Anti-Klimax För Att Vända 41 (Och Vad Man Ska Göra Om Det)

Förra året, med bara två månader kvar tills jag halkade av den mantel av min 30-talet, jag hade tillfredsställande upplevelse, från insidan och ut, för att inse att 40 är inte gammal. Det är inte ens riktigt anses vara medelåldern längre nu att den förväntade livslängden har nästan fördubblats under det senaste århundradet. Du kan spara dina medelålderskris för 50 nu.

I själva verket, på snart-att-vara-40, jag hade aldrig känt mig friskare eller bättre om mig själv. Jag motionerade mer, åt friskare och hade mer uthållighet och viljestyrka än mitt yngre jag, som hade lyxen av ungdomar för att motivera sin lättja. Oh säker, snart-att-vara-40 jag hade en höft som värkte efter träning och plötsligt behövde läsglasögon, men hon hade också en länge önskad känsla av komfort i hennes hud. Jag hade en tydlig förståelse för att man i sfären av kroppen, det var fortfarande på att gravitationen är en bra sida, och att jag skulle uppskatta det när jag fick det. På snart-att-vara-40, som jag inte längre stirrade på mig själv i gymmet spegel oroande om jag skulle göra en övning rätt—jag var bara glad för endorfin rusa. Jag behövde inte oroa sig så mycket om vad andra människor tyckte om mig, oavsett om jag pratar för högt, eller för mycket med mina händer. På snart-att-vara-40, twentysomethings skulle ofta kråka med beundran " Du är nästan 40? Nej!" Snart-att-vara-40 tänkt visdom utan alltför många rynkor, beprövade bevis på att jag kunde navigera ett liv, medlemskap till en klubb som jag kände mig stolt för att gå med.

Till råga på off, min man i nästan två decennier, varken en planerare eller en fest man, kastade mig en stor överraskning fest, där han tog värvning i den hemliga deltagande av dussintals av mina vänner för månader före evenemanget. Som natt, varje gång jag tittade upp från dans, över min ständigt påfyllda glas vin, och jag såg nöjda flin av en människa som har känt mig i nästan halva mitt liv, och älskar mig som jag är.

Jag håller fortfarande 40 närheten, som ett kol på en vinter natt, men detta år, tittar ner fat av 41 det är insikten om att ingen kommer att kasta mig på en fest. Jag är redan med i klubben—inledande komplett. Mina barn är 7 och tillräckligt oberoende för att göra sin egen mat och läsa sina egna böcker, och att vi inte ha några fler barn. Bara ett år senare, jag måste erkänna att min högra höft värk är kronisk, jag kan inte riktigt lämna hemmet utan mina läsglasögon, och ingen verkar riktigt lika imponerad som jag är "nästan 41."

Jag dröjde sig kvar i ett par blå dagar tänker på min kommande födelsedag med en känsla av förlust. Fyrtio har gått så fort, det är alla, men en varm vind på min hals. Kommer nästa decennium blåsa av i en liknande oskärpa? Kommer jag hitta mig själv att gråta över en tom boet som klimakteriet tar de sista resterna av min ungdom och lämnar värmevallningar och åldersfläckar i dess kölvatten?

Som jag grät i min virtuella öl, min fader, som är 65, texted mig om en kommande cykeltur han kommer på i en vecka med sin flickvän, som är 60. Tillsammans ska de cykla med en aktiv grupp av ledande vänner varje söndag mellan sin hemstad och de kustnära stad i Point Reyes, Kalifornien. Och "cyklar" jag pratar inte om tre-hjulingar; de rida sin väg cyklar, i genomsnitt 70 km, varje söndag. Den genomsnittliga åldern för dessa engagerade cyklister är 75. Den äldsta i sin grupp just fyllt 90.

Nittio-åringar som fortfarande cykla varje söndag lägger 41 år i perspektiv rätt snabbt. Vi är alla aging—du kan inte fly från det, men vi behöver inte låta åldrande innebär ett slut för att leva. Du är bara så gammal som du tillåter dig själv att vara.

Så medan jag gillade nyhet är att vrida 40, jag kommer inte att kasta mig själv en synd fest för 41. Jag kommer att ha på sig vad fan jag vill, gå ut och dansa utan att behöva oroa dig för att imponera på en kille (han är redan imponerad och fortfarande efter nästan 20 år) och frossa i decennier framför mig som fortfarande är kvar att leva fullt ut, med en större förståelse för hur snabbt det går.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar