Jag Är Påstridig När Det Kommer Till Vilka Min Son Datum. Ledsen, Inte Ledsen.

När mina barn var små, mina kriterier för att hjälpa dem att välja sina vänner var enkel: barn kan inte vara en biter, och jag var tvungen att som mamman. Så länge barnet inte använda sina chompers att lösa lekplats tvister och mamma var inte en judgy asshole som himlade med ögonen vid åsynen av min tvätt högen, att få nya vänner när mina barn var på förskolan var en barnlek.

Och som arbetade för en bra lång tid. I själva verket har många av mina närmaste vänner bildades i förskolan pickup linje, och jag måste säga att mina barn har valt några ganska fantastiska barn som sina bästa vänner. Ofta när jag lyssnar till ljudet av fnittrande och skafferi räder, jag ler för mig själv och är tacksam för att de har utvecklat en sund vänskap radar. Vårt hus är ofta fyllda med ljudet av tonåringar och tweens att spela tv-spel eller yard spel utanför, och för det mesta, vi har aldrig haft ett problem med ett barn som respektlöst.

Men, nu när min son är en tonåring, jag finner att jag är i okända vatten. Han har nyligen börjat dejta och jag har varit chockad över att inse att jag inte har så mycket kontroll över vem han bestämmer sig för att ta till en film på en fredag kväll. Som ordspråket säger, det hjärtat vill vad hjärtat vill, och när jag tittar på min första föddes navigera på djupt vatten av dating i sociala medier ålder Jag är slutsatsen att min åsikt är inte det första anser han när han sms med en tjej.

Jag har svårt att hålla min mun stängd när det gäller att ha en åsikt om vilken han går. Borta är de dagar då jag kunde storlek upp en mamma i förskolan linje och bas playdates på om ett barn kommer att bita. Livet var så mycket enklare när mina barn var små, och att lära sig att låta mina barn göra sina egna val när det kommer till dejting partner har kastat mig for en slinga.

Jag var inte beredd på de känslor av ångest över om min son kommer att få sitt hjärta krossat eller behovet av att hålla en poker face när han tillkännager att han kommer att dejta en tjej som löper med en genomsnittlig flicka publiken. Och vad mer: jag var inte beredd på den anonymitet som tonåring dejting. Dessa dagar, sms: a barn hellre än att chatta på telefon för timmar på slutet. Tonåringar är tyst kommunicera, och det är omöjligt att plocka upp andra förlängning och lyssna på deras konversationer som mina föräldrar gjorde när jag var i hans ålder (ja, Mamma, jag var helt på dig).

Det är irriterande. Och jag räknar inte med att behöva ta itu med dessa känslor så snart.

Men, om jag är ärlig, jag har inte för avsikt att stänga av kommunikationen när det kommer till hans anor val. I själva verket, jag har varit allt annat än tyst när han nämns som han skulle vilja att dagen eftersom jag känner att det är mitt jobb att se till att han inser vad han komma in när han äta froyo med en ny ledande lady. Det är mitt jobb att se till att han tar dating på allvar ,och samtidigt som jag inser att sannolikheten för honom att gifta sig med en flicka möter han vid 14 års ålder är mycket liten, jag vill fortfarande ha honom att vara selektiv och försiktig när det kommer till att ge bort sitt hjärta.

Jag vill att han ska veta att dating är inte lätt, att hitta rätt partnerskap balans är svårt för vuxna också. Jag vill ha honom att vara försiktig och snäll, praktisk och kärleksfull. Och jag vill att han ska veta att hitta din första kärlek är en känsla som ingen annan.

Jag vill att han ska veta att när en tjej säger nej, det betyder alltid nej. Det finns inga undantag.

Jag vill att han ska veta att en flicka kanske känner att hon behöver för att utföra sexuella tjänster för att få honom att gilla henne. Och jag vill ge honom ord för att säga, "Låt oss inte rusa något. Du behöver inte göra något du inte är bekväm med, nu eller någonsin."

Jag vill att han ska veta att det finns värde i riktiga, ansikte mot ansikte, samtal, att skicka sms är inte riktigt dating. Jag vill att han ska bjuda in sina vänner till vårt hem så att hon kan se hur vi umgås som en familj och vara en del av våra liv.

Jag vill att han ska veta att dating är svårt, fylld med ångest och brustna hjärtan, och att han så småningom kommer att hitta en tjej som kommer att älska alla på honom, bland annat hans Star Wars besatthet.

Jag vill att han ska veta att han inte behöver låtsas vara någon han inte är. Att det är okej att vilja gå på dejt med den smarta flickan, den nördiga tjejen, flickan som kan föra ett samtal och argumentera med honom.

Jag vill att han ska veta att svartsjuk vrede, och skrek, och flyga bort handtaget är inte normen, och borde inte bli accepterade som sådana. Jag vill att han ska ha mer än elaka texter och sårande ord som kastats ut i ilska. (Jag förväntar mig också honom inte att delta i dessa beteenden.)

Jag vill att han ska veta det, för alla mina bekymmer, för alla mina rädslor, jag litar på att han älskar sin far och mig. Att jag vet att han inte försöker ersätta oss eller lämna oss bakom. Jag vill att han ska veta att det är okej att vilja kyssa en tjej och att känna så djupt för henne att det gör hans hjärta att bulta några dagar.

Och jag kommer aldrig att sluta tala om för honom hur jag känner för, en dag, när han står vid slutet av gången, intill den kvinna han valt att spendera sitt liv med, han ska berätta för mig att hon är den och jag kommer att säga, "jag vet."

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar