Textning Din Tonåring, En Lektion i Vad man INTE Ska Göra

Jag gick med en vän genom processen att sätta upp ett Facebook-konto och hade bara sagt, "Den mest viktig sak att veta är att allt du lägger upp på din vägg eller någon annans kan ses av alla som gillar dig," när en liten pop dök upp att meddela mig att min 13-åriga son Keenan hade uppdaterat sin status.

"Keenan är kåt."

"Jag ska ringa tillbaka till dig", sade jag.

Jag läste Keenan status och såg att hans yngre brors kompis hade redan läst och kommenterat Keenan status med: "Wow." Panik som jag börjar föreställa sig alla föräldrar till våra barn' vänner att läsa om min 13-åriga son har lust att ha sex med sina döttrar. Jag började skriva en kommentar i min egen som gick ungefär så här, "Du är såååå jordad du...", men kom ihåg att läsa en artikel om Facebook no-nos om du vill att dina barn inte att dölja sitt konto från dig och bestämde mig mot det.

Istället har jag formulerat en lysande plan. En som skulle tukta min son bortom ord. En som skulle få honom att tänka på dessa saker genom i framtiden och ALDRIG skämma ut sig själv eller sin mor på Facebook igen.

Jag plockade upp min mobil och med ett leende som gör Jokern ser ganska, jag textade honom dessa fyra ord, "Hur kåt är du?"

Jag kunde knappt innehåller mina skratt.

Det är rätt barn. Inte någonsin underskatta nå en mors ögon.

Inom några sekunder, Quick Draw Mcgraw slå mig tillbaka med "VAD????????"

Som om. Nu var jag i raseri. Hur vågar den lilla idiot att agera som han inte vet någonting om det. Jag kunde se hans krets ansikte i mitt huvud. Det är där hans ögon och hans mun är öppen för alla vid perfekt gapande proportioner vilket får honom att se ut som han har tre cirklar på hans ansikte. Det är hans liggande med ansiktet. Varje. Enda. Tid.

Mår ganska självbelåten, jag textade honom tillbaka, "jag såg vad du skrev på Facebook."

Han svarade med, "Vad PRATAR du om???????????????????????"

Det var vid denna tidpunkt jag började känna mig lite trånghet i bröstet och min andning började bli mer ansträngd än den dagen jag lämnade honom eftersom det en liten tanke dök upp i mitt lilla kissa hjärnan. Är det möjligt att han inte lägga upp det?

Jag fåraktigt textade honom, "Ummmmmm. Du ser, din Facebook-uppdateringen säger att du är....tja, ummmmm, du vet....kåt."

Då det är en mortifyingly vänta länge och får jag det här sms: a. "OMG. Jag skulle ALDRIG sätta det på min Facebook. Min vän gjorde det. Jag kollade min Facebook på sin telefon och glömde att logga ut. OMG. Jag kan inte tro att du textas till mig."

Söta orsakar blindhet mamma texter. Min intet ont anande tonåring gick längs oskyldigt med sina vänner, alla smiley inför och glad att vara vid liv, när han tittade ner och utan någon uppmaning eller varning, fick ett sms från hans mamma frågar, "Hur kåt är du?"

Jag tillbringade resten av eftermiddagen och undrade hur i Guds namn mitt barn skulle aldrig kunna se mig i ansiktet igen utan att behöva springa på toaletten och tömma innehållet i sin senaste måltid. Jag plockade upp honom vid hans busshållplats och var uppmuntrande att se att han gjorde ögonkontakt med mig utan att vända tre nyanser av grönt när han avgick bussen.

Han kastade sin ryggsäck i baksätet av bilen, kom fram, öppnade dörren, tog en titt på min: "jag är en idiot" face och åkte ut skratta tills tårarna strömmade ner för hans ansikte. Jag gick in och vi satt där i flera minuter att skratta så hårt att vi knappt kunde andas. Vilket var klart falska skratt som är avsedda att säkerställa att vi inte behövde prata med varandra. Det gjorde vi inte.

Som jag dåsade till sömn den natten, jag tänkte samma sak om och om igen", Nr 13-årig pojke ska NÅGONSIN ta emot ett sms från hans mamma sade, " Hur kåt är du?""

Detta inlägg är inlägget som startade Ooph. Tja, mer exakt, det är det ögonblick som fick mig att inse föräldraskap tonår var inte något som jag skulle naturligtvis vara bra på. Jag skulle behöva för att studera, göra läxor och viktigast av allt, tänk om varje text jag någonsin skulle skicka till mina tonåringar NÅGONSIN igen.

ADVERT

Lägg till din kommentar