Anatomin av en logotyp

Folk säger ofta till mig att jag är inte så skrämmande som att mitt namn skulle leda dem till att tro. Ta upp det med min son, som han var den som döpte mig. När jag var bara börjar tänka på en blogg, Ben var två och går igenom en stor scaredy-cat fas. Han hade bara sett en Disney-film och var rädd för allt : Hans rum, hans bil-sits, hans bror... och mig. I samma ögonblick som han uttalade "Skrämmande Mamma"– och när jag såg den .kom var finns– jag visste att jag hade mitt blogg namn.

Jag omedelbart sätta min grafisk design utbildning för att arbeta, och börjar identifiera den egenskap som var mest mig . Det är oftast ett ganska bra ställe att börja. Valet var självklart: Mitt hår. Det är stora och besvärliga och problematiska och bara alltid en fråga.

Den logiska bilden för mig var någon typ av Medusa karaktär. Jag kunde komma över mig själv, tillsammans med otrevlig, kantig sidan av moderskapet som jag försökt att skildra.

Problemet var, som det såg ut för mycket som mig. Jag ville ha en bild som skulle tilltala alla läskiga mammor där ute, inte bara galen, lockigt hår minoritet.

Så, jag hittade en bild av ett lejon och byggt design runt honom.

Jag mjuknade upp dem med några dekorativa volanger och lagt till en stjärna och några bloody gore för att ge en bakgrund för texten. Nästa, jag extra djup genom att lägga flera lager av stänker över det hela och toppade bild med en krona. Naturligtvis.

Nästa steg var den svåraste. Jag är typ av ett teckensnitt freak och ville ha det perfekt: Något som var fet, men ovanligt. Lättläst, men inte för enkelt. Det är inte så lätt som det låter. Jag vände mig till bagage etiketter, som jag alltid att älska, för inspiration och såg samma typ av bokstäver upprepas om och om igen.

När jag hittade ett liknande teckensnitt, det drog ihop allt för mig. Det var aldrig en fråga vilken färg texten skulle vara rosa tvungen att göra ett utseende någonstans, trots allt. En sunburst i ryggen bundna i ny färg och det var det.

Så, där har du det: Skrämmande Mamma, dekonstrueras.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar