Barnet Är inte Hans

"Åh godhet, är du gravid?!"

Här går vi igen, tänkte jag. Jag kom hit för att komma ut ur huset, äta en måltid som ges till mig och låta mina barn att hoppa i en bouncy hus tills han var tillräckligt trött för att gå ut på vägen hem. Min man ut två veckor tidigare så jag tänkte att jag skulle delta i de Utplacerade Makar Middag för en paus. Jag arbetade heltid och hade en extra timmes resa i morgon och eftermiddag för att plocka upp min stökiga två år gammal från dagis. Middagar var långsamt på att bli snabb frysta eller förpackade måltider. Kan inte en tjej som bara äter en varm måltid i lugn och ro?

Så ja, vän till en vän, jag är verkligen gravid. Sexton veckor för att vara exakt.

"Jaså? Jag är 20 veckor! Vet du vad du är med ännu?"

"Jag bär en pojke, vi fick reda på förra lördagen"

Hon hade lärt sig under vår korta pratstund som våra män lämnade samma dag så han hade uppenbarligen inte varit här tidigare lördag.

"Oh man, din man missade precis kön scan?"

Det var okej, svarade jag. Han Skyped för del av timme långt möte jag hade i en lokal ultraljud center så att han fick möjlighet att delta under den stora dagen.

Vad är ditt förfallodatum, hon ville veta nästa.

"Den 6 April, och det är min födelsedag också, så kanske att jag kommer att få dela det med barnet"

"Oh man! Din man kommer att missa födseln!"

"Tja, det är inte hans barn så det är okej..."

Chock och överraskning flash över hennes ansikte tills hon av lugn. Hennes kinder blev röda och jag kunde se hennes oroar samtidigt som man försöker hitta rätt ord för att svara. Ett hjärtslag senare har jag fyllt luckan.

"Men det är okej, han är helt vet det är inte hans barn!"

Den här gången kunde hon inte hålla tillbaka fullkomlig avsky hon höll hennes ansikte. Tråkigt för henne, jag är säker på, att jag så småningom förklarade att jag faktiskt var ett surrogat. Min kusin hade förlorat sin förmåga att få barn året innan när hennes livmoder spruckit under sin första graviditet. Den lilla pojken överlevde inte och hon förlorade sin livmoder. Det enda sättet för hon och hennes man har barn biologiskt var att ha ett surrogat. Sätt in mig.

Min man hade inga problem att jag var gravid, tekniskt sett, av en annan man och en kvinna. Fan, han var rummet över när förfarandet ägde rum. Han förstod väl innan vi började processen med att han skulle missa förlossningen. Gjorde att ändra på något? Aldrig. Men det är alltid tillåtet för en underhållande sätt att träffa nya vänner.

När du är gravid, alla är ivriga att veta om din förfallodatum, kön och alla sliskig för mycket information. När de får reda på att din make är utplacerade de känner särskild sympati för dig, eftersom du gör det ensam. Vad de aldrig förväntar sig är att höra dessa ord: "barnet är inte hans.. och det är okej."

Men, det är en lögn.

Att vara en surrogat har varit mer än okej, det har varit livsförändrande.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar