Tackkort Är Överskattat

Fick Michael ta emot våra Amazon presentkort? Min text att läsa.

Ja! Tyvärr har vi inte haft en chans att skriva tackkort ännu, mina mamma-vän och mamma till fyra svarade.

Full stannar där. Om du tvingar din 8-åring att sitta ner och för hand skriva 20 tackkort, snälla, för Guds kärlek, inte få honom att göra vårt. Jag älskar ditt barn, och jag skulle älska att höra om vad boken eller Nerf Pistol eller tv-spel som han köpte med våra presentkort nästa gång vi ser honom. Men för mig, bara en enkel "Fick det! Tack!" texten är mer än tillräckligt för att lindra min oro för att det inte går vilse i den e-post.

Så här är det: jag är inte anti-tack-lapp helt och hållet. Jag har skrivit min beskärda del och kommer troligen att skriva lite mer i min livstid. Mina barn kan också skriva ned ett par tankar av tacksamhet från tid till tid. Men i allmänhet tror jag att de är överskattad och onödig.

Nu innan Sanctimommy Susan kommer till mig och säger att jag är en höjning otacksamma barn, låt mig förklara. Om du gav mitt barn en gåva, han/hon har uppenbarligen sa tack. Förmodligen gav dig en kram. Och glatt lekte med sa gåva framför dig, eller med dig. Det i kombination, i min mening, är alla tack-ning som krävs.

Om du har skickat mina barn något i e-post, det är lite olika. Jag brukar ta en bild av dem för att öppna och/eller spela med din gåva. Om det är en ny outfit till min dotter, jag ska knäppa en bild på henne bära det och sända det över. Mina barn älskar att sms: a med min telefon, så de kommer förmodligen att skjuta dig något i stil med "Tack för min ljussabel!" med 65 emojis. Igen, det är deras tack. Eftersom vi är en upptagen familj som ser vikten av att visa tacksamhet, men också njuter av fördelarna av att det är 2018.

Ärligt talat, vad gör en handskriven tack uppnå? En lång kamp mellan mor och barn? Gör barnet känner sig mer tacksam för den gåva efter att ha skrivit ut 14 tackkort? Förmodligen inte. Han kanske önskar att han aldrig fick den dumma magic kit.

En annan vanlig effekt av den fruktade tack skyldighet är stress. De skickas ut i god tid? Har du lagt tillräckligt med känslor, detalj, trodde in i dem? Använde du för fin handstil?

ÄR. DU. SKOJAR. MIG.

Kom ihåg post-bröllop? Eller ännu värre, post-baby? Kom ihåg att dessa tackkort? Ja, det är precis vad jag vill göra — skicka ett brev till Moster Kathy att säga "tack för onesies" som min baby bajsar upp på hans rygg och mjölk som läcker igenom min sista rena amnings-bh.

Så ja, kanske är det alla år av obligatorisk tackkort och stress av dom att de inte var tillräckligt bra. Eller var inte skickas ut tillräckligt snabbt. Eller jag var inte "tankeväckande" nog, men hur mycket känslor kan du ta med när du visar uppskattning för ett bestick set? "Tack, Farbror Steve! Jag kan inte vänta med att... äta med min nya knivar och gafflar..." jag menar, kom igen.

Eller kanske är det det faktum att jag är väl medveten om vad som händer den andra du får våra tackkort. Jag vet att även om jag var tvungen att muta mitt barn med snacks frukt, och trots att han raderat hans J fyra gånger som rev ett hål i papper och gjorde honom gråta, och trots att vi spenderat pengar på att köpa tack kort och porto (och köpa frimärken krävs ett extra ärende eftersom som köper frimärken längre?) att du läser det och sedan snabbt kastade den i din återvinningsstation. Och det är okej—jag är inte döma—för det är precis vad jag gör också.

Av alla dessa skäl, jag vill inte göra mina barn skriva dem, och ärligt talat, jag förlorar noll sömn över det.

Berätta för mina barn att sitta på vårt matsalsbord dagen efter hans födelsedag och skriva ordet "tack" om och om igen tills hans kramp i handen som inte gör honom tacksam. Lära honom att säga tack, för att dela med sig, att ta hand om sina saker, och för att hjälpa de mindre lyckligt lottade—dessa är de sätt vi lär tacksamhet i våra hus.

I slutet, en tack-lapp ska vara något du vill göra. Det bör vara meningsfull och skrivit från hjärtat. Det är svårt att uppnå när du tvingar dig själv att pressa ut dem i omgångar av 20. Om din farmor skickar du en gåva och du tror att det kan vara en snäll gest pennan en tankeväckande brev av uppskattning, gör det. Att spendera tid att skriva ett innerligt brev till en 97-årig kvinna som kan vara ensam och älskar att få post. Eller om din kindergartener behöver för att arbeta på sin skrivförmåga, få honom att skriva ett tackkort till någon för att öva sin "s" och på vilket sätt "b" går mot ett "d."

Men skyldigheten att pressa fram ett tackkort till varje enskild person som deltog i ditt barns födelsedagsfest på Chuck E. Cheese? Nä. Vi sa "tack" när du lämnade mitt barn gåva. Vi sa "tack för att du kom!" som festen avslutades. Och det är bara att gå till måste vara tillräckligt från denna besättning. Och jag tycker absolut inte förvänta oss från andra. Jag förväntar mig inte att dem från en ny mamma som bara föds en människa. Eller från mina barns lärare som är överösta med 25 Starbucks presentkort och mason burkar fulla av choklad varje år i December och juni. Eller från min vän som har fyra barn.

Spara porto. Spara träd. Skjut mig en text. Eller inte. Vi är bra på endera sättet.

ADVERT

Lägg till din kommentar