De 4 Stegen För att Spåra Min Tonåring Mobiltelefon

Bara kalla mig Stalker Mom.

Jag erkänner: jag spårade min tonåring mobiltelefon, och jag gör ingen ber om ursäkt om det.

Naturligtvis, han är en bra grabb. Naturligtvis ville jag litar på honom. Men jag står inför ett kritiskt skede som min förstfödde är du började navigera några av livets monumentala övergångar som beger sig från högstadiet till gymnasiet. Ännu mer skrämmande, han var framåt från fångenskap passagerare (usch!) glidande bakom ratten. Jag insåg att jag kunde antingen bryter sitt college fonden genom att anställa en privatdetektiv för att skugga hans varje rörelse, eller som jag kunde lita på ett mycket enklare och kostnadseffektivt spioneri metod: telefon stalking.

Så mycket som jag ville ge honom obegränsat fria tyglar, vi är talar om tonåringar en ras lika engagerade som småbarn när det gäller att driva våra föräldrars gränser och knappar (den enda skillnaden är att de är oftast längre än vad vi är). Utan uppsikt, tonåringar inför en uppsjö av potentiella faror med konsekvenser långt mer förödande än någon bula, blåmärken eller skrapade knäet. Jag kände mig som behövs gränser lika mycket som han gjorde som tot, om inte mer så.

För mig, önskade periferin var uppnås via GPS-tracking. Jag gissar att när far till fyra Steve Jobs först conceptualized Apples Hitta Min iPhone, han tänkte inte på att hitta sin egen enheten trots att ordet "min" i appens namn.

Så någon gång under min son är middle school år, jag kanaliserade min inre Nancy Drew och diskret installeras teknisk spårning på hans cell. Jag inledde granska hans vistelseort i fyra progressiva faser:

Steg 1: Säkerhet

Detta kan också vara lämpligt som bedöms som "Bara Att Se Livet Flyg Helikopter Kan Hitta Dig" - fasen. Initialt, min kontrollen var mycket fokuserade på att fara förebyggande. Om min son på väg ut på en vandring med vänner, jag ville veta att han kunde hittas omedelbart i händelse av en nödsituation—en king cobra bett, en alligator attack eller gå vilse i skogen, bland andra scenarier. (Och nej, det är verkligen inte relevant att Södra Kalifornien har ingen kung cobras, eller alligatorer, eller ens skogsområden.) Att kunna precisera sin plats gav mig det självförtroende jag behövde för att låta honom utforska nya gränser.

Steg 2: Kontroll

Ironiskt nog, medan jag ursprungligen trott att detta skede skulle vara den mest kritiska för mig, som ger bekräftelse på att min grabb var legitimt, där han påstod att han skulle vara, att jag i slutändan förlitat sig på telefon övervakning för mycket minimalt för detta mål. I själva verket, fyra år av spårning gav bara en mindre byst.

Sommaren innan min son: s andra år, några äldre tjejer—tycker att Regina George och Plast i Mean Girls —fattade tycke för hans yngre trupp av vänner, ingen av dem var ännu inte tillräckligt gammal för att ha sina körkort. Även om jag låtit min son att umgås med den kollektiva gruppen på stranden och andra preapproved arenor, han var förbjuden från att rida med någon teenage föraren. Men en eftermiddag när jag hade inte hört från honom i mycket ett tag, min mammas intuition klickade och, därefter, så gjorde jag på min spårning app. Mitt hjärta sjönk som liten bryn ikonen visade på en plats någonstans i närheten av stranden där jag hade släppt honom. I stället, han var på en park på minst fem kilometer bort, klart längre än gångavstånd.

"Där r u?" Jag omedelbart textade honom.

"Stranden" var hans snabba svar.

Busted .

Tjugo minuter senare, min son satt bredvid mig i bilen, huvudet hängde lågt som jag levererade en lång avhandling om förtroende, liggande och specifikationer av hans senare jordning. Jag haft hemligheter i mitt detektivarbete genom att tala om för honom att en icke namngiven vän till mig hade kört förbi och sett honom i parken. Samtidigt, tack och lov, han var inte engagerad i alla olämpliga aktiviteter, att han hade brutit mot reglerna genom att ta en åktur som jag aldrig skulle ha känt till om det inte vore för min övervakning. Trots att han inte lära sig förrän nästan två år senare att hans telefon var avlyssnad, att han aldrig igen brutit mot familjen stadgar.

Samtidigt som jag har känt föräldrar som använder GPS för att flagga möjligt beteendemässiga problem i tonåren, de agera för att spåra min son faktiskt rätt mig för att förlänga mer frihet till honom under åren, så det har bekräftats att han var noga med att, inom lagens råmärken och respekt för regler.

Steg 3: Bekvämlighet

När jag flyttade in i den tredje etappen av spårning, jag tog min satellit-stalking till ett öppet nivå. Efter att jag ringt mitt barn i att det faktum att tjänsten Hitta Min iPhone-app på hans cell var faktiskt kopplat till min konto och inte hans, jag förlitade sig på verktyg för spårning för opportunism och för att underlätta beslutsfattande.

Medan de flesta föräldrar omfamna den Gyllene Regeln för tonåringar att få bakom ratten—aldrig någonsin att sms: a och köra—jag tog försiktighetsåtgärd ett steg längre genom att kräva att min son att låsa sin telefon i handskfacket när bilen var i rörelse. Men detta meddelande blackout ofta lämnade mig i mörkret när du försöker att planera sina dagliga nödvändigheter, såsom middagstid. Det var meningslöst att duka om min son tränare hade oväntat genomfört ett marathon efter-skolan-praxis. Genom att snabbt logga in på min telefon, jag kunde omedelbart konstatera om min son fortfarande var på baseball fält på 20 minuter eller precis runt hörnet använda Hitta Min iPhone—app-skillnaden mellan fuktig spagetti och pasta perfecta.

Steg 4: Skapa Tillförsikt

Jag villigt erkänna att jag har alltid varit lite av en worrywart, och GPS har visat sig vara mycket billigare än terapi. Ibland skulle jag glömma att be för min son att sms: a mig när han hade kommit fram på ett säkert sätt till sin destination, och i andra fall, han var ofta rör sig mellan flera olika ställen. Istället för att ständigt kontrollera med honom genom att ringa, jag kan självständigt spåra sin telefon och fastställa att han hade gjort det till önskad plats i ett stycke (infoga en djup suck av lättnad).

Ännu mer blev det allt vanligare för min sänggåendet för att vinka lång tid innan min son är 11:30 p.m. utegångsförbud, men jag vill alltid vakna runt midnatt och undrar om han hade gjort det hemma på ett säkert sätt. Snarare än att dra min trötta kropp upp ur sängen och stappla ner i hallen i mörkret, GPS gjort det möjligt för mig att stanna kvar i bekvämligheten av min egen säng. Med en snabb stansning av mina pass-kod, kunde jag se att mitt barn är enheten var pinga precis som det ska vara, på hem ljuva hem.

När min son tog studenten från high school och uppgraderat sin mobiltelefon, jag ansåg kort fråga honom om han hade sinne för att installera mjukvara på sin nya enheten så att jag kunde "se" honom när han var ca 1 700 km bort på högskola. Visserligen, jag var desperat för ett visst sken av förnuft som min baby beredd att lämna boet, och jag tänkte att förmågan att kontrollera sina rörelser kan ta udden av.

Koppla av, alla! Jag sa att jag verkligen anses be. Men självklart har jag aldrig gjort.

Efter allt, hans yngre bror hade just fått sin första iPhone, och jag fortfarande hade honom att förfölja.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar