Barnet I Familjen

Det är vi små, min flicka, du och jag. Du har en äldre bror och syster, och jag har två av varje. De var här först, och sedan kom vi tillsammans, de sista barn.

Barnet i familjen vet en sak eller två.

Jag vet hur det är att förlora varje bräda och kort spel—år efter år—på grund syskon inte låta dig vinna som mor-och farföräldrar eller överseende aunties kan. Jag vet hur stolt du kommer att känna dig när du äntligen vinna en dag, och du ska veta att seger var surt förvärvade och en lång tid som kommer.

Jag vet om att vara retad och vill leka med de stora barnen i alla fall, för dina världen kretsar runt dem.

Jag vet hur det känns att vara den sista på mammas knä, den senaste en att använda leksaker och den sista att tro på Tomten.

Jag vet hur det är att inse, med förundran och tacksamhet, att de ibland-bråkade äldre syskon höll på att Santa hemlighet bara för dig .

Jag vet hur det är att ha ett syskon att lära dig hur man ska rida en två-hjuling, för att uppmana dig att hoppa i poolen när du är rädd, att dra ut den modiga delen av lilla du som kan göra stora saker.

Jag vet vad det är för lärarna att veta att du först ditt efternamn, den sista i en familj parad genom skolåren.

Jag vet hur det är att känna sig som en caboose, bara att följa längs med den förinställda rytmer i familjen, lättsam som kan vara.

Jag vet hur det är att ha din mamma köra in bekanta och presentera dig som "min älskling" när du är egentligen alldeles för gammal för att beskrivas som en baby och hur du kan känna på en gång omfamnade och pinsamt.

Jag vet hur det är att vilja bli större, för att aldrig komma ikapp, för att fira varje födelsedag förra året. Och—du kommer att förstå en dag—jag vet hur det är att inse att det är inte så illa att vara sist fyller 30 eller 40, alltid vara ung.

Nu är barnet i familjen också–mitt barn–och jag lär mig en sak eller två om att vara mamma, när jag vet att du är min sista.

Jag vet att jag måste njuta av dem baby kinder och kurvor, den förtjusande mispronunciations och den oändliga ström av att bemöta frågor, eftersom jag ser dem som passerar bort från vårt hus mitt framför mina ögon.

Jag vet vad en gåva din ankomst var inte bara för att din pappa och mig, men också för att din bror och syster, som gladde sig med oss när du föddes. Du, min flicka, hade ganska välkomstfest.

Jag vet hur mycket dina syskon älskar dig, även när du känner dig på efterkälken eller "för lite" ännu en gång. Jag ser hur de tar din hand och läsa att du och långsamma steg.

Jag vet att du är hård, så hård, så du förvränga och skrapa för att hålla jämna steg med de stora barnen.

Jag vet att det är frestande att skämma bort dig med att barnet inför din nästa för att de långbenta mina barn. Men jag vet också att du är kapabel, och att du egentligen inte behöver vara babied så mycket som jag skulle ibland vilja.

Jag vet att oavsett vad jag är oroande om för dig just nu kommer att vara OK, eftersom jag har gjort det här förut. Sugande på tummen, potträning, lära sig att läsa, rida en cykel, alla av det. Det kommer att bli bra, och jag kan bara slappna av och njuta av dig.

Jag vet att jag njuta av att ha ett barn är fortfarande små nog att plocka upp, en som passar bara så i en kram, armar slöt sig runt min hals och ben rullade runt min midja.

Jag vet att det inte kommer att hålla länge.

Jag vet när jag vika undan de vuxit ur kläderna att det inte finns någon att spara dem för.

Jag vet att du kommer att vara min sista att göra allt, från att starta dagis hela vägen till att lämna för college.

Jag vet att jag kommer låta dig gå.

Jag vet att du kommer att vara redo.

Jag hoppas att jag kommer att vara också. Men det här vet jag: Du kommer alltid, alltid att vara min bebis.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar