5 Sätt att Undervisa Förberett Mig för Moderskap

Jag en gång lärde 8: e klass. När jag berättar för folk att jag är vanligtvis uppfyllda med stora ögon och kommentarer som, "Usch! Hur gjorde du handskas med moody ' teens på en daglig basis!?"

Sanningen är att jag faktiskt älskade det. Ja, det är en utmanande åldersgrupp, men de är också roliga. De får sarkasm och kan ha komplexa samtal. Eftersom att förlika mig för att stanna hemma med mina barn för tre år sedan, jag har missat det. Jag kommer att återvända en dag. Samtidigt som man lär, har jag lärt mig många saker om mig själv som lärare, medarbetare, och ledare. Jag fick också en liten Mamma 101 från mina elever.

För vissa av dem, när den lektionen var över, och de behövde mig som en mamma figur. Varje år, jag hade ett par som nått ut till mig för råd, en axel att gråta på, och ett bollplank. För några av dem, jag var den enda som kände sig bekväma nog runt för att lita på med deras hemligheter. När det behövs, jag har spelat många roller (andra än lärare) att alla mina elever.

Jag har alltid kallat mina elever "mina barn" och upplevelsen verkligen var liknande. Jag undervisade dem och undervisade dem och gav konsekvenser för dåligt beteende, stödde dem när de hade dåliga dagar, och låt dem lean på mig när de hade ingen annan att vända sig till. Trots att man är glad på sista dagen i skolan att sommaren hade kommit, jag har alltid fäller några tårar, titta på "mina barn" gick bort, går iväg till skolan växer upp.

Jag hade min första dotter efter sju år av att "öva" med mina elever. Här är hur de förberedde mig för moderskapet:

1. Attityder. Jag har haft min beskärda del av hormonella episoder, humörsvängningar, och barn som inte kunde bry sig mindre om vad jag hade att säga. Deras tillfällig brist på entusiasm när man diskuterar temat i en berättelse är likvärdiga med mitt barns spänning när jag plockar upp hårborste. Ett klassrum fullt av 28 13-åringar som definitivt har förberett mig för de dagar mina barn skriker "NEJ" på toppen av hennes lungor i Mål när hon inte är tillåtet att ha en gigantisk bouncy ball.

2. Tänker på dina fötter. En gång, medan undervisningen i min enhet på Anne Frank, jag insåg att jag hade kvar en del av min läxa hemma. Pärlor av svett dök upp på min panna och mitt hjärta rusade. En grupp studenter som satt framför mig och stirrade. Jag ville att falla till golvet och försvinna, men jag snabbt trodde på något och räddade lektion. Denna incident, tillsammans med många andra gillar det, hjälpte mig att förbereda mig för de gånger jag är på randen av en katastrof med min 2-och-ett-halvt-år-gammal. När hon har sitt hjärta inställt på att gå till parken, till exempel, och det börjar hälla på väg dit, att jag skulle tänka ut en plan B i en andra eller att skiten ska träffa fläkten.

3. Tålamod. Det var många dagar och stunder när jag hade ut-ur-kroppen-upplevelser med mina elever, där jag såg mig själv att vända knulla ut på dem. De kan verkligen driva min knapparna. Kanske "klassens clown" var helt på hans/hennes spel och försöker få alla andra ombord. En annan dag kan det ha varit ett avbrott efter annan under ett test. Ibland, oavsett hur väl jag trodde att jag var en lärare i något, jag kunde se att majoriteten inte får det, och jag var tvungen att vara flexibel och ändra riktning. Jag var hela tiden med att hitta min inre zen. Detta sker också varje dag med mina två barn. Oftast mer än en gång. OK, bra, ganska mycket en gång i timmen!

4. Upprepning.

För mig som lärare: "Glöm inte att vi har ett test i morgon .....OK alla, ser du i morgon ! Glöm inte att testa!"

Student första sak på morgonen: "OMG, vi har ett prov i dag!!??"

Mig som en mamma: "Maura, lägg måla baksidan upp på bordet. Nej, lägg tillbaka det där. Maura, den färgen. Tillbaka upp på bordet."

För båda: "Kom igen, hur många gånger ska jag behöva upprepa mig? Det bör hålla fast efter första gången!"

5. Namn för framtida barn. Att vara lärare hjälper dig att tänka på namn skulle du älska att ge dina framtida barn och som du skulle vilja köra bort skrikande från. Varje år, att jag skulle ha en student vars namn var unik och intressant, och jag skulle sätta den i min "mentala lista över namn för framtida barn." Ibland, dock, namn skulle för alltid vara förstörd för mig. På dag 1, kan jag tänka för mig själv: "Helt älskar detta namn! Om jag någonsin har en pojke, jag kan använda det!!" På dag 10, det fantastiska namn har redan gått för att se det viktigaste, sa till mig att hålla käften, och försökte att slå en annan student i ansiktet. Så nu när jag tänker på det namnet, detta är en olycka barns ansikte dyker upp i min hjärna! Inte illa för någon som älskar det namnet, men jag ryser fortfarande när jag hör namnet Brent!

Så, till alla mina elever som jag hade den fantastiska möjligheten att träffa, lära och föra in i mitt hjärta som pseudo-barn, tack. Tack för att du gör att jag älskar mitt jobb, utmanar mig varje dag, och hjälpa till att förbereda mig för mina två vackra döttrar.

Och till alla mina kolleger lärare mammor där ute, jag är säker på att du också blir glada på den sista dagen av skolan. Du kan vara mycket glada över att din Brents lämnar dig för gott, men man vet aldrig vad som händer i sitt hem eller hur kan han i hemlighet önskar att han kunde ringa dig "Mamma". Innan du får njuta av dina långa (vem försöker vi lura, för kort) sommaruppehållet, ge honom en kram på väg ut. Det kan vara vad han behöver mest.

Relaterade inlägg: Hur Moderskap Förändrat Hur jag Skulle Undervisa

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar