Mina Tonåringar Fortfarande Gå Till Sängs Före Din, Och Här är Varför

"Ingen annan har att gå till sängs tidigt" är en fras som jag har hört från alla tre av mina barn sedan de började prata med sina klasskamrater runt fontänen på skolan.

När de var elementary school, läggdags var någonstans mellan 6:45 7:30 beroende på hur de agerar och hur jag mådde. Det innebar att vi ätit varje kväll vid 5 p.m. på pricken så mina barn hade tid att smälta och få de sista av deras spela för dagen.

Det fungerade för oss, att de somnade som vanligt efter 10 önskemål för att få en drink och kolla för djur under sängen och ställa frågor om ormar.

De kunde vakna i tid och fungera bättre under dagen när vi höll på att vår sömn schema än de gjorde om jag var mer avslappnad om läggdags på grund av en händelse eller en speciell händelse. Jag säger inte att de agerat helt eller det var felfri rutin, men det var fan så mycket bättre än om jag låter dem stanna upp senare.

Det fanns gånger undrade jag om jag var alltför spänd, speciellt efter att ha lyssnat till andra föräldrar pratar om att låta sina barn stanna upp ett par timmar senare än mitt.

Jag skulle försöka att låta läggdags glida lite, men det fungerade inte. Som, alls.

Vissa barn kan hantera det vackert och är född naturliga nattugglor, men mina tre barn var inte klippt från att trasa. De kunde inte stanna uppe sent när de var bebisar. Vi misslyckades igen efter att ha provat den när de var små när jag ville gå till en film eller svänga till Målet efter middagen. Och nu när de är tonåringar, spelet ändå slutar det samma (det vill säga, med ett tidigt sänggående).

Eftersom alla — och jag menar, alla (inklusive mig) — har en härdsmälta om vi inte får tillräckligt med sömn.

Det finns inget som beklagar att det svävar för en dag (eller 10) när ditt barn har hoppat över en tupplur eller gått till sängs sent. Den förestående undergång i efterdyningarna av en sen läggdags var alltid tillräckligt för att motivera mig för att lämna en skola funktion eller fest tidigt. Jag hatade när mina barn var eländig, och jag är ganska säker på att de gjorde de också eftersom de kände behov av att kasta sin kropp på golvet.

Bottom line: Om jag missade "sova fönstret," att vi snart skulle vara på väg in i helvetets portar.

Nu när de är 15, 13, 12, de går till sängs med 9 p.m., vilket är tidigare än hela universum och jag bryr mig inte. Det är värt det för mig, för oss alla att vända sig i tidigt trots deras protester varje natt.

För det första, alla mina barn behöver mycket sömn och även om de är äldre, deras brist på sömn påverkar fortfarande hela familjen i ett stort sätt.

I själva verket, varje gång de har en sleepover, de närmaste dagarna de går orkaner som är så moody ' jag är frestad att låsa in dem i deras rum och ge dem mat tills de har fångat upp deras dyrbara ZZZs.

Också, jag måste stänga i början eftersom jag är på mitt bästa när jag får massor av sömn och kan sätta upp med deras skit på ett snyggare sätt. Jag ska fan om jag ska gå till sängen och låta mina tre tonåringar har i köket med huvudet i sina enheter och gå till sängs när de vill eftersom vi alla vet att det är exakt vad som skulle hända.

Jag har försökt att låta dem gå i säng senare på skolan nätter som de har angett mellan-och högstadiet (10 p.m. för att vara exakt), och det aldrig misslyckas: inom ett par dagar får jag ett samtal eller mail från skolan att varna mig en av mina barn har problem att koncentrera sig, talar ut i tur och ordning, eller bara vara en alla runt asshat i klassen.

Efter att ha sett detta sömn schema från en lärare det gick viral och orsakade en skit-massor av liv och rörelse (vissa överens, andra tyckte att det var löjligt), jag tror att anledningen till att jag har alltid varit strikta med vår sömn schema är för att det fungerade för oss och vår familj. För andra familjer kan det vara jävligt nära omöjligt.

Jag har alltid varit en SAHM mamma eller arbetat hemifrån så, ja, det är lättare för mig att föda mina barn och få dem i säng tidigare. Jag har inte pendla, så jag kan börja middag klockan 4 på eftermiddagen om jag vill, och jag kan se dem mer under dagen på grund av vår situation, så den som vill hålla upp dem senare för att spendera mer tid med dem är inte en fråga.

Inte alla kan göra det, och om jag hade ett jobb jag hade för att komma till varje dag, det skulle vara annorlunda och jag kan låta mina barn stanna upp lite senare. (Sedan igen, kanske inte.)

Detta är vad som fungerar för mig och min familj. Det är bara inte värt det för att låta dem stanna upp senare bara för att de går till sängs tidigare än alla andra. De kan klaga hur mycket de vill — jag är inte grottforskning.

Ärligt talat, backtalk och stämningar jag får bevittna från dem när de inte stanna uppe sent är långt värre. Så jag har inga problem att få dem att känna sig oerhört eftersatta och riva sina enheter bort från sina kalla händer, eller att avbryta sin FaceTime-samtal för att berätta för dem att det är dags att gå på "Natt-Natt" om de inte stängde ner det första gången jag frågar eftersom deras läggdags är så "pinsamt" och att de inte vill att någon ska veta.

Eftersom vi alla vet vad som är pinsamt är att vara en mamma som inte kan fungera med påsar under ögonen samtidigt som hennes barn agera som skit fläckar hela tiden bara för att de inte får den sömn de behöver.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar