Jag Var Gravid Och Övertygad om att jag inte Vill att Min Baby

10 månader sedan jag var 9 månader gravid. Jag var redo att ha ett barn som jag trodde att jag inte vill ha.

Jag önskar att jag kunde gå tillbaka i tiden och berätta för mig själv då, vad jag vet nu. Känner vi inte alla på det sättet, åtminstone en gång i livet? Du lär dig en lektion liv och tycker man om jag bara visste detta innan!

Jag har en bekännelse att jag måste göra. Det är inte lätt att säga, men jag måste säga det. Jag måste säga det för mig själv och för alla andra kvinnor där ute som har gått igenom detta också. Postpartum depression orsakar mycket mörka tankar. Som en mamma, det är svårt för mig att erkänna att dessa tankar som någonsin funnits i mitt huvud. Det är något som jag aldrig ens sagt till min man, eftersom jag inte kunde förmå mig till att säga dem högt.

Jag trodde ärligt att min graviditet med Sophie var på väg att döda mig. Min gallblåsan var sjuka och jag gick igenom den svåraste tiden i mitt liv medicinskt. Jag kände mig som jag var inte min äldsta dotter. Det fanns tillfällen då jag inte kunde ta hand om henne. Det var så många gånger när jag var tvungen att lämna henne med familjen, så jag kunde springa till sjukhuset. Jag kände mig som jag var att överge henne.

Jag var inte där för henne vid läggdags, som var så viktig för mig. Jag var så arg på mig själv för att bli gravid igen. Jag sa till mig själv att jag var självisk för att vilja ha ett barn till. Varför kunde inte Elliana vara tillräckligt för mig? Jag trodde att denna graviditet skulle döda mig och Elliana skulle vara utan en mamma.

Första gången jag hade en gallblåsan attack jag var ensam hemma med Elliana, jag trodde jag skulle få en hjärtattack. Jag kunde inte andas, så jag ringde 911. De skräckslagna se på mina döttrar klädda, när EMTs kom rusande i vårt hus bröt mitt hjärta. Jag ville berätta för henne ett tusentals gånger hur ledsen mamma. Hon var helt livrädd och hon förstod inte varför det var en ambulans utanför, eller varför dessa konstiga män i vårt hus.

Jag hatade mig själv för att göra detta till henne. Jag skyllde på mig själv.

Dessa känslor fick mig att tänka att jag inte vill ha det här barnet. Jag kände mig så frånkopplad från Sophie. Jag ville inte ha henne längre. Jag flippade ut och sa till mig själv att jag inte kunde hantera det. Jag ville inte ha något för att ändra mellan Elliana och I. På en punkt som jag sa till mig själv, vad händer om vi antar barnet ut? Lika snabbt som tanken kom in i mitt sinne, jag skakade bort det.

När Sophie föddes, jag känner mig inte ansluten till henne. Jag hade inte så moderlig instinkt, dra i ditt hjärta strängar när barnet skriker känsla. Jag kände mig som en trasig mamma. Jag skulle älska henne lika mycket som min äldsta dotter, som jag inte har en favorit.

Jag skyllde på mig själv så länge. Jag var extremt deprimerad. Jag har aldrig haft erfarenhet av postpartum depression tills nu, och jag hade ingen aning om att dessa tankar och känslor var normala.

10 månader senare, vill jag säga att alla dessa känslor kommer att gå bort. Som tiden går, kommer du att anpassa sig till detta nya liv som en mamma till två . Det är inte så läskigt som det verkar. Du kan känna bryts nu, men du kommer att sätta ihop bitarna tillbaka igen. Första gången ditt barn träffa, du kommer att känna dig lite mer hel. Titta på den kärlek och bond växa mellan dem kommer att bli magiskt. En dag här barnet kommer att gosa med dig på ett sätt som Elliana aldrig gjorde. Hon kommer att bli en dancing queen. Som hennes personlighet börjar att blomma, du kommer att bli mer och mer kär i henne. Det kommer att bli en dag då du inser att du inte kan föreställa dig ditt liv utan henne. Det kommer att bli en dag...

Michelle

En dag de bra dagarna kommer ut antalet dåliga. När den dagen kommer, du kommer att ta en titt på de vackra baby blues och du kommer att känna dig hel igen. Alla dessa trasiga bitarna ska sättas ihop igen.

Postpartum depression är inte talat tillräckligt mycket om. Psykisk hälsa i allmänhet inte talat tillräckligt mycket om.

För alla mammor som gömmer sig i mörkret, rädda för att bli dömda, vet att du inte är ensam. Saker och ting blir lättare med tiden.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar