Sluta Tjata På Mig Om Att Lära Mitt Barn Att Själv Lugna

"Du behöver för att lära som barn en läxa!"

Varför alla verkar tro att de vet hur att öka din baby bättre än vad du gör? Om jag vet en sak, jag har min egen mamma instinkter. Jag kan inte vara den perfekta föräldern, men mina instinkter verkligen berätta allt (nåja, de flesta) vad jag behöver veta. Hur kommer det sig att så mycket av föräldraskap råd strider mot vad vi vet instinktivt? Eller är det bara jag? (Side note: Mamma instinkter inte berätta för mig att inte få i badkaret med en baby med maginfluensa. Där är det råd när du behöver det?)

Min största beef just nu är med "lära mina barn en läxa." Min 10 månader gamla är just det, en baby . Ett barn behöver inte en jävla lektion på något. Om du inte lär dem hur man kör kaffebryggare eller öppna en flaska vin, de behöver inte veta det. Han behöver för att växa och utvecklas och spela. Han behöver för att utforska. Han behöver kärlek. Han måste lära sig att sluta spela i hundens skål.

Nyligen, separation ångest skede drabbat vår familj som en stekpanna till baksidan av huvudet ( infoga behovet av kaffe och vin ). Precis när jag trodde att jag fick hela föräldraskap sak, mitt barn plötsligt ropar om jag — gud förbjude — inte ens titta på dörren. Det är ansträngande. Jag är rörd och knappt har något kvar att ge. När det var dags för vår nio månaders tid med vår barnläkare, hon berättade för oss, våra barn var fysiskt friska och verkade glada och utvecklingsmässigt där han behövde vara. Leende och kuttrande på min son, hon fick då hennes frågor. Är han kryper? Kolla. Är han drar upp? Kolla. Listan gick på och som jag fortsatt att bli mer och mer stolt över. Vi hade att göra något rätt.

"Är han sova hela natten?" Mina ögon vidgades. Jag förklarade att när han till slut somnade, han stannade och sov, men vi kämpar ofta för att få vår aktiv liten kille i sängen. Det kan vara en utdragen prövning. Innan jag ens kunde avsluta med att förklara vad vi gör, hon inflikade: "Du måste låta honom gråta ut ."

Jag frågade henne om hon hade något lugnare och rekommendationer. Hon frågade mig om vi hade försökt att låta honom gråta ut. Jag svarade att ja, i desperation, vi gjorde. När vi lät honom gråta, pojken gjorde han gråta. Femtio-åtta minuter senare av min mamma instinkter att göra mina fysiskt sjuk, jag gick tillbaka och plockade upp en mycket rädd och väldigt ledsen liten kille som var täckt av svett och tårar. Aldrig igen. Hon frågade om vi var konsekventa och försökte igen följande natt. Hur kunde jag vara tydligare?

"Nej det gjorde vi inte. Det var tortyr för alla inblandade."

Här är där saker och ting gick helt söder. "Jo, han vann. Du behöver för att lära honom är du inte komma tillbaka. Du kommer inte att gå till honom. Om han kräks från att vara så upprörd, du behöver bara sakligt städa upp det. Det är normala saker. Han kommer inte ihåg. Han måste vara en läxa. Han behöver lära sig. Han måste lära sig att du inte kommer att ge upp. Du kan inte låta honom vinna. När du kom tillbaka för 58 minuter senare, han vann. Han fick vad han ville."

Har du bara jävla berätta för mig att mitt barn behöver för att lära sig att jag är inte kommer tillbaka oavsett hur mycket han gråter? Ja, det kommer inte att fungera. Mitt mål i livet just nu är att se till att han gör vet att jag kommer tillbaka. Jag kommer alltid tillbaka. Om han behöver något du kan vara säker på som fan jag kommer tillbaka.

Jag vänligt informeras min barnläkare av den forskning som visar att bebisar kvar att gråta har högre kortisolnivåer att fysiskt förändra hjärnan över tid. Allt hon kunde göra var att insistera på att han inte skulle komma ihåg mig lämnar honom att gråta. Hon kunde inte motbevisa forskning. Hon sa helt enkelt "När han är 9 eller 10 år gammal, och detta kommer att vara ditt minne, inte hans. Han kommer inte ihåg."

Vänligen berätta för mig hur det gör det okej? Bara för att någon inte kom ihåg något, är det okej? Gör som logik arbete var som helst ? Titta på vår nuvarande kultur. Motiverar göra något för att någon helt enkelt eftersom de inte kommer att komma ihåg är aldrig okej. Hur är detta ens en del av diskussionen? Just nu, min babe är i en ålder där han kommer inte ihåg någonting. Betyder det att jag behöver inte ta hand om honom? Nej.

Snabb-fram till i går. Separationsångest när den är som bäst. Jag var tvungen att lämna honom, så jag kunde få lite arbete gjort. Oftast är han glad över att få spela med andra, men inte igår. Du kan höra skräcken i hans gråta när jag sa hejdå och begav oss till dörren — klagorop. Ibland är det oundvikligt. Jag var tvungen att göra mitt arbete. Jag såg klockan ticka veta att min lilla kille var ett vrak. Slutligen, kom jag tillbaka till en baby kunde jag höra skrik från trottoarkanten. Han vägrade alla måltider och flaskor. Han var utmattad och rädd att mamma vänster. Även om jag inte kan ändra behovet av att lämna honom då och då, jag kan kämpa för att förändra hur andra ser på denna ångest.

"Han måste lära sig att vara ensam."

"Det är bra för honom att gråta. Bebisar gråter."

"Du har förstört honom. Du har gett honom allt han vill ha."

"Du kan inte plocka upp honom varje gång han gråter."

"Self-lugna."

"Han kommer att bli för fäst."

"Han kommer att vara 5 år gammal och inte vet hur man spelar med andra."

Listan går på och. Det sägs att denna typ av separationsångest börjar när barn börjar lära sig att gå. Det är biologiskt lämpliga och Naturens sätt att inte låta en ung mobil barnet att vandra iväg för långt från sina föräldrar. Det är självbevarelsedrift. Det är ansträngande för vårdgivare, särskilt Mamma. Men, det är vad de behöver för att göra just nu.

Det är ingenting jag har gjort fel. Det är inget jag orsakat. Det är en utvecklingsfas.

Om detta händer dig, det är inget du har gjort fel, Mamma. Vi måste sluta låta världen tala om för oss hur vi har misslyckats som föräldrar. Vi måste sluta låta världen tala om för oss att de vet vad som är bäst för våra barn. Du är Mamma. Du vet bättre. Inte bekämpa dessa instinkter. Du känner ditt barn bättre. Det handlar inte om att gråta ut. Det handlar inte om self-soothing. Det handlar om att du vet vad som är bäst för din babe för att du är Mamma.

Om du hade ett äldre barn som var rädd för mörkret, hur skulle du bekämpa det? Jag kan vara ganska säker på att du inte skulle låsa in dem i ett mörkt rum och låta dem skrika. Skulle du köpa dem en natt-ljus, visa dem att det finns inget att vara rädd för, och långsamt låta dem lära sig, det är inget fel med mörker genom att gradvis utsätta dem på deras egna villkor. Det är en scen de växa så småningom. Att tvinga dem att sitta i mörkret skulle nästan uteslutande att göra mer skada än nytta.

Jag är rädd för ormar. Är det någon som försöker tvinga en i mina händer så jag "komma över det"? Nej. Det bästa sättet att hjälpa våra barn genom denna tid är genom att lära dem. Undervisa dem om du har dem. Lär dem att du älskar dem. Lära dem att lita på dig. När de är övertygade om de tas om hand, de kommer att långsamt få förtroende för sig själva. Vi måste sluta att "lära dem en läxa." Vi måste lyssna på våra mamma instinkter mer, och lyssna på haters mindre. Du gör dig. Du fick det, Mamma.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar