8 Sätt som jag Lärt mig att Hantera Förlusten Av Min Son

Jag förlorade min son, Gus, till plötslig spädbarnsdöd sju och ett halvt år sedan. Det har varit den i särklass svåraste prövningen jag någonsin haft i mitt liv, och återhämta sig från förlusten av honom har varit en utmaning som med största sannolikhet kommer att ske löpande under hela mitt liv. Jag har gjort en hel del att tänka nyligen om vad det var som hjälpte mig att krypa ut ur den djupaste hål av sorg som någonsin har konsumeras mig och hur jag blev, återigen, en fungerande människa. Detta är vad jag har kommit fram till:

1. Tid: Detta är den svåraste men mest effektivt verktyg för att övervinna sorg. Det är fantastiskt och frustrerande på samma gång. Jag minns den första veckan efter min familj lämnade jag låg på marken nedanför vårt köksbord, gråter och undrar hur länge jag skulle behöva känna så. I mitt fall, det tog cirka tre år innan smärtan i mitt bröst verkligen börjat avta.

2. Medicinering: Det är olika för alla, men medicinering kan vara en enorm källa till styrka. Jag ser regelbundet en psykiater och hålla balansen. När jag tror att jag inte behöver medicin längre, jag måste komma ihåg att jag bara tänker att eftersom medicineringen fungerar. Rätt antidepressiva räddade mitt liv.

3. Du skriver: Det är svårt att gå till en plats där du spenderar en koncentrerad tid att minnas smärta och sorg, men det kan vara otroligt renande, också.

4. Terapi: Psykiatrikern är inte alltid tillräckligt. Med en årligen (eller oftare) terapi med en rådgivare man har en löpande relation med kan göra en sådan skillnad på vägen till återhämtning.

5. Distraktion: Att vara ledsen kan konsumera dig om du inte tar dig tid att distrahera dig från smärta varje gång i en stund av att läsa en bok, titta på TV eller gå ut med vänner. Det är fortfarande något jag använder när det är absolut nödvändigt.

6. Ersättning: Det finns tillfällen när det är lämpligt och accepterat att tänka och vara ledsen, och du har för att ta till sig dessa gånger. Jag låt varje liten bit av känslor häll från min kropp tills det finns ingenting kvar. Och det är så bra.

7. Begränsning: Jag lärde mig tidigt vad som skulle leda mig in i en virvel av sorg, så jag visste att jag behövde styra klart på dessa saker om jag ville behålla min mentala hälsa. Gränser var på plats, för min egen säkerhet, och de flesta av dem har jag fortfarande följa. Du måste hitta vad som orsakar dig mest smärta och försök att undvika dessa triggers.

8. Beslut: Efter en viss tid (tre år, i mitt fall), att vara ledsen kan få ansträngande, och du har för att fatta beslut om att vara proaktiv när det gäller att övervinna den ständiga smärtan av att förlora ett barn. När jag tog beslutet att må bättre, saker och ting verkligen börjat titta upp från det.

Jag tror inte att det är alla en punkt där någon är "återhämtat sig" från döden av en nära anhörig. Det är en ständig kamp, men du kan överleva den.

Relaterade inlägg: Limning Över Dubbla Förlust

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar