Jag kan vara upp till tre barn snart. Jag avvika...) Släng i en 15-årig (som tillbringar mer tid grooming sig själv än sina fem familjemedlemmar kombination) och en gratis-ditt-sinne, vad är-den-stora-affär, en 19-årig college sophomore (som ännu inte har att möta ett hus regel som "är vettigt" till henne) och du kan se varför jag har blivit lite kämpigt i sommar.

Jag har en besättning av barnen som kommer och går på alla timmar, äta oavbrutet, och den visar mindre än gynnsamma teenage beteende, samtidigt som lämnar ett spår av kläder-rätter-omslag-handdukar-slask i deras kölvatten. Det gör mig se en röd nyans som långt överträffar den solbränna på min side boob. Någonstans i de dog days of summer, när jag snubblade över min sista droppen av strödda sneakers, min testiness förvandlas till ilska.

När min goda natur tas tillvara – jag kommer inte sugarcoat, jag blir förbannad. Börjar jag fundera på det goda livet jag ge för dem. Då jag tänker på all matlagning och städning som jag gör, som om jag kör på någon sorts masochistisk hamsterhjul. Då börjar jag att snöa in på alla saker som de inte gör (om det så bara så jävla hund inte behöver hans osynlighet päls hela sommaren och kanske, bara kanske skulle de veta att han är här!). Sedan, äntligen, när jag inser att min enkla hus-reglerna till punkt av föräldrarnas förlöjliga, ja då? Jag blir irriterad.

Psycho Morsan använt för att göra ett framträdande under tider som dessa. Hon skulle rant och rave och bär på som en galen kvinna och ta bort elektronik och marken någon unge i hennes perifera och kanske i tid för att hon skulle återfå kontroll för en liten stund längre. Denna taktik fungerar fortfarande för tonåringar, jag har vederbörligen dolda mina pojkar' X-box tills sommaren behandlingen är klar och barn som redan har förlorat sin telefon under hela sommaren för att vara en dum-dum. Men när barnen blir äldre ibland spelreglerna måste förändras. Om du höjer ditt unga vuxna som jag är (se mina 5 tips från ett tidigare inlägg), dina barn gör redan finansiella bidrag till ditt hushåll. Det är svårt att marken en kille som kör runt i sin egen bil som är försäkrad genom sin egen dollar. Knepigt faktiskt.

Så nu är Bollen-Buster Mamma dyker genom att i stället för att ta över disciplinära tyglarna. Exempel:

Min man och jag nyligen tog våra två yngsta bort över helgen och lämnar de två unga vuxna hemma för att gå vidare med sin sysselsättning skyldigheter, ta hand om den osynliga hund och väl, agera som ansvarsfulla unga vuxna. Kvar med dem var en litania av tydliga (VÄLDIGT tydlig) instruktioner och förväntningar.

Om...

Jag kommer inte tråka ut er med detaljer, men låt oss bara säga att inom sex sekunder in i mitt hem när vi kom tillbaka, de unga vuxna var trasig.

Vänner som bor över utan vår vetskap, godkännande eller samtycke? Kolla. Festa som om det var 1999? (Trots dina krav för motsatsen, att en liten flaska cap under brödrost ugn skrik annars, så...igen) In.

Så var skyldig debiteras därefter. Eftersom de båda används för mitt hem som ett hotellrum, de var gjorda för att ante upp kostnaden för en: $125 ett stycke.

Som ett kvitto för sin helg spela, de fick full insyn och salvia råd: om det Skulle hända igen skulle de sannolikt kommer att debiteras fyrdubbla beloppet och skulle befinna sig på de behövande sidan av några ganska rejäla finanser. Senast jag kollade, de lån som student hade co-undertecknarna på dem. Just sayin'.

Boll-Buster Mamma gjorde $250.

Hon kommer förmodligen att lägga det åt sidan och använda den för att få till Long Island i September när hennes high school reunion sker. Då ska hon berätta för alla om denna berättelse, och usch det upp med alla hennes gamla vänner som gjorde exakt samma sak tillbaka i dag.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar