Att Släppa Din Tonåring Är Hårt Arbete

Hans ljusbruna ögon rullade mot taket när han korsade sina armar och släppte ut den förtvivlade suck. "Varför kan jag inte bara stanna här medan du affär? Jag är inte en bebis längre, Mamma." Han stod där, hakan trotsigt pekar mot mig och utmanade mig att svara på.

Medan en del av mig ville påpeka att argumentera och kasta en passform om att åka på ärende fick honom att se barnslig, jag visste att han hade rätt. Han var en månad bort från sin 12: e födelsedag, och jag skulle bara vara borta i 45 minuter. Efter att ha hållit blicken och ta in synen av min växande son, jag gav efter. Han glatt duva i sina tv-spel, och Jag på väg ut till butik. När jag kom hem, han var på samma ställe jag hade lämnat honom, oberörd av min frånvaro, och jag insåg att jag var i okänt territorium.

Som mina barn har vuxit upp till tonåringar, jag är på den ökända ljus i slutet av tunneln — som sweet spot där mina barn behöver mig inte lika mycket som de gjorde när de var små. Jag får en smak av den frihet som kommer med att kunna butik i lugn och ro, och det är irriterande .

Så mycket som det behöver inte suga för att kunna segla in i en övning klass utan att stanna först vid vård av barn stationen, jag tycker att det har varit en utmaning att hitta rätt balans mellan att ge mina tonåringar den frihet du längtar efter men fortfarande hålla dem säkra och inom våra regler.

När ditt barn är småbarn, som du spenderar dina dagar borrning regler in i deras huvuden: stranger danger, cykel säkerhet, hälsosam kost, goda sömnvanor, hygien och personlig omvårdnad. Vi spendera år med att dela ut straff för vredesutbrott och härdsmältor och belöna positiva beteenden som gillar att dela och vänlighet mot andra.

Varje dag under sin uppväxt, som vi lägger vårt hjärta och vår själ i att se till att våra barn förstå våra värderingar och traditioner. Och, det finns dagar som vi är säkra på att de inte lyssnar på ett ord vi säger. Vi är kvar att undra vad som kommer att hända när vi inte är där för att stoppa dem från att glida naken ner i räcket bakåt.

Och sedan, till synes i blink of an eye, vår barnen växer in i tonåren och vi är tvungna att vända dem ut i världen för att prova ut den kompetens som vi har gett till dem. Ungefär som att lära sig cykla, vi ger dem en push, springa efter dem en bit, och sedan stå med händerna nära våra munnar, be att de inte faller eller brinner huset ner när du gör mikrad popcorn när vi är ute för natten. Vi har att luta sig tillbaka och förtroende att alla dessa år av att undervisa dem om de regler som kommer att leda dem som visar att de har lyssnat på oss för minst 50% av tiden.

Medan ja, det är skönt att ha en barnfri kväll med min man, det är svårt att inte bli vemodigt för de dagar då en barnvakt försäkrat oss om att allt var okej hemma. Jag har handlat dagar delade koppar kaffe med mina vänner i mitt kök som min son spelade med en kompis för flyktiga ögonblick på en parkeringsplats, viftar på baksidan av min tonåriga son huvud som han trudges till en dans med hans kompisar.

Min son som används för att lova mig att han skulle gifta sig med mig någon gång, men nu som en tjej som har stulit hans hjärta, jag är rädd att jag kanske inte hans nummer ett val längre. Vårt hem som används för att vara kaotiska i den kvällar, fyllda med ljudet av rinnande vatten, skriker i badkaret, och knubbiga fötter som kör över det kaklade golvet. Nu, jag väntar med spänning på ljudet av nyckeln i låset för att bryta ensamhet av min kväll som min dotter kommer hem från bio med vänner.

Mina barn är inte barn längre och jag har svårt att släppa taget. Jag vet att jag har höjt mina barn att lämna mig, men det betyder inte att agera för att låta dem lämna kommer att bli lätt. Det är en smärta som genomborrar mitt hjärta, och på de dagar då de kräver mer självständighet än jag är beredd att ge, jag ber om nåd att inse att jag har att låta dem gå för att hålla dem nära.

När jag packat upp mat på dagen då jag lät min son stanna hemma, han vandrade in i köket och började hjälpa mig att sätta matvaror bort. När han vände sig bort från skafferiet, hans nötbruna ögon mötte mina och han sade, "jag njöt av att vara ensam för en stund. Men huset var för tyst och jag har saknat dig." Jag log för mig själv, trygg i vetskapen om att min lilla pojke är fortfarande i behov av sin mamma. Minst ett par år till.

ADVERT

Lägg till din kommentar