Irriterande Helvete Som Är PUPPPs

Jag var gravid med mitt första barn, och det hade gått bra för det mesta. Jag hade fruktansvärd halsbränna som jag tröstad med höga doser antacida. Jag var svullen som en jävla ballong, och allt jag ville äta var Flamin' Hot Blog och popsicles. Det var juli och jag hade mina luftkonditionering inställd på 58 grader de flesta dagarna.

Jag hade också högre blodtryck än jag borde, men min läkare var inte så orolig för det eftersom jag inte visar andra tecken på havandeskapsförgiftning . Jag var ungefär åtta månader tillsammans när en vän frågade mig om jag hade några bristningar ännu. Nope, jag var på easy street så långt som det gick. Min hud hade förblivit oskadd, och jag liksom kände sig skyldig om det. Jag menar, alla får bristningar.

Om en vecka gick, och min Blog diet var inte att hjälpa min halsbränna någon, men jag har fortfarande åt påsar av dem och tillgrep för att sova upprätt i soffan. Efter ett par nätter av detta, jag började inse att mina fötter var kliande. Den enda boven i dramat som jag kunde komma på var att jag hade loppor. Vår hund sov på soffan för ofta. Jag tänkte att hon måste ha loppor och nu hade jag loppor, och jag visste inte vad fan jag ska göra åt det.

En annan dag gick och mina händer började klia, och sedan äntligen senare, min mage började det klia. Borstade jag av magen klåda som en normal del av graviditeten och fortsatte min Google-sökningar för att "Göra människor får loppor?" och "Hur fan gör jag för att bli av med loppor?"

Men sedan klåda blev värre och värre. Min man sa till mig att du inte repar. Sjuksköterskan hotline sa för att få lite anti-itch cream och att det var nog bara lite stretching huden. Inget hjälpte och jag började märka de bristningar som jag trodde att jag hade rymt. De var överallt, och inom några dagar, hela min mage som var täckt i dem—inte som två, inte 12, inte att du kunde berätta för ett märke från en annan, men hela min mage som var täckt av ett täcke av skadad hud.

Bra. Jag kunde komma över, men klåda var att döda mig. När jag såg min läkare nästa, jag hade vad som såg ut som en stor skorv som täcker det mesta av min mage. Hon diagnosen mig med kliande urtikariella papler och plack av graviditeten (PUPPP) och i princip sa till mig jag var skit ut av lycka. Botemedlet är att föda, och det finns inte mycket annat du kan göra åt det.

Dagarna gick, gupp på mina ben och armar var inte lika märkbar, men min mage såg ut som något ur en skräckfilm, som någon form av onda tortyr hade gjort till mig, och det kändes som om det också. Jag förklarade för folket att det oftast händer att kvinnor som bär pojkar, främst under första graviditeten, men att ingen egentligen vet varför. Deras försök att sympatisera inte blanda väl med mina hormoner och saker som "Det är så konstigt," var inte gör att jag känner mig något bättre. Jag började bli allvarligt förbannad på hela situationen.

Närmar sig slutet av min graviditet, min läkare igen, tog mitt blodtryck och inspekterade min mage. Jag berättade för henne hur jävla olycklig jag var, och att hon slutligen bestämde sig för att inducera förlossningen en vecka för tidigt. Efter att jag fött barn, jag kände omedelbar lindring från klåda. Även om det kan vara för att jag var mer orolig för, du vet, som har ett barn än en dum utslag. Det rensas upp sig själv efter ett par veckor och bara kvar ett massivt misshandlade magen. Varje graviditet därefter, jag flippar ur när något kliar, och jag inspektera varje liten millimeter av min hud be att det inte återvända.

Så vackra gravida kvinnor i världen, du har blivit varnad. Du kan gå med i klubben om du är 1 av 200 kvinnor det händer. Och om det gör det, det kommer att gå bort, men inte innan de kör bil du bonkers.

ADVERT

Lägg till din kommentar