Tonåring Problem, 2014 Stil

Jag älskar en fest. Verkligen någon part när som helst på dygnet, men framförallt en natt dance party.

Bar mitzvah parterna är min favorit. Ballong buketter, fest klänningar, disco lampor och glittriga skor. Färgglada godis och ljusa ögon och yr skratt och ett löfte om "Footloose" på dansgolvet. Pojkarna är attraktivt cool i sin tafatthet, och flickorna är squeally och söta, och alla föräldrar som tycker att detta är faktiskt deras fest och vi ska visa barnen att ja, det handlar om att bas! Goda tider.

Vi firade min sons bar mitzvah precis som den här för några veckor sedan (DJ glömt att spela "Footloose", men han förde sin egen trumpet att följa med Macklemore, så han är förlåten). Det var cake pops och burkar gelé magar och glow sticks, och en skärm för att live-streama alla dessa roliga Instagram pics barnen (och vuxna) har lagt upp. Japp kul, 2014-stil!

Och en garanterad inbjudan till problem, 2014-stil.

Problem med att jag inte förväntar sig, förutse eller ens vagt tänk när vi lägger sista handen på denna hälsosamma, dans-fest fest. Skärmen, den unik hashtag, musik genererat så mycket glada spänning som bedårande bilder av mina barn och deras vänner, DJ Kommer och hans trumpet, blixtrade genom projektorn komplett med roliga bildtexter. Härliga tider!

En bild på en snigel på ett glas. Något som såg ut som en hårig tuchus. En ond clown. En toalett. Och sedan två vita hästar i en mycket komprometterande position. Eller kanske de var getter. Var de getter?

Um... vad?

Det var inte förrän Miley Cyrus klädd i kom-hit hud-tight-vit blixtrade på tv som jag insåg vad det var som hände. Och att det var Problem.

De som inte är så lömska, knappt 13-åriga pojkar var hashtagging olämpliga foton och publicera dem på den stora skärmen med sina stealth Instagram-konton.

Och jag såg det inte komma. På alla.

Vi dödade projektorn, tog ner skärmen, och lurade alla på dansgolvet med Tillverkning av Nagilla och den typ av synkron dansa bara uppnås med hoedowns och horas.

Note to self: tonårspojkar kommer att tonåriga pojkar. Även om de är obekväma.

Nu, hur kunde jag ha glömt det?

Jag var inte orolig av pojkarnas beteende. Jag var störd av egen naivitet. Med min brist av svek och misstro. Av det faktum att jag inte för en sekund föreställa mig att min kreativa, cyberrific, techno-visning av roliga party bilder skulle bjuda typisk tonårs-hur-kan-vi-break-på-regler upptåg. Hur kunde jag inte ha trott det?

Jag är vanligtvis inte en naiv, lättlurad mom. Jag vet vad jag fick upp som en tonåring, och jag förväntar mig att mina barn till att göra liknande — men med potentiellt farliga konsekvenser. Cigaretter vi formad av te blad och Tampax applikatorer är en barnlek jämfört med masterminding i en hemlig, olämpligt-foto-kampanj.

Jag har berättat för mina barn att allt de funderar på, planerar att eller undrar över som bär en lockande doft av oegentligheter eller fara är något jag har nog gjort mig själv.

Berusad på skolan egendom: har varit där. Ljugit för mina föräldrar om var, vänner, skolarbete: ja ja ja. Spände en sen natt rida på baksidan av en lastbil i centrala Johannesburg: gjort.

Jag förväntar mig inte att mina barn inte att bryta regler, att inte få i trubbel, eller för att inte göra saker som de inte borde. Så länge det inte är livshotande (se ovan nämnda lastbil åka med främlingar), jag accepterar att detta är en del av att växa upp och hitta de bekväma lägenheter i världen. Men jag har alltid trott att jag skulle vara som väntar på vägen, för att försiktigt styra dem, visa dem på ett annat sätt. Med tålamod och förståelse, eller till och med ilska och vrede, eftersom jag redan har det gjort.

Men dessa saker de gör nu? Jag har inte gjort dem. Och jag vet inte mycket om någon av dem. Online video games, twerking, SnapChat, cyber översittare och YouTube-kanaler... Är du skicka sms från din mormor eller flicka-nästa-dörr eller din återförsäljare? Jag är out of my league. Jag känner mig sårbar, lättlurad, och till och med lite dum.

Jag kan inte vara i stånd att exakt förutse vad är nästa på grund av min brist på 21-talet teenage erfarenhet, men jag kommer inte att glömma igen att det finns alltid en nästa. Ungdomar kommer alltid att hitta en möjlighet att komma undan med något. Och det är okej. Så länge jag kommer ihåg att tonåringar kommer att bli tonåringar. Det betyder kul. Och besvär. 2014-stil.

Relaterade inlägg: 5 Saker Du Mitt Schooler Gör Just Nu

ADVERT

Lägg till din kommentar