Hur jag Börjar Att Läka Från Barndomen Sexuella Övergrepp

Trigger varning: Denna artikel innehåller material som kan vara utlösande för överlevare av sexuella övergrepp.

Med födelsen av #metoo och #timesup rörelse, hundratusentals kvinnor har funnit modet att träda fram med sina fruktansvärda berättelser om sexuella övergrepp och våldtäkt.

En av de mest nyktra aspekter, för mig, som kom från några av dessa berättelser har varit chocken som kom från (mestadels) män vad kvinnor har behandlats med sedan början av tid. Men ännu mer tragiskt än så här är det människor som tror att dessa kvinnor gör falska anklagelser för uppmärksamhet, berömmelse, pengar, eller [infoga en oändlig lista av skitsnack resonemang här].

Utan siffror att backa upp mig, jag positivt kan säga att varje enskild kvinna på denna planet, eller har en vän/familjemedlem som var ett offer för sexuella övergrepp eller våldtäkt.

Efter en snabb Google-sökning hittade jag flera webbplatser som ger antalet 1 av 5 kvinnor som är eller har varit utsatt för sexuella övergrepp. Bara att ta i för en stund. När du går till mataffären, 1 av 5 kvinnor som passerar du har upplevt trauma av att vara sexuellt övergrepp . Kvinnan strosa hennes tre barn i en vagn. Den unga flickan försöker plocka ut de mognaste cantaloupemelon. De äldre dam som frågade just dig att nå en burk soppa från översta hyllan. De bär alla på historier, som voro märkta i sina sinnen och hjärtan i händerna på sina förövare som inte tänker på konsekvenserna av sina handlingar, eller mer än sannolikt inte bryr sig.

Med den senaste tidens anklagelser kommer ut mot berömda män som kommer över så söt och "gentlemannamässigt", ibland kan det vara svårt att inte rulla våra ögon på sina anklagare. Det är lättare att tro på att dessa kvinnor är i jakt på berömmelse eller en stor uppgörelse än att tro Morgan Freeman (Jag menar kom igen, en röst för Gud?!) har kränkt dem i fruktansvärda sätt. Men efter att ha tittat på statistiken, är det verkligen så svårt att tro?

Vilket leder mig till den upplevelse jag hade i helgen på en av min flickväns möhippa. Efter en lång, rolig natt för att dricka, skratta och dansa, vi åkte tillbaka till huset som vi bodde i. I samtal, en av de kvinnor som öppnas upp till en liten grupp av oss att hon hade blivit våldtagen år tidigare. En av de andra kvinnorna, som känner henne mycket väl, himlade med ögonen och ifrågasatte de sanningen i uttalandet. Jag kan inte klandra henne för hennes tvekan eftersom detta var första gången hon hade hört detta från någon som hon visste att hela hennes liv — plus att vi var väl förbi den punkt av nykterhet och samtalet hade tagit en snabb sväng av mot döda våra buzz. Men, jag genast berättade kvinnan som hade skapats i oss som jag var det för henne att prata med — som jag förstod. Att hon inte skäms.

Du ser, för några år sedan i min mitten av tjugotalet, jag inledde en relation med en man som jag kände mig helt trygg med, någon som jag litade mer djupt än någon annan person i mitt liv. Den här mannen snart skulle bli far till mina barn. Och strax efter att vara med honom, minnen från min barndom som jag aldrig hade haft innan de började översvämma min hjärna.

Det var det ögonblick då jag kände mig säkrast, att mitt sinne får mig att minnas sexuella övergrepp jag hade utstått som ett barn . Jag kan så tydligt se min förövare som leder mig in i hans rum. Jag kunde känna hans händer på mig under filtar som vi tittat på en film med våra syskon som sitter bredvid oss. Jag kunde smaka på rädslan på baksidan av min hals som han tvingade mina händer ner hans byxor.

Jag var i chock. För över 15 år, mitt sinne hade raderat all kännedom om dessa händelser. Vid första jag inte litar på de minnen jag fick återuppleva. Några dagar efter den första flashback, jag ringde min mamma för att be henne om det. Även nu, jag har spärrat av delar av det samtalet från min chef, men hon kontrollerade att vad jag minns var på riktigt. Att föräldrar till min förövare hade kommit till henne och erkände att deras son hade berättat dem en del av vad som hade hänt. Jag kunde inte tro det. Jag kunde inte förstå att i många år hade jag ingen aning om att detta hade hänt mig.

Sedan återupptäcka denna sanning från mitt förflutna, jag hade bara delat min historia med mannen som skulle bli min make och min närmaste vän. Men den kvällen, på möhippa helg, när alla andra drog sig tillbaka inuti, öppnade jag upp till den här kvinnan som hade skapats i usa, och en av mina andra bästa vänner. Alla känslor som vällde ut ur mig på kvällen. Min smärta, min avsky, min smärta, mitt svek, min förvirring, min sorg över förlorad oskuld. Genom snyftningar, och vad som kändes som aldrig tar slut tårar, jag kunde släppa alla känslor genom att berätta min historia för någon som förstod.

Och efteråt kände jag mig fri. Jag hade unlifted denna enorma vikt som jag hade omedvetet transporteras i min själ så länge, och det tog mig frid — en frid som jag aldrig hade känt förut. För att berätta min historia för någon som hade varit där, jag släpper det hela.

Så mina damer och herrar också, nästa gång vi ser en rubrik av anklagelser mot våra favorit skådespelare, eller när en av våra vänner eller systrar, mödrar eller döttrar, kommer till oss för att lasta av sin börda, inte döma. Spekulerar inte. Inte fråga. Det är bara att lyssna. Erbjud ditt stöd. Bekräftar styrkan tog det för dem att öppna upp. Rekommenderar att hjälpa till att hitta dem professionell hjälp om det behövs. Att vara en vän. Ibland berätta vår historia är allt vi behöver för att börja läka.

ADVERT

Lägg till din kommentar