Jag Vill Att Du Ska Berätta För Mig Om Mitt Barn Bråkar Upp — Men Inte Så Här

År sedan, jag knackade på min grannes dörr för att samla in min fyra-åriga dotter från en playdate. Min granne och stay-at-home-mom vapenbroder, öppnade dörren, höll mig på dörrmattan, och sa, "Hej. Det är så roligt, hur din dotter kommer inte att dela. Det är bara så roligt, hur hon inte ge min dotter en sväng med hennes egna leksaker, i hennes eget hus."

Vi ville inte göra resan tvärs över gatan för playdates eller något annat väldigt mycket efter det.

Min granne visade mig henne passiv-aggressiv karaktär, och efter att jag hastigt extraherade mitt barn. Jag menar, hon var 4. Förskolebarn är inte kända för sin goda kapacitet att dela. De är fortfarande unga och lärande.

Så, jag visade min granne min baksida så jag gick därifrån.. Det var alldeles för många andra hus i närheten där passiv-aggressiva försök att inte ta plats. Hus som var mer empatiska och förstås barnets utveckling mönster.

Jag är säker på att min dotter inte dela bra den dagen. Mina barn klarar av att dåligt uppförande och dåliga val, och de var framför allt så i den åldern.. jag är inte en "åh, mina barn skulle aldrig göra det" typ av morsan. Jag är en fullfjädrad, kort-bär medlem av den "japp, mina barn kan vara kungliga smärtor ibland" club. Och jag inte tar frågan med min granne vill varna mig för hur min dotter hade betett sig. Jag njuta av en god undervisning ögonblick, på samma sätt som jag gör en solbränna, men efter en inledande blixt av "verkligen, en annan man?," Jag gräva i och ta itu med det. Jag utbilda och instruera i hopp om att hålla brott från att begås igen.

Jag tog frågan med sätt i vilket hon berättade för mig, dock. Jag var säker på att min granne inte tror att min dotter commandeering hennes dotter rockring och make-up rutan var roligt. Hon berättade för mig att hon gjorde det, inte mindre än tre gånger innan jag kunde fly från sin tröskel, men inte med ett leende på hennes ansikte eller kärlek i hennes hjärta eller någon empati eller medömkan. Hon var inte sprida glädje. Hon spred aggression, passiv form, men aggression i alla fall.

Vad hon egentligen sa till mig var, "Varken min dotter eller jag har haft vår tid med din dotter idag." Okej. Rättvist nog. Jag kommer inte att argumentera mitt barnens beteende eller min granne uppfattning av den. Men jag tog tävlingen vägen hon valde att tala med mig om hennes oro. Jag önskar att hon hade talat till mig på ett sätt som förmedlar hon visste att det fortfarande var så mycket bra i min dotter, även om hon inte skulle släppa taget om sin dotter Breyer häst den dagen.

Som minne kom upp för mig nyligen, när jag funderade på en fråga som dykt upp i min vän cirklar med en frekvens på sistone. Om mitt barn bråkar upp, gör ont att någon beter sig illa om sociala medier, skapar problem för sig själv eller för någon annan på något sätt, form, eller form—skulle jag vilja veta om det? Skulle jag ha en vän att tala om det för mig om de fick reda på innan jag gjorde? Min snabba och enkla svaret är ett rungande ja, eftersom min man och jag försöker att bidra med bra folk här, gott folk.

Misstag är oundvikliga, men de är också läraktig stunder. Och även om barnen lär sig ofta bra och bästa från de naturliga konsekvenserna av sina misstag ensam, jag har fortfarande vill veta om deras felsteg så jag kan göra mitt jobb. Som att ställa några förväntningar, föregå med gott exempel och vägleda mina barn genom livet, mot ett annat mål. För oss, och, kort sagt, dessa mål är kärlek och vänlighet och säkerhet för sig själva och de som de samverkar med. Och jag kan inte göra mitt jobb bra om jag är omedveten om det är en omständighet som jag måste stiga upp i värdighet av mina betala klass.

Det är ett kval ändå. Om du blir medveten om att mina barn har orsakat ett verkligt problem för sig själva eller någon annan, kan ni inte komma till mig med det faktum att mitt barn har farit vilse; kom till mig med den kunskapen i stället. Skillnaden är inte alls subtila. Det är motsvarigheten till steely ögon stängda mun och ett finger som pekade på mitt ansikte istället för ett huvud tilt och en hand vilade på min axel. Med alla medel, kom till mig med oro och omsorg. Ljuset är alltid grönt för det. Men kom inte till mig med indignation och självgodhet. Du kommer att köra rakt igenom ett rött ljus om du gör det och du kommer att orsaka ett stort vrak.

Det svider när våra barn att göra misstag eftersom deras föräldrar, vi tenderar att ta på sig detta misstag, också. Kan vi känner att det var våra felsteg på något sätt, som vi trasslat upp. Våra barn " misstag ofta träffar oss rätt i vårt föräldraskap tarmar. När vi vet att våra barn vet bättre och att man fortfarande inte göra ett dåligt val i alla fall, det kan imitera ett misslyckande för vår egen. Att arbeta i dessa oundvikliga perioder av trial and error och leva och lära är känslig och öm gånger förenat kommer alla typer av usch. Och det sista vi behöver är någon som samlar på med heligare-än-du-domen, högmod eller menar-spiritedness. Särskilt en kollega förälder.

Om du har kärlek i ditt hjärta, om du bryr dig för våra barn och deras välbefinnande, vänligen visa oss genom att komma till oss om du har kunskap om deras oförsiktighet. Om du inte leda med kärlek och du väljer att komma till oss combatively istället, vi ska känna igen den direkt och du kan faktiskt riskera vår vänskap. Eftersom det tar en by, vi vet det redan, men vi behöver för att byn ska bli full av härliga människor som menar väl och människor som vill det bästa för en och för alla att hjälpa oss att höja våra barn upp i hur vi skulle få dem att gå. Inte en by full av skenheliga och självbelåten. Vänligen inte bor där.

Tidigare publicerad på Hennes Utsikt Hemifrån

ADVERT

Lägg till din kommentar