De 15 Mest Kreativa Leksaker Från Vår Barndom

För ett par veckor sedan tog vi en titt på leksaker från våra 80-tal ungdomar som vi inte borde ha fått stå ut med . Det fanns dock några ganska häftigt de leksaker vi hade turen att få tillbringa våra kvällar spelar med framför The Muppet Show . Dessa är de leksaker som var de mest kreativa, de som faktiskt vårdas våra kreativa sidor, som gav oss chansen att göra saker, att designa och rita och laga mat och sy och färg. Jag saknar alla dessa leksaker, och om jag kunde få mina händer på någon av dem, skulle jag förmodligen lägga ner min telefon för en eftermiddag och bara spela.

1. Plåtar Mode

Tillfredsställelsen av att klicka på de små plattorna i det första steget av att gnida träkol, och sedan den bästa delen: den färg i. Jag älskade A-linje kjol plattan och använde den för ganska mycket varje outfit. Jag skulle faktiskt vilja en garderob bestående av alla outfits från Plåtar Mode just nu, kom att tänka på det. Någon borde uppfinna ett företag som gör det—de skulle göra en mynta av alla Gen-Xers.

2. Spirograph

Kom ihåg att rita jätte atomic blommor och virvlande, whirly symmetriska figurer som aldrig såg allt annat än perfekt oavsett hur många färger du använt? Spirograph fick mig att känna mig som om jag var en bra artist när du är i sanning den enda sak som jag kunde rita på fri hand var Garfield, med hjälp av instruktioner från insidan av serietidningar.

3. Etch A Sketch

Jag var riktigt dålig på Etch A Sketch och hittade sätt den vänstra ratten var rätt svårt att slå mycket frustrerande. Men jag hade vänner som på något sätt kunde dra kaniner och träd, och jag tillbringade många dagar som det innehåller. noodling runt och försökte rita en modernistiska hus. Den bästa delen, naturligtvis, skakade den och få en tydlig skärm. Ibland när jag inte kan sluta tänka på något irriterande, jag skaka på huvudet och tänka "Etch A Sketch"—en tydlig skärm, börja om igen.

4. Lite-Brite

Var det något tråkigare än när alla dina blad av svart papper hade stansade hål i dem och du har försökt att göra en ny Lite-Brite skapa över en gammal sida? Jag är säker på att min mamma var mer upprörd om pinnar som skulle fastna i toppskarv mattan för att bli trampade på eller fastnar i dammsugaren. Jag föredrog att använda mallar över freestyling det, men det var något mycket tillfredsställande om att försöka fyll varje hål med en regnbåge av pinnar.

5. Shrinky Dinks

Jag hade Smurf Shrinky Dinks, även om jag verkligen ville smycken och en. Det var något så tillfredsställande om färg i den gigantiska skivor, skär Smurfarna och sedan få en hård liten liten Smurf med sin egen plast stå. Ibland Shrinky Dinks skulle krypa upp i ugnen (var det eftersom det var för varmt?) och skulle du sluta med en hård liten rulle med plast, vilket var en stor besvikelse om du gör dem med vänner och varje person fick bara ett skott.

6. Betty Crocker Lätt-Grädda i Ugn, Holly Hobbie Ugn och Snoopy Sno-Kon Tekokare

DU GJORDE MAT. De ugnar som var farliga, men förmodligen inte mer än vår tidiga eran mikrovågsugn. Jag tror inte att jag faktiskt hade någon av dessa själv—jag tror det var min syster. Det var otroligt roligt att få choklad kaka eller en sno-kon, tid, men när du fick göra dem själv i ditt rum de smakade extra gott.

7. Sy Enkel

Det stora antalet "hushållsarbete" leksaker som ugnar och symaskiner verkligen förberett oss väl för att vara fruar, inte de? Den Sy Lätt det var en verklig symaskin med garn i stället för tråd. Du har faktiskt att sy, och du behövde inte gå igenom vansinne av gängning i maskinen som du skulle flera år senare i Hem Eg-klass, där du också sy din egen finger med en riktig nål.

8. Play-Doh

Det är det klassiska—det är fortfarande runt för en anledning. Jag verkligen kunde ha haft en framgångsrik karriär som skulptör, om någon bara hade gett mig de kit som låter dig göra Play Doh hår när jag var 6.

9. Tinkertoy, Lincoln Logs och Legos

Var det någon som arkitekt efter att ha fallit i kärlek med att utforma strukturer med dessa leksaker? Jag var delvis att Tinkertoy (som jag trodde hette "tinker leksaker") själv, och hittade Lincoln Logs lite tråkig. Det finns en anledning till att varje barn är fortfarande i Lego—det var den mest färgstarka och mest roliga och hade flest möjligheter för kreativitet.

10. Magic Skiffer

Bra för konstnärer, typ av en låg-hyra-versionen i Etch A Sketch. Jag skrev mest på mig, fångade med mitt namn i en bubbla bokstäver och konstiga plast penna att inte skriva om något annat men skiffer, som faktiskt verkar magi.

11. Colorforms och Vips Magix

Det var en typ av semi-kreativ leksak som var överallt på 80-talet som innebar att sätta bilder på andra människor hade ritat på en färdig bakgrund. Med Colorforms, det var löstagbar gummi klistermärken man sätter på en kartong scenen. Presto Magix, som skulle dyka upp i små hyllor någonstans i butikshyllorna som en enhörning, var i grund och botten samma sak, men på pappret med hjälp av dekaler. Kreativitet faktor var låg, men åtminstone att du använt din fantasi och skapade ursprungliga scener.

12. Wooly Willy

Wooly Willy var en "magnetisk personlighet" som du kunde rita hår i ansiktet och huvudet hår med hjälp av magnetiska anmälningar. Detta var en konstig och typ av beroendeframkallande leksak. Jag hittade inför Wooly Willy lite läskigt, som killen i Drift, men det var fortfarande ganska stor och imponerande.

13. Luddiga Filt

Varför har vi Fuzzy-Filt Sjukhuset ? Jag undrar om detta var avsedd, som Funktion, att ge barn en smak av hur det var att vara en läkare eller sjuksköterska? Luddiga Filt som var en annan stor form av "kreativitet som finns" - situation, där du hade den valda delar för dig och du kan sätta dem vart du ville. Du kan till exempel sätta en sjuksköterska huvud på sängen eftersom du önskat att du hade Fuzzy Kände Fantasi, där du fick göra en katt istället för en malaria patienten.

14. Grytlappen Vävstol

Vem kom upp med detta? En liten vävstol! Så att vi kunde göra grytlappar! Skenbart för att använda i vår Holly Hobbie kök! Till skillnad från de flesta av dessa leksaker, har du faktiskt gjort något användbart med vävstolen. Och de såg så komplicerat och vacker när du var klar, som om de tog verklig talang att göra.

15. Barbie Fashion Ansikte

Jag hänvisade till denna leksak som Det Stora Huvudet. Tills min syster hackad hennes hår ut (inte allas syster hacka hennes hår ut?), det var där jag först lärde mig hur man sätter på smink. Givet "att sätta på smink" handlade massor och massor av blå ögonskugga och sedan är det bara att försöka och misslyckas att utföra en fransk fläta på huvudet, men det var en start.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar