Att Ilska Du Känner När Andra Barn Skadar Ditt Barn? Amanda Peet Vet Allt Om Det

Peet talar om den ilska hon kände när hennes barn gick inte i skolan

En av de största farhågorna många föräldrar har innan du skickar sina barn till skolan för första gången är att de kommer att ha problem med att göra vänner och kommer att känna sig utesluten. En känsla av att vi inte nödvändigtvis förväntar sig att ha, men är galen, överväldigande raseri har vi för små barn när de skadar våra barn. Amanda Peet vet, men. Och Amanda Peet predikar någon sanning.

I en intervju med People Magazine för att främja sin nya komedi, Brockmire tid onsdagar på IFC, Peet pratade om när hennes äldsta dotter, Frankie, började förskolan. "Jag trodde att det skulle vara mean girls redan i sin klass. Riktigt söt, verkligen säker och högt...och alla pojkar jagade dem, jagar pojkar mot flickor, och min dotter Frankie var som, " Fånga mig! Fånga mig!" Och de bara rann av henne. Jag var som, " jag ska gå i terapi om detta. Eftersom rage? Jag var som, 'Nej.'"

Peet gick bort från situationen, eftersom hon inte vill göra saker och ting värre för hennes dotter och, verkligen, det finns ingenting du kan göra i den situationen, utan att vara en galen person. Men du vill ha för att göra något. Oh man, har du någonsin vill göra något.

De flesta av oss vill tro att vi är vuxna, och därför skulle vi aldrig få till en intensiv känslomässig konflikt med en fem år gammal. Dock. Känslan som sveper över dig i situationer som är otroligt starkt och konstigt, otroligt personligt. Jag hade en sju år gamla nemesis, en gång när min dotter var i andra klass en annan tjej som lyfte upp hennes kjol över hennes huvud så att resten av klassen kunde se min dotters underkläder och pekade och skrattade. Jag anmälde sig som frivillig i klassrummet en gång i veckan och låt mig berätta för dig, varje gång jag såg den lilla flickan som jag ville henne illa. Mycket sjuk. Självklart, jag har aldrig handlat på dessa känslor eftersom jag skriver inte det här från fängelset, men jag skojar inte när jag säger att jag hänger på med mina naglar.

Louis CK har en stor uppsättning om denna typ av situation i sin speciella, Live At The Beacon Theater. (NSFW)

I detta klipp berättar han om en pojke i hans dotters klass som han hatar "med en vuxen, som bekymrar hatar." En dag på rasterna han såg pojken (som han kallar Jizanthopus) kommer till sin dotter, och istället för att rusa in för att stoppa det", tänkte jag, låt honom göra en liten sak först. Låt honom göra bara en liten sak eftersom jag vill ha detta barn i mitt liv. Jag vill ha en anledning." Ja. Eftersom du inte kan engagera sig i varje liten och skadar ditt barn upplever, men ibland kan du verkligen vill ha en anledning till att andra vuxna skulle acceptera om du är tvungen att göra detta barn gråta. Som Louis CK gjorde efter Jizanthopus tog tag i hans dotters arm och vred den. CK tog tag i pojken genom hans axlar och sade: "Lyssna till mig, Jizanthopus. Om du någonsin någonsin i ditt liv röra henne igen " — och när jag gör det inser jag att det är inte coolt att jag gör detta. Detta är helt olämpligt. Det är verkligen fel. Det är så over-the-top. Det är för vuxet."

Och föräldrar som har känt detta sätt inser att vad de känner är rubbad och inte okej, men något primal tar över er i detta ögonblick. Som Peet säger i en intervju, "...det är otroligt hur unga — mina känslor är så unga...Det var bara [a] förvirrande juvenil svar djupt inne i mig. Liksom, bara löjligt." Det är som att du får skickas tillbaka till när du var i första klass eller mitten skolan och fick gjort narr av eller misshandlats av en klasskamrat. Du kommer ihåg hur mycket det gjorde ont, och då ser du att det händer att ditt barn, och det är när "Mama Bear" kicks — detta är blind, irrationell ilska tar över och även om du vet att puma jagar din unge kan inte hjälpa det, det är bara en puma gör puma saker, kan du fortfarande hoppa upp på dina bakben och vrålar skiten ur som djur eftersom det är din cub och det finns inget sätt detta sker och även deras mor klänningar dem roliga.

Titta på ditt barn bli sårad är en av de svåraste delarna av att vara förälder — det näst svåraste är att veta när man ska engagera sig och när du behöver för att gå bort och låta dem ta itu med det. Men om du känner behov av att ge en kindergartener sidan ögon under mellanmål tid, vi får det.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar