Hur jag Lärde mig att Tala Samma Språk Som Min Tonårige Son

Min son och jag som används för att tala samma språk.

När han var liten, vi grät tillsammans när Steve vänster för högskolan på Blues Ledtrådar och sjöng temat Björn i det Stora Blå Hus tillsammans. Oundvikligen, när vi gick ut för en promenad, vi var tvungna att stanna vid varje tecken på byggandet så att han kan vinka hej till Mäktiga Maskiner . Det fanns tillfällen då jag aktivt ville att jag skulle röka en joint för att få igenom vad som kändes som den miljonte avsnitt av Den Wiggles —men när jag tänker tillbaka på det idag, det är omöjligt att inte le.

Jag vet inte hur det hände, men min lilla pojke är nu längre än mig, med en röst som fördjupas varje dag. Jag tittar på honom med en känsla av förundran och sorg eftersom vi inte talar samma språk längre. Dessa dagar, jag kämpar för att inte gäspa som han blathers på om onlinespel: är Han kataloger Team Fortress II, hans samling av Unusuals, och de poster i hans Steam ryggsäck i plågsam detalj. Jag anser mig själv vara en nörd, men datorspel är verkligen inte min grej.

Jag har försökt att få honom i Star Trek , Läkare Som och något annat sci-fi. Jag tänkte att vi kunde ha bra diskussioner om vem som spelade Den Läkare de bästa (obs: Det rätta svaret på den frågan är David Tennant). Avgick till det faktum att Doktorn skriker "utrota" var inte hans sak, jag skiftat fokus till dystopiska drama och vände om Den Walking Dead . Jag laddade mig själv för serien genom att läsa alla serier. Barnen är tänkt att vara till serier, eller hur? Du skulle tro att awesome zombie dödar varje vecka skulle vara en stor dragning för en tonårig pojke, men för honom, att titta på YouTube-tutorials på hur man spelar Skyrim visat sig vara långt mer intressant. Det är klart att vi inte talar samma geek språk.

När min son sjöng "Tre Gröna och Spräcklig Grodor" som ett förskolebarn, jag insåg hur vacker hans röst är. Nu när han är nått irriterande skede av eye-rullande som en ångest-ridit tonåring, jag trodde att musiken kan vara på väg. Om han ville ångest, ja, jag skulle kunna göra ångest! Jag gjorde det, trots allt, kommer av ålder under grunge-eran—själva definitionen av ångest-ridit musik. Jag drog ut Radiohead ' s Pablo Honey är säker på att "Krypa" skulle fånga hans uppmärksamhet. När det kommer till teenage plåga, jag tror att "Krypa" har lite konkurrens:

Men jag är en krypning

Jag är en knäppis

Vad fan gör jag här?

Jag hör inte hemma här.

Jag borde ha insett att veva "Creep" för att återuppliva min flanellskjorta, och högt sjunga tillsammans med Thom Yorke skulle inte tjäna reaktionen jag hade hoppats på från min son. Vi limmade alla rätt—han frågade mig, medan du håller hans sidor och skrattar så tårarna rann nerför hans ansikte, för att aldrig göra det i allmänna igen. Som jag ser tillbaka på det utbyte från hans synvinkel, titta på hans 40-åriga feministiska mor sjunger om olycklig attraktion (och—låt oss vara ärliga—stalking) sannolikt verkade absurt i bästa fall.

Jag tröstade mig själv med insikten att även om vi inte talar samma språk, vi har åtminstone en bra relation. Mer än ett samtal gled in i TMI som han regelbundet uppdaterade mig på sin förändrade kropp, som bekräftar att minst inom institutionen för sexualundervisning, jag hade hållit kommunikationen lyckas öppna. Hur många föräldrar kämpar med detta ämne? Kalla mig girig, men jag ville lära honom hur man sätter på en kondom på en banan och hur oralt sex fortfarande utgör sex.

Jag rådfrågade vänner vars barn hade nått vuxen ålder i ett stycke. Detta är ett viktigt resultat, eftersom det vid en viss punkt, att höja en tonåring som får en att överväga att antingen kör bort från hem eller åka hundspann ditt barn som en hög med Play-Doh. Flera gånger fick jag höra att detta är den ålder då barnen bara behöver sitt utrymme, men de kommer tillbaka i 20-årsåldern när de inser att du kanske har mer än två cent i värde i livet upplevelse värd att höra.

Jag hade avgått själv till ytterligare sex år av att använda ett annat ordförråd än min son, när jag hittade precis vad jag var så desperat letat efter: ett gemensamt språk. Du ser, annat än att vara ständigt trött, lat och alltför emotionell, en tonårig pojke främsta funktion tycks vara att bära en väg fram och tillbaka till köket. Mycket som hajar, de är ständigt på jakt efter mat till bränsle deras enorma tillväxt sprutar. Det var på en av sina plundringståg för att äta oss ur huset som vi funnit varandra igen.

Medan jag förberedde hans favorit måltid av makaroner och ost, min son lutade sig på att snatta några av ost jag råkade vara gallret och stjäla en kyss. Plötsligt frågade han mig vad jag stoppar i mac 'n cheese. Med tanke på att han är bara fyra år bort från att gå till college, detta kändes som ett perfekt tillfälle att påpeka att lära sig att laga mat skulle nog vara en bra idé. Han klokt överens om att leva på ramen utan mammas matlagning skulle inte vara roligt.

Han inte gå med mig i köket varje kväll nu, men mer ofta än inte, han spelar rollen av sous kock för mig. Vi pratar om sin dag eller minnas om roliga evenemang familj medan vi lagar mat. I mellan förklarar de roller som olika kryddor spela och varför det är en god idé att inte blanda ihop bikarbonat och bakpulver, vi har kommit tillbaka tillsammans.

Längs vägen lärde jag mig att jag inte behövde komma upp med konstiga knep för att hålla vår relation är stark och roligt, jag var helt enkelt tvungen att göra vad jag alltid har gjort: att vara hans mamma.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar