Att Prata Med Barn Om Självmord Och Psykisk Sjukdom

Jag var 14 när jag försökte ta mitt eget liv.

Det var inte mitt första försök, men det var först när jag visste vad jag gjorde. Mitt första försök hade varit när jag var 8 år gammal. Jag led av kronisk sömnlöshet, och som de flesta föräldrar skulle nog, som min mor hade gett upp på att få mig att sova. Ingen mängd av varm mjölk, lugn musik, lugnande bad, eller långsam vind-och nedskrivningar hade arbetat. På nätterna jag kom till henne, klagar över min oförmåga att sova vid 3 på morgonen, hon tillgripit huggit mig i soffan, bort från min sovande syster gav mig en bok och ett skott av persika brännvin, med instruktioner, "Sip mycket, mycket långsamt," och gå tillbaka till sängen själv.

Jag visste inte att jag var deprimerad, så att ingen annan hade något sätt att veta heller. Jag kom hem från skolan gråter de flesta dagar, men jag var annars en ganska lycklig unge. Jag kunde bara inte sova. På natten av att det första försöket, jag var helt utmattad och nedstämd och olycklig väg att ta slut, och det slog mig att sova måste vara en hel del som att vara död. Så jag klev upp ur sängen, och istället för att bry sig min mamma, jag gick till köket och tog av hennes största kniv från rack.

Jag stod i köket med spetsen av sin kniv tryckt mot mitt bröst för vad som kändes som en evighet, sedan lägga undan den och gick tillbaka till sängen för att vänta in gryningen. Jag var för rädd för att faktiskt trycka den till mitt bröst. Lyckligtvis för mig, jag var en pain-främmande barn.

Jag är en förälder nu, och mina barn närmar sig den ålder vid vilken min depressionen slog till. Tanken av att inte veta vad som händer inne i deras huvuden är skrämmande, och det finns inget att veta. Det var inte förrän jag var 12 eller 13 för att jag hade ett ord att sätta på de känslor jag upplever, och då är det skyltar som varnar för jag var ingen tvekan om att ställa ut mina föräldrar var så noggrant integrerade i min personlighet att vara nästan omöjliga att särskilja.

Var jag tillbaka? Eller var jag bara en bokälskande barn? Var jag ointresserad av världen runt omkring mig, eller var jag uttråkad av en skola som inte uppfyller mina behov? Jag klandrar inte mina föräldrar för att de inte märker dessa varningssignaler. En av de mest lömska delarna av depression är att du är tvingad av din egen sjukdom för att dölja det.

Så hur vet du det?

Sanningen är att barn så unga som 8 göra döda sig själva. I själva verket, den andra vanligaste dödsorsaken för barn åldrarna 10 till 18 år är självmord 10-åriga barn.

Hur vet du det?

Skräck är finns det ofta ingen möjlighet att veta, och vad värre är, när du vet, det finns ofta inga resurser för dig. Men det finns alternativ.

När jag undrar vad jag kan göra för mina barn en dag, tänker jag tillbaka på vad jag önskar att mina föräldrar hade gjort för mig.

Jag önskar att när jag var liten, yngre än 8 år gammal var jag som nästan högg sig i bröstet, mina föräldrar hade pratat till mig om psykisk ohälsa. Jag önskar att de hade berättat för mig att det är okej, att det är ingens fel om din hjärna blir sjuka, och att det finns sätt att ta itu med det.

Av den tid som mina föräldrar gjorde så småningom ta mig till terapi, det var som om vi hade gjort en konstig pakten inte att diskutera varför, eller vad som hände i terapi. Och jag ljög för min terapeut. Efter allt, det är vad min depression berättade för mig att göra.

Jag önskar att mina föräldrar hade berättat för mig om att gå i terapi sig själva, eller köpte mig böcker om barn som gick i terapi, långt innan det var något jag behövde för mig själv. Jag önskar att mina föräldrar hade sagt till mig att jag inte var ett monster för att ha monstruösa tankar, och att det var en del av att få ut dem ur mitt huvud att prata om dem. Tillsammans.

Nu när mina barn är på väg upp på den ålder jag var när min depressionen slog till, jag försöker att ha dessa samtal, och det är svårt. Det är svårt att berätta för dem att jag är sjuk, sjuk på ett sätt som de inte kan se, men som jag lever med varje dag. Det är svårt att berätta för dem att de har en familj historia av psykisk sjukdom, eftersom det är skrämmande . Det är svårt att berätta för dem jag gå i terapi. Men jag gör dessa saker, eftersom ingen av dem är lika svårt som att begrava en av mina barn skulle vara.

Om du har en historia av psykisk sjukdom, prata med ditt barn . Låt dem veta att även känslor som hopplöshet, tristess, och irrationell ilska är normala i små doser, om de känner att sätt en stor del av tiden, de kan få hjälp. Låt dem veta att de aldrig ska behöva skämmas för en sjukdom.

Låt dem veta att depression är den vanligaste orsaken till funktionshinder för hela vår planet och det är på riktigt, och det är viktigt att be om hjälp, att fråga du för att få hjälp, och att du alltid kommer att hjälpa dem.

Lär dig varningssignalerna för depression och självmord och du ska prata med dina barn. Prata med dem innan du har att prata med dem. Och viktigast av allt, lyssna.

Du kan hjälpa till att vara en Röst för att #StopSuicide. September 5 och 11 är Nationella suicidpreventiva Vecka. För mer information, besök American Foundation for Suicide Prevention .

Om du för närvarande har självmordstankar, kontakta Nationella suicidpreventiva Hotline: 1-800-273-TALK (8255).

ADVERT

Lägg till din kommentar