Varför Kommer Jag Att Berätta För Min Dotter Om Mitt Missbruk Relation

Jag har gjort ett antal saker som jag skäms för: att jag drog en kniv på min bror och försökte hugga min mamma. Jag fick blackout berusad och visade att samma kniv på mig själv. Jag försökte att springa mina egna handleder. Och — i efterhand — min "strippa dagar" är långt från mitt stoltaste. Vad kan jag säga är att jag gjorde förnedrande saker för hundra dollarsedlar. Men det mest beklämmande sak i mitt förflutna är inte något jag gjorde, det är något jag inte göra — det är att bo i en misshandelsrelation för år.

För tio långa och smärtsamma år.

Gör inga misstag: jag visste inte vad det var som hände, åtminstone inte till en början. Inte på en gång. Jag visste inte att falla i kärlek med en hatisk människa, eller en våldsam man. I själva verket, den mannen jag blev kär i var inte en människa, alla: han var tonåring. En pojke. Ett barn, en som älskade tv-spel och Stephen King. Och medan vi delade en kärlek till att läsa, skriva, musik, rock, och angsty, arg poesi i början, vi har aldrig delat blåser.

Ingenting föreslog att han skulle bli en förövare, min förövare. Men sedan han slog mig .

Han slog mig hårt i ansiktet över en banan.

Naturligtvis, omedelbart efter att han bett om ursäkt. Jag grät. Han grät, och han sa att han var ledsen. Och med tanke på vår anspråkslös historia, jag godtog hans ursäkt. Jag chalkat händelsen upp till sprit. Att en ung, berusad 20-åring som inte kunde hantera sin sprit.

Men sedan hände det igen, och igen, och igen. Våldet eskalerade över tid.

Han knuffade mig, slog mig, sparkade mig, och kvävde mig, en natt, han försökte dränka mig. Han nästan dödade mig. Och medan jag önskar att jag skulle ha gjort saker och ting annorlunda — även om jag önskar att jag skulle ha lämnat förr, och stod upp för mig själv snabbare — det gjorde jag inte. Det kan vara rädsla, skam, sorg, eller okunnighet, jag ville inte lämna.

Men det finns en upp till denna mardröm. Till mitt missbruk historia. Eftersom det årtionde som jag levde som en misshandlad kvinna (och frun) har gett mig styrka. Det har gett mig kraft. "Livet efter" har gett mig ett annat perspektiv, och det har gett mig möjlighet att ha ett personligt samtal med min dotter om dejting, relationer och missbruk.

Naturligtvis, jag vill inte skrämma henne. Kärlek är en vacker sak, och hon förtjänar den chansen att uppleva allt en bra och riktig relation har att erbjuda. Jag vill att hon ska veta att kärleken inte är — och aldrig bör — förnedrande. Det är inte — och skulle aldrig vara utan bestämmande, och kärlek är definitivt inte våldsamma.

Älskar inte slå dig eller skada dig eller sätta dig ner.

Jag vet att detta samtal kommer att bli en svår en. Våld i hemmet är ett komplicerat ämne, i bästa fall. Det är svårt att prata om sådana smärtsamma saker med våra barn. Fan, det är svårt att prata om sådana smärtsamma saker med våra kamrater. Med andra vuxna. Och det kommer vara stressigt och besvärligt och obehagligt för oss båda. Det är dock otroligt viktigt att vi talar med barn om våld så att de vet att de "tecken". Så förhoppningsvis kan de upptäcka den röda flaggor, och så att de vet att om de någonsin sätter i en farlig situation — det är ingen skam i att tala upp och komma ut.

Det är ingen skam i att få hjälp.

Och även genom min dotter är fortfarande ung — hon är bara 4 år gammal — det är något vi talar om redan. Tja, ungefär. Jag ska bygga grunden nu genom att tala om för henne att ingen har rätt att slå henne. Ingen har rätt att lägga sina händer på henne. Och jag har sagt till henne att om hon finner sig själv i alla obekväm situation hon skulle komma till mig (eller annan vuxen) för rådgivning. Att det är okej att säga ifrån när hon känner sig obekväm, även om hon verkar vara oförskämd eller oartigt.

Allt detta garanterar att hon kommer att vara säker? Nej. I livet finns det inga absoluta sanningar, och mina ord kan bara göra så mycket. Mina berättelser kommer bara ta henne så mycket. Men jag hoppas på att prata med henne, jag ge henne. Jag hoppas att jag stärka, inte bara henne, men hennes självförtroende. Hennes röst. Hennes lösa. Och jag hoppas att, i tid, hon kommer att förstå vad kärlek är, och vad kärlek inte är.

Men, viktigast av allt, jag hoppas att hon vet att jag alltid finns där för henne. Att prata. Att skratta. Att älska. För att lyssna. Och att göra det utan att skämmas, stigma, dom eller rädsla, eftersom den enda "fel" konversation är den outtalade samtal: det är det vi inte har.

Ingen hade dessa samtal med mig som barn, och även om de kanske inte har sparat mig, de skulle visst har hjälpt mig under min lägsta punkt.

För mer information om att prata med ditt barn om våld i hemmet, besök Bryta Tystnaden .

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar