Argumentet För Två Barn

Sanningen skall fram, det är en del av mig som önskar att jag hade tagit min OB upp på hans erbjudande för en äggledarna ligering när jag låg på operationsbordet efter att min dotter föddes. Men jag kunde inte. Det var fortfarande så...frisk. Jag menar, hon FÖDDES bara. Allt jag kunde tänka var "Låt oss se om hon gör det hemma innan vi stänger igen butiken."

Men, jag tror att om jag närmade mig min man i morgon och sa att jag inte var klar med barn, att han skulle vara ombord för en tredje.

Tre. Tre barn . 1...2...3. Jag tror inte att jag har det i mig.

Jag var den enda tjejen till två bröder. En är min tvilling, den andra är bara 14 månader yngre. Jag har aldrig haft någon ensam tid. Det var alltid ett annat syskon.

Min man var den enda pojken till två systrar. Både betydligt yngre än honom. Så han minns tydligt en gång när det var just honom.

Och de markerade skillnader känns som grund till varför han skulle vara intresserad av att ha en mer kid, och jag är helt klar. Här är min personliga skäl till varför jag stannar vid två...

1. Vi kan lätt få ett bord på en restaurang. Vår lilla familj sitter skönt och bekvämt på 4-toppen. Det finns inget behov av att klämma in extra stolar, eller hitta super-wide bås. Om vi hade en annan unge, så småningom att vi skulle stå på en väntelista för ett större bord eller klämma oss runt en 4-sitsig, slåss om svängrum.

2. Det finns inget sådant som "Två Mot En." Detta är något som fortfarande färskt i mitt sinne. Mina bröder fick väldigt bra. Och så var det för mig. Den enda tjejen. Om en av dem ljugit för mina föräldrar och berättade för dem att jag var den som bröt planter, de hade varandra är tillbaka i förräderi. I slagsmål, en bror ensidigt med det andra, mot mig. Det finns alltid potential att med tre barn, men när du bara har två, de är ganska mycket fast med varandra.

3. Kön är i balans. Vi träffade kön lotteri och fick en pojke och en flicka. Som en perfekt uppsättning av salt och shakers peppar. Vilket innebär att balansen av testosteron till östrogen är perfekt balanserad. Åtminstone tills min dotter träffar puberteten och alla hormonella helvetet bryter lös.

4. Helighet (eller förnuft?) vårt äktenskap är bevarade. Någon sa en gång till mig att upplevelsen av att gå från ett barn till två exponentiellt svårare än att gå från noll till ett, och jag kunde inte instämma mer. Samtidigt som jag är glad att vår lilla tjej i vår familj och skulle inte handla våra fyrkant för världen, som med henne till vår familj känns komplett, jag tänker inte ljuga och säga att övergången till ett andra barn var lätt. Jag verkligen kände mig som jag var att reda ut på tiden, och min stackars make tog den värsta stöten av min batshit vansinne. Jag är inte säker på att han är villig att besöka förorten Crazytown igen.

5. Man-mot-man-försvar. Detta talar volymer till min sport-entusiasten man. Det är mycket svårare att köra försvar när du är i underläge. Med tre, att jag skulle hitta mig själv att titta till domaren och skriker "Foul! För många spelare på planen!"

6. Jag vägrar att köpa en mini-van . Inget illa till er som kör dessa fordon. Men jag är 5'2". Jag kunde knappt se över motorhuven på en Mini Cooper, än mindre försöka navigera något som har plats för åtta.

7. Jag gillar att sova. Gör jag egentligen ens behöver förklara detta? Varför på jorden skulle jag angående mig själv till sömnlösa nätter på syftet? Åh just det, eftersom ett barns huvud är den mest berusande doft i världen och de tre första dagarna av ett barns liv är ren magi och första gången de skrattar mitt hjärta spricker öppna och...skulle någon stoppa mig innan jag pratar med mig själv i att bli gravid igen?

Relaterade inlägg: 15 Skillnader I Det Första Barnet Vs. Den Andra

ADVERT

Lägg till din kommentar