Den Thanklessness av Moderskap

Moderskap, så underbar och givande som det kan vara, är en ytterst otacksamt jobb.

När annars är det anses vara acceptabelt att vara hollered för när någon behöver en röv att torka, och inte få så mycket som ett tack för ett väl utfört arbete?

Bara förra veckan, jag var tvungen att vända direkt efter skolan drop-off, köra tillbaka hem för att hitta Lily och knapar, och att återvända till skolan bara för att leverera dem till henne. Jag fick så mycket som ett tack? Nej, jag fick inställning för att glömma hennes strumpor.

Tillbaka när jag tog min tvätt att tvätta och torka på högskola, jag har säkert lagt upp ett leende och ett tack så som det var fram till mig alla rena och vikta i min plast tvättkorg (det var den tiden). Mina barn, däremot, verkar tycka kläder magiskt hamnar ren och organiserad i sina lådor när de sover. Om bara.

Middag är uppfyllda med ögon rullar snarare än uppskattning och, Gud förbjude, att jag inte har sin favorit spannmål i lager i skafferiet.

Men när jag göra har det i lager, nittionio procent av tiden, tror du att jag får så mycket som ett "tack!"? Nej. Jag gör det inte.

Självklart, jag gör dessa saker för att jag älskar mina barn och ta hand om dem—åsnor och alla—är vad jag skrivit under på. Men varje gång på ett tag, ett uppriktigt "tack för allt du gör, Mamma" skulle vara trevligt.

Det är därför, när jag blev mamma, Thanksgiving tog kakan som min favorit semester. En dag att verkligen reflektera över allt som jag är tacksam för, och ännu bättre, en dag för att vara får i tacksamhet mig själv. Ingen av de Kännetecken cheesiness av Mors Dag och inga röriga frukost i sängen för att städa upp efter. Bara en dag om året för att verkligen vara tacksam för mina tre största välsignelser, och att bli firad av dem, liksom. Registrera mig!

Förutom att det aldrig verkar hända så.

"Vad är du tacksam för?" Jag frågade barnen ett par år tillbaka, desperat fiskar efter komplimanger när de inte flyter som jag hade hoppats.

"Bajs," Evan entusiastiskt svarade. Bajs? Ooookay, slå en. Tur att jag har tre barn.

"Att äta glass," Ben följde upp med. Glass? Inget för dig idag, punk.

"Ummmmm..." Lily var tankeväckande. Detta var vad jag hade väntat på. Hon var min nya favorit, kanske för livet.

"Pappa", sade hon slutligen uttalade.

Pappa? Pappa?

Pappa, som var tupplur på soffan och inte hade eller skulle inte lyfta ett finger för att förbereda läckra middagen du tänker i - hale? PAPPA? Pappa ville inte bära dig, och föd dig och se till så helvetet är inte sporting bristningar på grund av dig. Pappa? Och glass? Och bajs?! Vem fan upp dessa barn och gjorde de kommer med en politik för återvändande?

"Det är fint" som jag lagt upp.

"Vad gör du med mig?"

"Naturligtvis, du", svarade hon.

Ja, okej.

Naturligtvis mig.

Efter Pappa, bajs och glass.

Det är moderskapet för dig.

Relaterade inlägg: Moderskapet Är...

Den ovan utdrag från Skrämmande Mamma Guide till Efterlevande Semestern . För mer gillar det, plocka upp ditt exemplar idag! Jag menar, allvarligt, det är en tre dollar. Bara köpa det.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar