Att Lära Våra Barn Om Verkligheten På Orättvisa

Min familj bor i en bubbla. Vi är vita, utbildade, och medelklassen. Utanför ett fåtal besvärlig barndom utmaningar (jag var en total nörd och min man har dyslexi), vi har inte kämpat. Våra barn växer upp i ett samhälle med mycket liten ras eller socioekonomisk mångfald. De är välsignad med god hälsa, och en gazillion möjligheter att uppnå samma framtid som sina föräldrar. De har inte känt någon riktig kamp.

Samtidigt som jag är tacksam, jag är också orolig för min familjs förmåga att relatera till och känna empati med många andra människor. Det är lätt att hålla på att leva i en bubbla, helt omedvetna om de utmaningar som så många andra. Bubblan är mysigt, säker, och, ibland, self-vanföreställningar. Det är lätt att övertyga dig själv om att de kämpar du läsa om eller se från ett avstånd på internet, i tidningen eller på TV är inte så illa som det verkar. Det är lätt att vara omedvetet självbelåten.

När jag var i min 20-talet, jag hade ett samtal med en Japansk-Amerikansk vän som skakade om min värld. Han talade om att det ironiska i hans nuvarande livssituation. Han är en Amerikansk vars mamma växte upp i USA och hans far utvandrade från Japan. Vi var båda nyligen bor i Oregon. Jag lyssnade halvhjärtat till samtal, upptagen, ingen tvekan om med något trivialt som var att betona mig ut varför min rumskamrat inte skulle sätta disken i den jävla diskmaskin.

Han bodde i en lägenhet byggnad som var precis utanför campus. Jag hade sett det en gång eller två gånger när en grupp av oss plockade upp honom för att gå ut. Den var grön och två våningar höga. Jag kunde inte komma ihåg något konstigt eller speciellt med byggnaden. Det var bara en vanlig, lite äldre, student bostäder hyreshus.

Jag kände att jag var på väg att se ut som en idiot, men jag frågade honom ändå: "Varför?"

Skakar på huvudet, förklarade han att någon bara hade berättat för honom att huset han bodde i tillfälligt inhyst interneringsläger fångar under andra Världskriget.

Jag stirrade på honom uttryckslöst, mina kinder börjar bränna, min hals kliar som jag fick panik. Jag visste inte vad han sade.

Han stirrade tillbaka med ögon som skrämde som min egen. Och sedan sade han, "Eftersom den AMERIKANSKA regeringen förde tusentals Japanska Amerikaner under andra Världskriget."

En våg av avsky sköljde över mig. Hur kunde jag ha glömt det? Jag ville spy.

Den enda anledningen jag kunde komma på var detta: Det var så besvärande att jag hade bestämt mig undermedvetet att ignorera det. Att växa upp, ingen av mina vänner var Japanese American. Jag hade aldrig varit Väster, antingen kusten eller inlandet, så var det lättare, kanske för att ignorera. Och om det lärdes ut till mig, det gick in genom ena örat och ut genom det andra. Det fanns ingen att skylla på än mig själv.

Den dagen folk, förutom att vara en av de mest pinsamma i mitt liv, var en verklig vändpunkt för mig. En gardin har upphävts. Jag accepterade att berättelser och historia är subjektiva och att vi måste göra ett medvetet val att lyssna på allt.

Nu, jag ställer fler frågor, typ att målet för vad som ligger under ytan, eller bortom kurvan på vägen. Jag betalar uppmärksamhet, åtminstone i den bästa av min förmåga. Jag är fortfarande skyddad, och jag är säker på att helt omedvetna om den utsatthet som drabbar många människor, men när jag ser eller hör något, jag noterar det.

Och jag lär mina barn att göra samma sak. Vid 9 och 7, mina barn och jag har redan haft några tuffa samtal. En av dem var om interneringsläger. Jag har inte delat detaljer olämpligt för deras ålder. De kan vänta med att lära sig om dem när de är mer mogna och vet hur man ska behandla dem.

Vårt stora land — och det är en stor en — är så bristfällig som dess medborgare. Jag tycker att det är viktigt för barn att förstå att så att de växa upp och respektera och älska sitt land, veta hela tiden att det har gjort misstag och kommer att fortsätta att göra misstag. Jag vill att de ska växa upp och förstå att, som de unga medborgarna, det är deras jobb att uppmärksamma vad som händer runt omkring dem och att ställa frågor.

Den Amache interneringsläger är bara några timmar bort från våra hem, och vi planerar att besöka. Det kommer inte att vara den mest lättsamma familj resa vi någonsin tagit, men det kommer att vara viktigt.

Min 9-åring kommer att vara fascinerad. Han är besatt av historien. Min 7-åring kommer förmodligen att gråta eftersom hon har ett stort hjärta, och hon kommer att vara redo att lämna efter en timme för att hon är 7.

Oavsett deras reaktioner, tar jag med mig barnen för att se interneringsläger eftersom det kommer att hjälpa dem att se verkligheten lite mer tydligt .

ADVERT

Lägg till din kommentar