Varför jag Firade När Min Dotter inte Vill ha En Hej då Puss

Det kommer en tid i varje mors liv när det otänkbara händer: Ditt barn plötsligt generad för att kyssa dig i det offentliga. "Mamma, vänligen ", säger hon, " du måste göra för att framför människor?"

I misstro, du tar ett steg tillbaka och titta på din dotter gå med i hennes grupp av vänner som du försöker att svepa huvudet runt vad som precis hände. Skrämmande tankar ras genom ditt sinne: Har hon fortfarande älskar mig? Är hon skäms över att ha mig som mamma? Inte ens att hon vill vara min dotter längre?

Ja, det är klart hon gör. Det är bara det att på denna punkt i hennes liv, hon vill inte att hennes vänner att vet hur mycket hon fortfarande älskar dig. Kommer du ihåg när du var i hennes ålder och kände på samma sätt? Detta är bara en normal del av att växa upp. Så dra upp din stora flicka trosor och bege dig till Målet för lite shopping medan din dotter är ute med sina vänner. Senare på kvällen, när man lyfter upp henne, hon kommer att ge dig en kyss—när du har kört ner blocket och utom synhåll. Men hey, du får ta det.

♦♦♦

Sedan hon började högstadiet tre år sedan, min dotter busshållplats har varit rätt framför vårt hus. Jag skulle gå ner henne uppfarten till dörren av bussen, kyssa henne adjö, och tala om för henne att ha en bra dag. Förra året, sade hon till mig, "Du behöver inte gå mig till bussen." Det var bra med mig eftersom jag fortfarande var i min omaka pyjamas och halv sover, så jag kunde kyssa henne farväl på vår dörr och våg som bussen körde ner på gatan.

Men i år, något udda hände. Som jag fortsatte att kyssa min dotter farväl, hon halfheartedly gav mig hennes kind och rusade ut ur huset utan ett ord. Vad var det som pågår här? Hon kanske bara har en dålig morgon Trodde jag. Men nästa dag hände samma sak.

Då, som ett ton tegel, slog det mig: Min tonåriga dotter inte vill kyssa sin mor i det offentliga. Trots att det bara var busschauffören och några andra barn som kanske se den snabbt tecken på tillgivenhet, min dotter var medveten om det, som ägs hennes känslor, och inte vill vara generad.

Som mamma till ett speciellt behov barn, jag har kämpat med min andel av autism-relaterade frågor. Men, å andra sidan, jag har flydde många av de mindre roliga aspekter av "typisk" tonåring-huva . Min dotter inte "behöver" snygga kläder eller den senaste smartphone. Hon behöver inte tigga och be för att delta Taylor Swift konserter eller sleepover parter. Att hon inte engagera sig i manikyr och pedikyr, Alex and Ani armband, skvaller, selfies, eller—barmhärtigt—pojkar.

För mig är detta bitterljuva. På vissa sätt, när du har en tonåring med autism, det är lättare att ha att göra med kostnader och drama som kommer tillsammans med dessa "vanliga" saker. Men ibland, när andra mammor talar om den senaste konserten alla tjejer är "döende för att gå till" eller den stora festen som min dotter var inte inbjuden att delta, kan jag inte låta bli att känna att min dotter har blivit förbisedd.

När jag stod i dörröppningen fortfarande avhaspling från att oförutsedda avslag, jag försökte slå mitt sinne runt det enorma i vad det innebar. Min Gud Jag tänkte, är inte detta hur en tonårig flicka tänkt att reagera när hennes mamma försöker kyssa henne i det offentliga? Efter en längre och sprudlande seger dans, den "typiska" mamma frågorna i: Har hon fortfarande älskar mig? Är hon skäms över att ha mig som mamma? Inte ens att hon vill vara min dotter längre?

Ja, det är klart hon gör. Det är bara det att på denna punkt i hennes liv, hon vill inte att hennes vänner att vet hur mycket hon fortfarande älskar mig. Jag minns när jag var i hennes ålder och kände på samma sätt. Detta är bara en normal del av att växa upp. Så jag satte på min stora flicka trosor och på väg till Målet för en liten detaljhandel terapi firandet när min dotter gick i skolan. Jag var övertygad om att senare på kvällen att hon skulle acceptera en puss från sin mamma—när ingen av barnen på bussen var runt för att se.

Och hey, jag tar det.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar