Min Tonåriga Dotter Lånar Mina Kläder

Vissa morgnar min 16-åriga dotter som framträder ur min inte-så-snyggt klädskåp med en av mina skjortor eller tröjor. Hon håller upp en flotta utrustade tee eller en heathered beige hoodie framför oval badrum-spegel, där hon storlekar upp om det går uppbåda som en möjlig föregångare till dagens skola outfit.

Jag försöker att stå på ett avstånd, men kan inte låta bli att titta på hennes bedöma hennes val, som hon lutar huvudet från ena sidan till den andra—hennes hår fortfarande rörigt hästsvans hon hade sovit i natt innan—som om hon är noga tänka igenom sitt beslut.

Ibland går hon ut, väljer en av hennes egna saker, men på andra dagar, hon går till en av mina favoriter—en mjuk svart kofta—och frågar, "Kan jag låna den här idag?" fem ord som verkar för att göra min dag, och på 6:50 am—tanken att mina kläder är bra nog för min tonåring att bära—det är ett bra ställe att börja.

Emily är inte en fashionista. Hon har aldrig använt mycket smink och ofta väljer en oversized tröja och leggings. Men vissa dagar tar hon mer tid, noga med att välja mellan grön eller blå v-neck tee, eller tall svarta stövlar vs. träkol Converse sneakers.

Men det är på just dessa morgnar när det är min garderob som hon väljer att väva in och ut för att jag befinner mig helt upprymd, som om det är ett stöd som kanske hennes mamma är ganska coolt. Något om henne att dra den svarta och vita avskalade tröja jag hade burit den vecka före eller en oliv tröja som jag hade glömt att jag ägde, påminner mig inte bara av en gemensam känsla för stil, men i vår närhet, att även i dessa unga år, vi är fortfarande ansluten. Att vår relation är mer än bara mig köra henne till och från simträning och hennes närvaro vid middagsbordet för familjen taco kväll.

Att växa upp, jag har aldrig en gång lånat en artikel om min moders kläder. Hennes orörda klädskåp, med blusar uppradade, alla knappar exakt, varje rynka perfekt strukna. Hennes tröjor och skjortor prydligt staplade, som om en Talbots anställd hade kommit in varje dag, flera gånger om dagen för att vika och refold varje klädesplagg. Med sina skor och tofflor minutiöst i en linje och hennes bälten prydligt hängde, lukten av hennes lavendel doftande sashays dröjde sött i luften. Hon har alltid haft bra stil, min mamma. Och vi har ganska mycket bar samma storlek. Det skulle aldrig ha fallit mig om att låna hennes kläder. Kanske jag inte titta i hennes garderob nog. Kanske jag skulle ha lagt mer tid på att sortera igenom hennes hyllor och hennes hängande tröjor, trycka över marinblå velour dräkt hon ibland hade samtidigt som vi gör vårt bologna och schweizisk ost smörgåsar. Eller kanske jag bara inte vill.

När jag tänker på min mors klädskåp, jag visste inte då vad det innebar att låna eller inte låna hennes kläder. De ständiga "vem är jag?" fråga kvardröjande i tonåren. Men nu när min dotter ibland väljer att bära en del av mig, jag inser att det är inte bara det att min mor och jag hade en annan känsla för stil, vi hade en annan typ av relation. Kanske det är dagens generation med denna mor-dotter-graden, eftersom denna nivå av intimitet har jag med Emily jag inte har med min mor växte upp.

Relationer nu är ofta definieras av en känsla av omedelbarhet, en instinktiv tidpunkt, Emily och jag "checka in" och ofta hålla kontakten hela dagen: ta en kostym och handduk för poolen. kommer att plocka du upp i 15; fick en 89 på Chem testa!!! Och när hon försöker på och lånar mina kläder innan skolan, det är något ännu mer personlig—som om hon inte bara ge mig en stilistisk tummen upp med flera smiley emojis. Snarare, det är mer som en validering av utropstecken, som om hon tar en flisa av min identitet, alla utan en anstrykning av själv-medvetande.

Jag minns när jag höll Emily ' s lilla hand när vi gick genom nordströms barn avdelningen på Westchester Mall, hennes skeva hårfläta svajande från sida till sida. I en överdimensionerad hörnet omklädningsrum jag satte henne i mitt knä som jag hjälpte till att sätta ena benet och sedan det andra i ett par röda leggings. "Upp med händerna, sötnos", sa jag innan glider på vit långärmad tee beströdd med små jordgubbar. Håller händer, vi möter den i full längd spegel tillsammans för att bedöma om vi gillade outfiten. Idag beslutet är hennes snarare än vår. Men, på de dagar när vit långärmad tee väljer hon kommer från min garderob, det är som om, som år sedan, jag är en del av hennes beslutsprocessen.

När min dotter går ut ur huset i morgon bär en av mina tröjor, det representerar mig mer än bara "jag lånar dina saker." Det är snarare så subtilt säger, "jag är ansluten till dig, jag är i din hand", som om genom att bära ett objekt av mina kläder, hon på något sätt vet att hon är i mitt skydd. Och jag känner det också, när jag ska köra henne till high school och hon kliver ur bilen och går mot dörren. De flesta dagar hon inte vända sig om för att vinka adjö. Och det är ok. Min tonåriga dotter har valt att låna mina kläder. Kanske det gör att jag känner mig slags höften. Kanske det är som en stämpel på min livsstil. Eller kanske är det bara för att just den dagen, med att bära min skjorta eller tröja eller jacka, hon känner mig lindad runt henne.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar