De 10 Bästa Sakerna Med Att Ha Alla Pojkar

Jag vill bara ha flickor, eftersom pojkar alltid lämna sina mammor. Jag vill inte ha en tredje, eftersom jag inte vill att tre pojkar. Vi vill finna ut vad vi ska ha eftersom vi vill bara se till att det är inte en pojke.

Detta är bara ett litet urval av de klumpigt verbala diarré jag invigt på en daglig basis.

Givet, det kan vara en märklig sorg som kommer från en längtan till dotter du inte har. Men jag är här för att låt du på en liten hemlighet—hur jävla kul är det att öka små pojkar .

Nu innan du får din Cinderella trosor i ett gäng, jag vet. Inte ALLA pojkar som lastbilar och inte ALLA tjejer vill vara prinsessor. Men lita på mig när jag säger detta kön saker är verkliga. Och pojkar ska vara pojkar. Jag vet . Jag har tre av dem.

Och här är varför jag älskar det:

1. Leksaker är svalare.

Vid en nyligen förskola pickup, ett par till min son kvinnliga klasskamrater närmade sig för att berätta något orimligt om en prinsessa och ett slott och en älva och jag vet inte vad fan annars. Jag ögonen öppna efter fem rynkad sekunder. Min son sprang in till min sida, medan han ropade att han såg SEX blånor lastbilar, TVÅ ambulanser och TRE brandbilar från skolan fönster som dag. Nu är cool. Eller åtminstone verkliga.

Lastbilar, tåg, bussar och flygplan finns. Vi kan spendera timmar på helgen trolling omgivande stadsdelar för byggarbetsplatser—timmar av underhållning. Sett någon prinsessor eller enhörningar på sistone? Trodde inte det.

2. Att komma ut ur huset är lättare.

Inget hår styling. Inga tights. Inga flätor eller barrettes. Bara byxor, tröja, sneakers och du är iväg. Och (för det mesta) att de inte bryr sig vad fan de har på sig. Åh, och vart och ett av mina barn har bara ett par skor. En.

3. Offentliga toaletter.

Nog sagt.

4. Även om vi har samma kön, de är INTE alla samma.

Föräldraskap tre barn av samma kön har gett mig en ännu större uppskattning för hur tydlig deras små personligheter. Kan de alla vara pojkar, men de är tre helt olika människor. Min äldsta är hård, komplicerat, kreativa, intensiv. Att han inte gillar kramar. Men han behöver sällskap och godkännande. Min mellersta är känslig, blyg och söt. Han kryper i all oändlighet. Men han är också oberoende och stoisk. De är som natt och dag. Eld och is. Barnet? För tidigt att säga. Deras skillnader överraska och glädja mig varje dag. De hjälper mig att stå emot antaganden och generaliseringar—denna artikel trots.

5. Det är bra att någon förälder som inte är som du.

Det är en hälsosam utmaning att höja någon annan än dig. Att försöka relatera. För att förstå var de kommer från. Med tre pojkar blir för mig ut ur min comfort zone, och ur mitt huvud, att anamma en mer fysisk, taktil inställning till världen. Och märker saker som jag normalt inte skulle. Gillar formen på klippor nära strandlinjen. Eller numret av röd pick-up lastbilar passerar vi på en bilresa upp Turnpike.

Mina pojkar är busig och pigg. Nyfiken och sorglös. De är energi-och undrar och spela. Måste de flytta och göra istället för att bara vara . De kommer inte att sitta stilla och bara prata. Eller lyssna. Men pojken vet de hur man ska leva livet ut högt. De är bra för mig. Typ-A, kontroll-freak, över-tro mig!

6. Vi har varandra, vi mammor av pojkar.

Vi "gilla" varandras Facebook-inlägg. Vi utbyter veta ögon rullar som vi går förbi varandra på gatan, gräl vår stökiga lite dudes. Vi får det. Vi är ett speciellt släkte. Det finns en outtalad samhörighet som utvecklas ur den glada utmattning, de oupphörliga jakt. De skyldiga styng av avund när vi ser hårfläta guppade på lekplatsen, eller "It' s a Girl" ballonger knutna till någon annans bil plats som de lämnar sjukhuset. De ogrundade, kliché oro för att våra söta pojkar kommer att bli illaluktande tonåringar och sedan tystlåtna män som aldrig ringa eller behöver oss längre. Rädslan för att en dag förpassas till den fruktade roll... svärmor .

7. De kan få allt.

Eller åtminstone ha en enklare tid att försöka. Missförstå mig inte. Jag tror inte att kvinnor inte kan försöka göra och ha allt—de ska. Jag har varit där. Har gjort det. Vuxit ur den (sätt) t-shirt. Jag har sett med egna ögon enastående intelligens och effektivitet av kvinnor som är mödrar OCH proffs. Men jag behöver inte låtsas att det är inte svårare. Skulle jag vilja att min (teoretiska) dotter att bli en kirurg eller en litigator? Inte säker. Mina söner? Gå för det.

8. Pojkar talar sitt sinne.

Jag har alltid föredragit företag av män. Deras unapologetic ärlighet, den råa minimalism i sin kommunikation, härlig överraskning av sina känsliga sidor.

Kanske när de är äldre, dina söner kommer inte att ringa dig varje dag. Men när de gör det, kommer du att få rätt till hjärtat av ärendet. Du behöver inte läsa mellan raderna. Har pojkar. Inte skitsnack.

9. De älskar sina mammor på ett speciellt sätt.

"Det är en enklare kärlek," facilitator av en mamma och mig klass sa en gång, som jag höll min tredje pojke och över-delat för att när jag får hoppas på en dotter en dag, jag älskar verkligen den relation jag har med mina pojkar.

Jag är så stolt över de små män jag höja. De höga, vackra män-till-vara kommer alltid att vara mina minnen-och-jord, eld truck-älskande pojkar. En dag kan de vara borta och till synes ouppnåeligt—men inte till mig. De kommer att torn över och skydda sin lilla mamma. De kanske kommer till och med att böja sig ner för att ge mig en kram då och då.

10. De är dina barn, trots allt.

Oavsett hur många av vilken typ du har, du kommer att älska dem alla häftigt, instinktivt och utan ansträngning. De kommer att förvåna dig och glädja dig. Varje dag. Och du kan inte föreställa dig din familj på något annat sätt.

Några små flickor bilden att själva bli mödrar för alla pojkar, men här är vi. Och vi älskar det.

ADVERT

Lägg till din kommentar