Till Mamma Som Tagit Med Min Son Med Autism

Zachary är 4 år gammal. Han har brunt, tjockt hår som ibland verkar okuvlige. I sommar, fräknar är perfekt placerat på hans lilla näsa och kinder. Zachary har också icke-verbal autism . Han trivs bäst i sin dagliga rutin av förskola, hem terapi, spela tid, middag, bad tid, och läggdags. Då är det helg, som kunde fyllas med förändringar i Zachary tätt packad dagliga schema.

Vi börjar att bli inbjuden till andra barnkalas på helger. Dessa partier är på olika platser, med olika teman, och en massa fler barn. Jag märker det mer kaos, eftersom jag måste. Jag går in på Mama Bear-läge. Jag hör musiken starkare. Jag ser ljusen ljusare. Jag känner att rummet blir mindre som större barn och vuxna kommit till födelsedagsfest.

Jag känner mig själv, i dessa stunder, blir mer skyddande över Zachary — mina ögon aldrig lämnar där hans exakta placering är i rummet. Precis som schack, jag försöker alltid att förutsäga Zachary ' s nästa drag, och sedan strategiskt planera min. Jag blir ganska orolig födelsedagskalas för Zachary. Han är mitt första barn, men allt som är "typiska" jag få göra, för det mesta, är med Landon, hans 2-åriga bror. Det är då oftast mitt första gången upplever dessa saker också.

Så när vi var inbjudna till en annan 4-åriga gymnastik födelsedagsfest, jag hade redan RSVP skulle "ingen" i mitt sinne.

Jag minns att jag som barn som går i ett par partier som denna, tog jag och gymnastik mig själv. Jag hade en grundläggande uppfattning om vad partiet skulle vara. Det skulle vara en grupp av barn med instruktörer som skulle ge grundläggande instruktioner och förmodligen några hinder kurser. Detta parti låter som så mycket roliga för min neurotypiska barn och hemskt för mina barn med autism.

Min man och jag kommer över detta dilemma mer ofta nu. Något som är roligt för ett barn kanske inte för en annan, som är sant i en familj med flera barn. Det är dock viktigt för Zachary att lära sig nya saker utanför vårt hem. Tyvärr, livet kan inte alltid vara samma rutin, och vi har alla att lära sig att hantera när saker och ting inte går som planerat.

Jag behöver alltid till forskning fest ställe också. Först och främst är det en trygg plats? Hur långt bort från mitt hem är det, om vi måste lämna tidigt? Om jag har tur, är det autism vänliga? Frågorna är oändliga, och ibland kan vi bara hålla andan tills dagen är över och vi är alla hemma igen. Som någon särskilda behov förälder kan intyga att vi alltid översvämmas med behandlingar, forskning, skolor, läkarbesök, och det går på. Något är alltid skyldig att slinker igenom.

Titta på baksidan av inbjudan var inte högt upp på min att-göra-lista. Dagen innan festen jag ville slå upp adressen igen, så vi kan få en bättre tid på morgonen. Jag förstod då på baksidan av inbjudan var det en wavier som behövs för att vara tecknat, vilket jag inte hade brytt sig om att läsa om det förrän nu. Jag hade antas att jag skulle registrera något i stil med, "Om ditt barn kommer till skada, vi ansvarar inte för det." Inte nog med att man säger det, men man sade också att om ditt barn har medicinska eller psykiska tillstånd som de inte kan delta.

Jag hade läst inbjudan om och om igen för att göra säker på att jag hade läst att det är rätt. Sedan läste jag det till min man, och läsa den högt för honom förde tårar i mina ögon. Då tårarna började rulla nerför mina rodnader i ansiktet. Jag ville inte ens Zachary att gå till denna fest att börja med eftersom jag trodde det skulle vara för svårt för honom, men det är en helt annan situation när du får höra att du inte kan av någon annan på grund av ett medicinskt tillstånd. Jag visste att detta ögonblick skulle komma vid någon punkt i våra liv: som moment av utslagning från andra.

Varje kväll, efter middagen, men innan sängen för mina barn, jag försöker att sitta på soffan och bara titta på dem i sin egen driftstopp. Det finns inga krav ställs på dem, kan de i princip göra vad de vill, inom rimliga gränser, vid denna tid. Vissa dagar är det kaos, andra dagar är allt verkar avslappnad. Mellan kaos och stillhet jag aldrig ser något annat. I väggarna i mitt hus, allt känns och ser normalt för mig. Det är när vi lämnar dessa fyra väggar att jag känner mig annorlunda som en familj.

Nu kändes det som att samhället var knackar på vår dörr i huset och säger att vi inte kunde komma ut ur våra hem och ansluta sig till dem, eftersom vi är olika.

Mellan tårarna, jag har försökt att brainstorma vad jag kunde göra. Gör som jag kallar gymnastik studio och berätta för dem om min son med autism? Får jag bara vinge det, ta med mina två barn till denna födelsedagsfest och se vad som händer? Jag hatar tanken på att ständigt förklara Zachary. Det känns nästan som att domstolen, och jag försvarar honom: "Min son har autism, men han är verkligen omtänksam och älskar att gosa."

Ingen någonsin säger att om eventuella andra medicinska problem. Om du inte någonsin hör någon kalla ett gym med högt blodtryck och säga, "men jag älskar också djur, och reser." Det verkar löjligt att jag måste använda dessa adjektiv, så att samhället kan bli bättre på att acceptera att mitt barn. Om jag hade sagt Zachary har ett tal dröjsmål istället för autism, min mening skulle bara vara "Zachary har ett tal dröjsmål." Istället har jag att berätta för dig att han älskar sin broder, och spelar bra med andra, eftersom alla har sina förutfattade meningar om autism.

Den riktiga kampen är att kunna stänga av "Mama Bear" - mentalitet på och av. Jag är alltid slåss för och skydda min son. Hur kan jag släppa taget, när man från början har jag kämpat för detta barn? Zachary har ingen röst, så jag slåss för sina behandlingar, för sin läkare, för vänner och familj att förstå. Det alltid verkar som om det är denna strid mellan Zachary och något. Så när jag sitter på vardagsrumsgolvet gråter över en inbjudan till en 4-åringar födelsedagsfest, jag känner mig besegrad mot världen.

Jag var trött på att förklara för min familj att någon på den tiden. I det besegrade stund jag slutade att ringa birthday girl ' s mamma för att berätta för henne att vi inte skulle kunna göra det till fest. Hon hade försäkrat mig om att hon redan hade talat till gymnastik plats om Zachary. Hon förklarade att de normalt inte låta föräldrar i gymnastik område och barnen är bara med instruktörer. Hon lät mig veta att jag hade möjlighet att vara med Zachary i gymmet hela tiden om jag behövde vara för.

Hon sade också till mig: "jag skulle aldrig ha bokade denna fest om jag visste Zachary skulle inte kunna vara en del av det." Vet du hur mycket kärlek hade fyllt mitt hjärta för denna kvinna, i det ögonblicket?

Jag skulle aldrig förväntar sig speciell behandling normalt, speciellt inte på någon annans födelsedag. Detta Mama Bear hade gett upp den dagen, men det var en annan Mamma Bära kämpa för min son. För första gången, istället för att känna sig exkluderade, vi kände ingår . Som om samhället knackade på vår dörr och frågade om Zachary kunde komma ut och spela.

ADVERT

Lägg till din kommentar