Lär Riddarorden Till Våra Söner I Strid Med Feminism?

Som ett barn, jag har alltid tänkt mig att ha en dotter som mig. Men jag växte upp till att ha en houseful av söner som är...tja, inte döttrar. Inte flickor vars erfarenheter som jag kan relatera till, men pojkar, vars liv kommer att vara mycket annorlunda än min — vars världen, sett genom filtret av manlighet — kommer titta annorlunda än min.

Om att vara kvinna föräldraskap manliga barn ibland utgör en utmaning, jag är jätteglad att jag har fått chansen att höja nästa generation av män, och deras mamma är en kort bärande feminist, och jag har absolut för avsikt passerar ner för att mina pojkar. Jag deltog i en all women ' s college, där feminismen var en flagg stolt. Det färgade varje aspekt av mitt högre utbildning — från sovsal till matsalen — och de ideal har format vem jag är. Jag har en unik möjlighet att ingjuta mina söner, från födelsen, och den avgörande betydelsen av jämställdhet. Jag har makten att hjälpa till att forma dem till den typ av män som gör en skillnad i hur kvinnor är betalda och främjas och betraktas. Jag har makt att sända till världen fyra förkämpar för kvinnors rättigheter, i stället för fyra cat-ringer douchebags.

Men som mina pojkar blir äldre, det har börjat gå upp för mig att de ska börja dejta i ett par år — en process som kommer att fortsätta under hela vuxenlivet. Och här är där jag kör i lite förvirring.

Hur kan jag predika för mina söner att kvinnor är lika på alla sätt, men ändå tala om för dem att de är mest sannolikt de som förväntas att betala på en dag...och öppna dörrar...och anta en allmän attityd av "damerna först" när de interagerar med motsatta könet? Är ridderlighet i strid med feminism? Ibland känns det så — och det är inte ett dis till rörelsen.

Detta är något som aldrig slagit mig innan jag hade mina pojkar, och det gör mig frågan om min feminism är egentligen feminism alls. Jag tror att kvinnor kan göra — och bör göra allt man kan, och kompenseras samma sak och får samma lovord? Absolut, entydigt, ja . Jag föraktar den objektifiering av kvinnor och borst i ens aning ett förslag om att vi är något sämre på grund av vårt kön. Men då måste jag erkänna att det är bara något underbart om herrar: män som drar ut stolar, plocka upp den flik, håll dörren, hjälper oss att sätta på våra rockar. Jag gillar att jag kan lita på min man för att göra den bokstavliga tunga lyft, och om du frågar mig om jag vill bli "behandlad som en dam," mitt svar skulle alltid vara "Ja, naturligtvis." Om jag hade sällskap, vill jag långt hellre dejta en man som får mig att känna mig speciell med dessa små gester än en som behandlar vår kvalitet tid på samma sätt som han skulle en utflykt med sitt bästa bud.

Men...vad sägs om feminism och jämställdhet?

Det lämnar mig skrapa mitt huvud, så jag vet inte vad, exakt, för att berätta för mina söner . Att vara en gentleman, men inte för mycket. Behandla henne som en jämlike, men öppna sin bildörr. Jag så desperat vill göra rätt sak, den feministiska grejen, det som gör att mina söner visa kvinnor som jämnåriga på alla sätt. Men inte att ske på bekostnad av att skära ut riddarorden? Om jag lär dem att sätta kvinnor på en piedestal, kommer det att vara i strid med att undervisa dem om att kvinnor ska behandlas lika? Det verkar som en så tunn linje, och jag vill inte att motsäga mig själv, eller ihop dem. Jag avundas inte deras ståndpunkt med att navigera i det grå området.

Jag antar att allt jag kan göra är att lära dem att vara goda män, perioden. Att behandla människor av alla kön vänligen, bara för att de bör . Håll dörren — inte bara för kvinnor, men för vem som helst som inleder eller avslutar på samma gång. Betala för en måltid när de är de som utfärdade inbjudan. Erbjuda hjälp om någon — vem som helst , man eller kvinna eller barn — ser ut att behöva hjälp med sin mat eller sina rockar eller sin bil. Jag kan vara ett exempel på hur man interagerar med andra människor, hur man gör saker för människor. Inte för att dessa människor inte kan göra dessa saker på egen hand, men eftersom det är trevligt att vara fin .

Jag absolut, utan tvekan, vill att mina söner att hjälpa till att krossa glastaket för kvinnor. Jag vill bara inte att dem bli sårade av skärvor.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar