Intervention Tid: Mina Barn Agerar Lat, Och jag tänker Inte Ha Det

Mina barn är 10, 8 och 5, och jag är rädd att de kommer att växa upp och bli bortskämda ungar eftersom de inte verkar veta hur man jobbar. Under de senaste par åren har jag provat en mängd olika knepig system för att få dem att hjälpa till runt huset.

Jag vill få dem att göra sina sysslor för att jag är jäkla trött på att plocka upp efter alla och vara den enda som märker tandkräm droppade ner framsidan av skåpet i badrummet. Men den verkliga anledningen till att jag vill att de ska göra sysslor eftersom de satans behöver för att lära sig hur man arbetar. Jag menar, såvitt jag vet, det är en av de mest viktiga kunskaper för livet som en person kan ha.

När jag var liten, jag hade massor av sysslor. Vi fick inte en ersättning för att vi var bara förväntas bidra till vårt hushåll. Vi gjorde trädgårdsarbete, städade badrummet, hjälpte till att städa upp efter middagen, lossas diskmaskiner, bäddade sängar, och gjorde en djup rengöring sysslor när mina föräldrar frågade oss till. Som alla barn, vi stönade och klagade och ibland grät och kastade passar, men det gick inte att ändra mina föräldrars förväntningar.

Alla barnen hatar sina sysslor, får jag det. De är inte kul. Men vi skulle aldrig ha drömt om att tänka att vi hade lyxen av att bara göra ingenting. Det är bara inte hur vår familj har arbetat.

Jag tror att balansen är otroligt viktigt. Om något, hade vi för många sysslor som barn. Våra lördagar var ofta spenderas hemma, inte spela med vänner, eftersom det var en stor lista av saker att göra runt huset och ingen kunde lämna förrän de var allt komplett.

När jag blev förälder, jag visste att jag inte ville att mina barn. Jag vill ha dem för att leka utanför i timmar, och har vänner över, och sorglös. Jag vill inte att dem ska vika min tvätt på en solig lördag eftermiddag.

Men Jag finner att balans undervisa mina barn ska få en bra arbetsmoral och också låta dem ha en sorglös barndom är en svår att räkna ut. Jag har försökt knepig diagram, knepig apps, pengar, och inga pengar som incitament. Jag har provat att vrida in saker i ett lopp, led system, och att skapa delar av huset som mina barn är ansvarig för. Jag har försökt allt. Problemet är att mina barn tappar intresset för vad "systemet" är vi nu försöker ut, och det gör jag. Det är allt en stor fet smärta i baken för att lära dina barn hur man arbetar med punkter eller knepig diagram, eller oavsett vilket system du kan hitta på Pinterest dessa dagar.

Och vad som dödar mig mest är rättfärdig indignation de uttrycker när de är ombedda att plocka upp sin egen smutsiga strumpor från matsalen eller tas bort sin matlåda. Den eyerolls, fot-stampa, och gråter lämna mig och undrar vart jag ska gå fel. Varför blir mina barn känner att de bör få ett frikort? Inte för att jag är städerska, och jag vill inte bli behandlad som en.

Även om det är en lång process, av rädsla för att de kommer aldrig att få en stark, frisk arbetsmoral motiverar mig att fortsätta att undervisa dem om att de måste göra sin del i vårt hushåll. De flesta dagar, det känns inte som om jag gör några framsteg, men jag fortsätter att arbeta på det.

Det är inte bara dåliga, naturligtvis. Mina barn har sina stunder av att vara till hjälp. När alla stjärnor anpassa, och grisar kan flyga, ibland kan de vara mycket bra på att hålla sig på uppgiften och att få sin skit gjort utan alltför mycket gnäll. De är inte helt förstörd men ändå.

Men många gånger, jag stirrar ner i ett hus som ser ut som en tsunami blåste igenom och oroar mig för att berätta för mina barn att det är dags att städa upp eftersom jag inte vill höra allt gnäll och klagande. Och ingenting gör mig till en drill sergeant mer än när ett av mina barn frågar mig, "Varför måste jag göra det?" Um...eftersom du bor här killen, och du har gjort röran, och katten tar en tupplur på dina smutsiga underkläder och det, min vän, är äckligt.

Min äldsta gör hennes tvätt varje vecka, och medan det fortsätter att vara en kamp ibland, det har varit bra för henne. Hon kommer inte att vara den stinkande en när hon går bort till college, en dag på grund av att (minst!) Jag har lärt henne hur man ska tvätta sina underkläder på rätt sätt. Gå mig.

Uppgift lära mina barn hur de skall ansvara för sin egen mässar verkar bara rent överväldigande flesta dagar, och ett av mina största rädslor är att skicka mitt barn till världen rätt och hjälplös. Jag vägrar att låta det hända.

Så jag kommer att fortsätta att försöka, genom att jaga, och bad, och irriterande för dem att sluta vara lat och lära sig att hänga sin päls upp på den faktiska klädhängare är egentligen inte så mycket att fråga. Och plocka upp den gigantiska bin Legos de bestämde sig för att dumpa ut i källaren är faktiskt deras ansvar för.

Undervisa dina barn hur de skall vara ansvarig människa är satans svårt, och det finns många dagar då jag bara vill ge upp och leva i misär därför att jag är för trött för att fortsätta kämpa. Men jag ser små glimtar av hopp om att hålla mig igång, som när mina barn rensar hans rätter utan att påminnas eller mycket rätt baby i familjen ber att hjälpa mig att vika tvätt.

Det är på dessa bra dagar som jag ser att de är ännu inte en totalt förlorad och kanske kommer de att lämna boet med förmåga att arbeta hårt och göra något av sig själva efter alla. Även om det dödar mig i processen.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar