Detta Är Det Magiska "Det Barnvakter Club" - Böcker

Du vet hur vissa saker från din barndom hålla med dig för evigt? Baby-Sitter Klubb är definitivt en av de saker som för många av oss Tusenåriga/GenX-flickor.

Kristy, Claudia, Maria, Anne, Stacey, Gryning, Mallory, Jessi och Abby var åtta av de bästa vänner man kan ha. Från den lilla staden Stoneybrook, Connecticut, och vi alla kände oss som om vi hade tecken vi kan ansluta sig till. Dessa flickor var chockerande normal — de gick igenom samma saker som vi gjorde. Och ändå, de var alltid så fet. De gav en hel generation av flickor människor att se upp till och efterlikna.

Jag kan inte komma ihåg hur gammal jag var när jag läste min första BSC-bok, men jag skulle gissa att jag var nog ungefär sju. Min introduktion till serien var faktiskt genom Lilla Syster böcker, som fokuserade på Kristy steg-syster, Karen. Jag är ganska säker på att jag är den enda person på internet som älskade Karen. Hon var en älskvärd asshole, vilket är ganska mycket mitt varumärke, även om jag inte visste det då.

Böcker har alltid varit min grej. Så, en bok-serien var rätt upp min gränd i den åldern. Som en glupsk läsare, jag kunde förtära BSC böcker som chips — och det gjorde jag.

GIPHY

Varje gång det kom en Skolastisk bokmässan i skolan, min mamma visste att 75% av min book haul kommer att vara Baby-Sitter Klubb . Mina föräldrar klagade aldrig, även när jag gömt undan böcker i hela huset. Jag skulle stoppa in dem bakom element i badrummet, mellan madrassen och box våren och under min kudde.

Det var något om Baby-Sitter Klubb att bara förde mig — och så många andra — så mycket glädje. De hade att göra med verkliga problem som tweens ta itu med. De böcker som omfattas ganska mycket varje ämne du kan tänka dig: rasism, ätstörningar, död, olika barn med särskilda behov, och en obscen mängd mysterier. På allvar, inte undra på att vår generation är besatt mord podcasts och anden visar på Netflix.

Och ganska mycket alla kunde hitta en tjej att relatera till, som, vid en ung ålder, var så viktigt för mig. Jag hade tre favoriter: Claudia, Stacey, och Jessi. Claudia var den coolaste katter och hon älskade skräpmat, som gjorde henne perfekt i min bok. Jag har fortfarande önskar att jag kunde klä sig som orädd som hon gjorde då! Jag älskade Stacey eftersom hon var från New York City, och jag växte upp på Staten Island, trots att vi tillbringat massor av tid i staden. Men, jag hade mest gemensamt med Jessi — vi var både svart och vi båda var dansare.

Under 90-talet, det fanns inte så många samtida böcker som innehöll svarta tjejer som huvudpersonen. Jessi fick mig att känna mig sedd på ett sätt som de flesta av de medier jag konsumerade som barn inte. Hon var inte bara en stödjande karaktär — hon hade hela böcker fokuserad kring henne och vad som har hänt i hennes liv. Som jag, att hon fann sig själv rör sig genom stor vit utrymmen, och även då var hon fortfarande inte tokenized; hon blev behandlad som alla andra.

Jessi var en ikon, även om vi inte uppfatta henne på det sättet på den tiden. Eftersom det före henne, någon svart flicka i en berättelse var alltid lidande. En hel del av de böcker som skrevs innan Baby-Sitter Klubb med en svart huvudpersonen var "problemet" böcker — främst böcker som fokuserade på saker som rasism och segregering av 1960-talet. Dessa böcker var viktigt, men för ett barn, fick de gamla. Jag ville inte läsa om svarta tjejer som levde när min mamma var liten, jag ville ha någon som såg ut som mig och agerade som mig. Jessi Ramsey gav svarta tjejer chansen att se sig själva som en i besättningen.

Men den största sak om Baby-Sitter Klubb är vänskap. I centrum av serien, flickorna är alla bästa vänner. Det är svårt att ha många nära vänner när du är en tween. Så många saker som kunde ha brutit upp deras vänskap. Och ibland är de nästan gjorde. Nya vänner kommer och gamla lämnar, att växa upp och hitta dina egna intressen — och att det oftast är pojkar som skulle komma mellan flickor av BSC. Men i slutet av boken, de var oftast alla vänner igen.

GIPHY

Redan nu finns ett par berättelser för unga tjejer som visar att graden av vänskap. Och även om problemen kunde lösas i och med utgången av de 100 sidor eller så, vad som hänt i historien alltid kändes så verklig. Som Kristy är svartsjuka när Mary Anne Gryning och bli vänner. Eller Stacey tänker att kanske hennes vänner var inte cool för att hon hängde ut med cheerleaders. Eller Mary Anne irriterad på hur flyktig Stacey blir när det finns söta pojkar runt. Alla dessa tomter är sant att ins och outs av tween/tonåring vänskap.

Så, när jag hörde att Netflix var omstart Baby-Sitter Klubb som en modern uppdatering av de gamla TV-show, jag var upphetsad. Sedan början av 00-talet, de flesta av serien har varit ur tryck. Nya versioner av de första 15 eller så böcker i serien har dykt upp under åren, men på en hel, det finns flera generationer av unga tjejer där ute som aldrig kände glädje av att veta BSC.

Medan det finns många fler utställningar och böcker där ute för unga tjejer att ta itu med samtida kamper som de står inför, Baby-Sitter Klubb är en klassiker. Dessa flickor var affärskvinnor innan det fanns kvinnliga Vd: ar av Fortune 500-företag. Visst, de fick sig några tvivelaktiga situationer, men de har alltid lyckats ta sig ur dem med lite hjälp från vuxna.

I deras väg, Baby-Sitter Klubb böcker var god, ren kul. Men de lyckades ändå hålla saker färsk och relevant. Jag lärde mig vad autism var att det var en karaktär med autism i Stoneybrook. Pikes var som den icke-magiska version av Weasleys medan JK Rowling var fortfarande skriva den första Harry Potter-boken. BSC var en av de första moderna böcker i serien för att vara anpassade för TV och film.

Det finns en anledning till varför så många av oss minns fondly Baby-Sitter Klubb . För många av oss var det första gången kände vi oss verkligen sett. Vi kände att det fanns någon där ute som förstått vad det var som hände i våra liv och att sätta det i sidorna i en bok. Och när du är en tonåring, speciellt en tjej, att du bara vill hitta någon att relatera till. Jag kan inte tänka mig någon bättre än flickor (och en pojke!) i Baby-Sittern ' s Club.

ADVERT

Lägg till din kommentar