Varför jag inte Kommer Lära Mina Barn Att Vara "färgblind'

Vad är ett bra sätt att lära små barn att inte göra loud off-färg kommentarer om människors ras?

Personligen föredrar jag svar att påpeka att 1) människor är olika färger, och 2) du ska inte undvika det faktum att motverka att ditt barn är ett erkännande av sanningen, eller i närheten av sanningen, som gör ett problem av något som inte borde finnas.

En av de mest uppfriskande stunder jag har haft en far som var när jag var med en grupp av föräldrar till 3-åringar. Vi diskuterar mångfald och ras och hur man uppfostrar våra barn till att vara blind för att sådana begrepp och ännu medveten om historia av rasism och fördomar . Det var en spänd diskussion, med många etniciteter och hudfärger representerade i rummet. Döm om min obehag som den vita (personligen, ljus brun) hane. Samtalet vände till det bättre när någon har använt en populär fras i kampen för jämställdhet: "Vi är alla lika!" Rummet funderat på det en liten stund och sedan sa någon, "Men vi är inte ."

Försöker att lära barnen att vara färgblind och att vi inte olika storlekar, former, talanger, erfarenheter och intellekt gör dem den största otjänst, och göra en ansträngning för att dölja dessa fakta verkar oärligt. Ja, att erkänna dessa egenskaper inte sätta människor i grupper, men det faktum att vi alla är olika är något som bör välkomnas. Problemet är inte att vi är olika, men hur vi uppfattar, bemöter och leva med dessa skillnader. Alla ska ha lika möjligheter, behandling, stöd och kärlek, men människor är olika färger; människor av samma ras är olika färger .

Under vårt samtal, att vi inser att ett problem har tidigare varit att gruppera människor på grund av ras och färg—men inte exklusivt färg. Spektrumet från lily vit till mörkaste svart hud är bokstavligen som ett spektrum. Sätta mina barn i den mest förenklade sätt, min hud är olika från deras och deras mammas hud är annorlunda från alla oss. Vi är alla "vita" och ändå, ingen av oss är. Färgen är en giltig beskrivning av våra olikheter och inget mer.

Netflix: / Master of None

Ungefär en månad senare var jag i en affär med min yngsta dotter och hon frågade mannen i linje före oss, "Varför är han lila?" Medan jag var förödmjukad, mannen vände sig om och log, och sade, "jag gillar det. Sötnos, det är så Gud skapade mig."

Valet av färg som används för att beskriva att någon är en fråga om perspektiv. Det faktum att vi alla har en färg är en underbar sak.

Det här inlägget publicerades ursprungligen på Quora .

ADVERT

Lägg till din kommentar