10 Sätt Tonårsflickor Kan Relatera Till Sina Mammor

För de första tio åren av hennes liv, min dotter och jag var ordentligt som två buggar i en matta. Hon älskade att umgås med mig, som begärde en sista kram och puss varje kväll vid läggdags, och kom in i mitt rum första varje morgon. Sedan tween år kom. Som vi ofta möter upp över frågor som läggdags, huruvida eller inte en film som var lämpligt för henne att titta på och när—åh, då skulle hon kunna ha ett Instagram-konto? Jag minns att jag ibland känner så långt från henne som jag stod på ena sidan av staketet och hon på den andra.

Spola framåt ett par år och nu är jag mamma till en tonårig flicka. Ja, vi har fortfarande våra spända ögonblick—och ibland dagar, men i takt med att hon växer närmare till vuxen ålder, vi har hittat massor av gemensamma nämnare. Här är några sätt min tonåriga dotter och jag är helt avser:

1. PMS är riktiga.

Humörsvängningar, uppblåsthet, irritabilitet—detta är en del av min dotters nya verkligheten. Nu är hon förstår alltför väl hur svårt det är att hantera ansökningar av världen när dina hormoner är screwy och din livmodern värker. Min tjej och jag ömka med brownies, vet när du ska hålla oss på avstånd från varandra, och att uppskatta små handlingar av vänlighet, som en överraskning kopp bedtime te eller ta en ledig dag från skolan.

2. Stinker svett.

Där en gång var det bara en fuktig obehag, svett är nu berikad med hormoner som lämnar du luktar som kyckling soppa en dag och en otvättade elefant annan—även om du tog en dusch för två timmar sedan. Jag brukade komma hem från ett träningspass och få "Mamma, du stinker!" Ja, jo, vuxit kvinnor stank upp det ibland. Nu är hon precis som sannolikt kommer att ta en sniff och förklara sig den illaluktande en.

3. Du KAN ha svarta leggings när som helst, var som helst.

När hon var yngre, min kjol-bär, klä på sig dotter som används för att ge mig alla typer av flack för att gå runt i mina svarta leggings hela dagen varje dag. Nu min tonåring har cirka åtta par i hennes egen skräddar rotation, vilket innebär att leggings är äntligen cool.

4. Ibland är livet kräver en god gammaldags svordom.

Jag är inte så försiktig om du tittar på mitt språk runt min tonåring som jag en gång var, vilket betyder att jag ibland får en earful. Efter 13 år av borrning det till henne, jag vet att min tjej förstår att casual förbanna inte är allmänt accepterat i vårt hus. Men, ibland en förbannelse ord är den bästa beskrivning—precis som när du lämna din plånbok i affären (mig) eller att killen du har en crush på fångster du snyta näsan (hennes).

5. Vänner är viktiga.

Min dotter som används för att klaga på den tid jag tillbringade med mina vänner: "Du är alltid gå ut på middag eller för att boka grupp-eller för en promenad!" Ja, det är jag, och nu är hon också. Istället för att muttra om den tid jag tillbringar med mina vänner, min dotter frågar mig vad vi pratar om och för att få råd om sin vänskap. Jag är glad att kunna hjälpa henne att främja samma sorts meningsfullt, stödjande kvinnliga relationer som jag har.

6. Badrum tid är helig tid.

När badrumsdörren är stängd, inte under några omständigheter kommer in, oavsett hur länge jag är där. När min dotter var yngre, hon förstod inte varför jag tillbringade så mycket tid ensam i badrummet. Nu får hon det: Förutom toalettbesök, duscha och borsta tänderna, det är där vi fundera, undersöka och samla oss.

7. Vi veta om sex.

Din tonåring kan inte veta om sex med egna ögon, men som inte innebar att hon inte vet hur, vad och varför. Låtsas att min man och jag inte får det på är meningslöst. Ibland är min dotter reagerar med "Ew, läskigt!" och andra gånger är hon bara höjer ögonbrynen med ett menande blick. Det är lite obehagligt, men jag försöker att vara vuxen om det.

8. Klackar är inte så.

När min dotter var en tween, hon var besatt av högklackat. När som helst vi gick shopping för att hon skulle raka spåret till sko-avdelningen och be att få prova på ett par. Nu när hon är en tonåring, hon har ett par av hennes egna. Hon bär dem vid tillfälle, men är snabb med att sparka bort dem från den minut hon kommer hem, klagar på hennes ömma fötter. Nu vet hon varför jag är villig att avstå från glamour och hålla sig till min lägenheter.

9. Vi titta på vad vi äter.

Detta är inte nödvändigtvis en bra sak. Som kvinnor, vi är satta att övervaka vår mat, om vi undvika vissa livsmedel, inte äta efter 8 p.m., rengöra eller ibland hoppa över måltider. Min tjej klockor min varje flytta på den fronten och jag har märkt att vissa små förändringar för hennes del. Vi ska ha mer samtal kring mat, hur det påverkar våra kroppar, och det kulturella trycket kvinnor utsätts för.

10. Morsan var en gång en tonårig tjej också.

Det är en aha-ögonblick som händer när tjejer metod 13. Istället för att "Du inte vet någonting!" Jag får mer av "Vad var din första dag/puss/high school party like?" Som tidigare tonåringar själva, vi mammor faktiskt har en del inflytande med våra döttrar nu. Jag njuter av min position som erfaren expert, särskilt eftersom det ger oss en chans att ansluta och dela.

Så, samtidigt höja flickor i tonåren kan vara en utmaning, att veta att vi har så mycket gemensamt gör det hela mycket lättare.

ADVERT

Lägg till din kommentar