Att Lära Våra Barn Att Välja Att Älska, Inte Hata

Oavsett orsaken, kan mänskligheten har inte listat ut hur man ska leva fredligt tillsammans.

Människor som skadar andra människor, av skäl som många av oss kommer aldrig att förstå. Och, tyvärr, det är en verklighet som vi måste möta med våra barn. Det är en skrämmande sanning för alla föräldrar, men en som är unikt utmanande när det gäller barn som min tredje son, som lider av ångest.

Som pojke kan knappast göra det genom en enda episod av American Idol utan fult att gråta över de berättelser. Hans stora hjärta är slitna på ärmen där människor är fria att njuta av eller missbruka det på.

Det gör honom till en vacker, omtänksam, öppen själ som har makt att förändra världen. Men det verkar också att lämna honom mer känsliga för smärta och besvikelse. Min naturliga böjelse i alla tider är att skydda honom — jag är en mamma, det är vad vi gör.

Så när nyheten om den fruktansvärda tragedin som inträffade i Orlando i helgen gjort sin väg in i min news feed tänkte jag genast på hur man håller den från honom. Jag ville att skydda honom — för att skydda det som finns kvar av hans oskuld på 8 år gammal. Och själviskt, jag ville inte möta dagar efter dagar av gråt och ångest fyllda med sömnlösa nätter. Det är utmattande föräldraskap igenom dessa saker, och ärligt, jag var inte säker på att jag var uppe för uppgiften.

Och sedan min son hörde något utifrån, från en annan unge — en äldre barn — som delas endast de blodiga, oftast felaktiga, uppgifter om händelsen, och skickade honom utan att fråga mig, hans mest betrodda resurs. Jag kan inte ljuga — jag tänkte att distrahera honom, om att trycka bort det som något det inte var, låtsas att det var ingen big deal, och berättar för honom att han inte oroa dig.

Bara det var en stor grej, och helt ärligt, han ska. Vi bör alla, men speciellt barn.

De är de som vi sätter upp för att möta en värld där människor kan inte leva på ett säkert sätt på grund av vem de har fallit i kärlek med.

De är de som kommer att leva i samhällen där våld mot andra kommer att utföras utan respekt eller hänsyn för människors liv.

De är de som kommer att bevittna grymheter av detta slag gång på gång eftersom vi alla sitta och gråta i sorg, men vägrar att stå upp för förändring.

Jag vill att han ska vara beredd att möta framtiden.

Jag vill ha honom att veta att hans mamma inte bara predika jämlikhet och acceptans och kärlek och vänlighet mot alla människor, men stod upp för det också.

Jag vill att han ska veta varför vara modig är viktigt.

Jag vill att han ska veta att vara stolt över är OK.

Jag vill att han ska veta att hjälp är möjligt, och att rädslan är inget sätt att leva.

Jag vill få honom att känna rätt i ansiktet av kaos.

Jag vill att han ska veta att detta var fel.

Och att vi behöver inte vara tyst om det.

Så, var jag inte.

Vi satte oss ner och vi pratade om det — så mycket som vi kunde, så mycket som han skulle kunna.

Amanda Rodriguez

Jag berättade för honom att man inte bara skada dem, han ont oss .

Att denna kamp är inte deras, det är vår .

Som om de inte kan vara gratis, då kan inte heller vi .

Och att vi kan göra bättre. Varenda en av oss kan göra så mycket bättre.

Här är hur vi kan vägleda våra barn i att förstå den tragedi som inträffade i Orlando och hur man kan hjälpa:

1. Utbilda Dig Själv

Naturligtvis kan du titta på nyheterna om tragedin och få upp-to-date på fakta, men denna diskussion är större än så. Denna diskussion innebär att hjälpa dig bli en bättre förespråkare så att ditt barn kan bli det också. Ta lite tid att förstå kampen, för att lära sig de rätta orden, och för att bli mer utbildade dig själv om vad det innebär att vara en HBTQ-person i Amerika. Jag kommer vara den första att erkänna, jag är ständigt reeducating mig själv — ser utanför vad jag lever varje dag.

Det räcker inte att vara alla "Tja, jag har en homosexuell vän." Att inte göra dig till en expert eller ens en allierad. Du måste prova på detta. Och ibland är det svårt, men det är nödvändigt eftersom jag vill att mina barn skall förstå vad ordet "queer" och "bög" betyder. Jag vill att de ska veta varför en annan person inte är skrämmande eller dåligt. Och jag vill inte att dem ska vara offensiv i sin okunskap.

2. Prata Om Det

Inte bara om tragedin, men om kampen. Om vikten av mänskliga liv, om det behövs för säkerhet och acceptans, om skillnaden mellan acceptans och tolerans, om varför det var fel.

Det är viktigt att ditt barn vet att de kan lita på dig att vara ärlig med dem även när det inte är helt lämpligt för dig att vara helt förestående. Jag vet att alla barn inte är redo för alla delar, men många barn är redo för mer, än vi är villiga att ge.

Jag har hört folk säga att de inte vill förklara homosexualitet till sina barn. Bra. Förklara kärlek. Förklara jämställdhet. Förklara medkänsla och empati och vänlighet och liv. För det är vad det handlar om.

3. Men Tala inte Om Saker Som Egentligen inte betyder något

Åtminstone inte just nu. Använd inte detta som ett tillfälle att fördöma andra människors liv. Använd det som en möjlighet att lära och som en chans att hjälpa till.

4. Ge

Min son förstår hur ibland pengar bara gör saker och ting bättre. Han vet att det är kraftfullt, och att om han kan göra mer av det går i en bra riktning, bra saker kan hända. Han erbjöd sig att donera $28 (hela summan av hans överblivna födelsedag pengar) till välgörenhetsorganisationer för att hjälpa till Orlando, för när du är 8 år gammal, $28 kan gå en lång väg. Så jag låter honom ge hälften av det, och jag är som matchar hans donation. Om du vill ge kan du också göra så här , här eller här .

5. Sprid Kärlek, Inte Hat

I ett försök att göra mer, min son och jag arbetat fram ett sådant sätt att alla barn, födelsedag pengar eller inte, kan hjälpa till att visa sitt stöd. Han trodde på 1000 saker han kunde göra, och då han satte sig ner vid sitt hantverk bord och ritade bilder på toppen av detta inlägg.

Han kom även upp med alla ord av sig själv (efter lite fram och tillbaka om varför: "jag är så glad att de fick dålig människa som gjorde detta" var lite för lång). Han hoppas att andra barn kommer att göra hjärtan eller flaggor för att visa sin kärlek och stöd och dela dem också. Så för dem som lider veta att de inte är ensamma — eftersom det, enligt min son, de är vår familj, och de behöver vår hjälp .

Uppmuntra ditt barn att göra ett hjärta eller en flagga och dela den med #ChooseLoveProject. Ju mer kärlek och vänlighet och glädje och förståelse som vi kan sprida sig, desto mer meddelandet att detta inte kan hända, att alla livets frågor, och att alla människor förtjänar kärlek, kommer att sprida sig med det.

Eftersom det är vad min son vill ha mer kärlek, mindre hat, för alla människor.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar