Anti-Betty Draper Brev till Mina Flickor

Mad Men fansen var i gungning sista natt, en del från stötar och upprörd över bettys avancerad lungcancer diagnos, vissa med glada förtjusning som den ultimata kall fisk mor var att äntligen få henne på grund av.

Fortfarande, vad stod ut för mig i denna episod var skrivelse Betty överlämnas till Sally. Jag är inte säker på vad jag förväntade mig—ett par ord av värme som syftar mot sin dotter för att hjälpa till att smälta det tjocka faner mellan dem, kanske? Men vid närmare eftertanke, hennes emotionless instruktioner för begravning, ända ner till som glam klänning att dra från hennes garderob och hur man gör hennes smink, vettigt. Betty är en kvinna av hennes tid. Om hon kommer, att hon kommer att göra det ser bra ut, är förbanne mig.

Brevet påminde mig om min egen missiv, jag skrev ett par år tillbaka för mina två döttrar. Till skillnad från Betty, jag har en nära och kärleksfull relation med mina barn, och jag älskar att vara mamma. Och i vårt fall, det är min man som är en cancer överlevande. Jag har tillbringat otaliga nätter oroande om vad som kan hända honom naturligtvis. Men som mamma är gift med någon som en gång slogs mot en allvarlig sjukdom, en final, oantastlig tanke dröjer sig kvar: Detta innebär att absolut ingenting kan någonsin hända mig .

Så jag skrev ett brev med tydliga instruktioner, bara i fall att. Här är några saker som jag berättade för mina flickor i den:

1. Lär dig hur man kör en stick-skift i en automatisk världen.

Livet är en väg, eller så låten går . Människor som är passiv, som tillåter livet att driva dem, borde inte vara förvånad med ett automatiskt resultatet. Ta kontroll över dina redskap, flickor och påskynda eller ner-skift med varje bit av öppna vägen och oväntade kurvan. Styra detta. Inte luta dig tillbaka, tänka saker kommer att bli lättare om du inte behöver arbeta så hårt. Visst, du kommer att kämpa sig igenom första och andra, båda är långsamt pågår och aldrig kul. Men när du får chansen att sparka upp till femte eller ens sjätte, du vet att du har förtjänat det, och du kommer att njuta av att köra allt mer. Dessutom, det finns inget coolare än en kvinna som inte kan hantera full gas med absolut förtroende.

2. Identifiera giftiga människor. Då kör, gå inte.

Drama queens, mean girls, kriser missbrukare, passiv-aggressiv kompisar, narcissister och vänner som alltid bara ringa dig när de behöver terapi är takers . Det är bra att vara en givare, men det finns ingen anledning att ge och ge och ge och ge . Känna igen dem som skulle suga dig torr. Ge dem sedan boot utan paus. För att fråga, du behöver inte förlåta och förlåta och förlåta, heller. Ursäkta en giftig person för att hans överträdelser mot dig en gång. Ge honom en andra chans. Om han gör det igen, det är som han är. Tycker inte illa om att skära bort honom.

3. Gifta sig med någon som din Pappa.

Jag valde honom eftersom han är smart och rolig. Lojala och hårt arbetande. En ansvarsfull och driven, och en fantastisk far, också. Det faktum att han är snygg som alla, komma ut? Det är en trevlig bonus, och jag antar att jag hade tur, men det är inte den viktigaste egenskapen hos en partner. Jag kysste ett par paddor innan jag hittade honom. Jag inte avgöra—jag ville inte. Jag vill inte att du ska bosätta dig heller.

4. Stirra på den fysiska drag du hatar mest om dig själv tills du lär dig att älska det. För min syster, det var hennes stänk av fräknar. Never mind att de meddelade hennes Keltiska arv till världen och är helt harmonisk med sin vackra, gyllene-orange hår. Hon hatade dem för så många år—långt in i vuxen ålder—att hon vägrade att bära kort-ärm tröjor eller hennes nakna ben, även i juli. Hon skämdes för dessa märkningar som var unikt hennes . En dag när hon var i tjugoårsåldern, jag frågade henne: "Vem är du som lever ditt liv för? Varför är du villig att vara obekväma på en varm sommar dag för någon främling som inte uppskattar dina fräknar?" Något klickade. Hon fick det. Hon är en vacker kvinna och tack och lov nu vet hon det. Jag vill ha samma sak för dig, kära döttrar. Älskar din skillnader, älskar dem verkligen, och du kommer att trivas.

5. Du är inte så speciell. (Även om du är speciell för mig.) Det finns miljontals av duktiga människor i världen. Miljarder! Alla är en konstnär eller en achiever i sin egen rätt. Kör inte ut i porten tänker att du har något som kommer till dig bara för att du har fått en gåva, oavsett om det är en vacker röst, eller på ett sätt med ord, eller ett mål som drivs väg på fotbollsplan. Räkna med att jobbet dina talanger, finslipa dem. Förvänta dig att misslyckas. Räkna med att missa märket, bara knappt, och har ditt hjärta brustet på grund av det. Förvänta dig att någon kommer alltid att bli bättre. Använd denna person att inspirera dig att göra mer, men bara om du verkligen vill jaga drömmen. Om du inte vet att du är OK precis som du är, du behöver inte vara en superstjärna i alla fält för att anses värdig. Eftersom du är speciell för mig. Och du är i sig värdefull, utan att behöva bevisa det. Och som aldrig kommer att förändras.

6. Att inte ta sig själv på så stort allvar. Skratta åt allt och alla. Äntligen, livet är en lark om du låter det vara. Skratta åt fisen skämt, pottan humor och den person som av misstag burps. Skratta när du resa på trappan! Plocka upp dig själv, damma av dig själv, och grin, och sedan ber andra att skratta med dig. Det finns ingen skam i att vara människa. Resan är kort, min älskling döttrar, för kort för att inte njuta av det. Vänligen, fniss och flatskratt genom alla spännande vrida och vända. Och vet att jag ler med dig. Alltid.

ADVERT

Lägg till din kommentar