Detta Är Vad Jag Vill Att Min Dotter Ska Veta Om Sex

Jag har en väldigt öppen relation med mina barn. Vi pratar om allt och ingenting, ingenting är tabu. Och plötsligt de går igenom puberteten vid samma tid, och våra samtal handlar mer om vänner, skolarbete, narkotika -, pojk-och flickvänner, och mindre om Svampbob och det bästa sättet att få saker att explodera.

Jag vägrar att låta mitt barn känner sig skamligt om sex, så jag håller på att samtalet kommer. Det är inte en one-shot-affär där jag får en bok med illustrationer, berätta om blommor och bin, och be att de aldrig frågar mig något igen.

Jag vill aldrig dem att tro att de inte kan komma till mig med en fråga, fråga eller oroande upplevelse. Min mamma var alltid väldigt öppen med mig om ämnet, och på något sätt gjorde det späda allvar av kön. Det fick mig att känna mig som om jag skulle gå till henne med allt som rör ämnet — och det gjorde jag.

Så när det är dags, det är vissa saker jag vill att min dotter ska veta om sex:

Att ha sex är inte en förmån.

Den enda anledningen till att du bör ha sex för att du vill. Inte för att du känner dig skyldig eller tror att du är skyldig någon något. Om någon är att du känner dig som du är skyldig dem sex, de förtjänar inte din tid.

Du kan, och bör, be om vad du vill ha.

Du lägger dina händer på någon annans kropp, och de lägger sina händer på din, så det finns ingen anledning att det ska vara obekvämt att tala om något inte känns bra eller rätt. Kommunikation mellan två människor som delar med sig av något intimt inte sluta när det börjar röra. Det är det närmaste du kan komma till en person, men så många är rädda för att tala . Var inte rädd.

Din sexuella partner är en gäst.

Om någon berättar för dig vad du borde eller inte borde göra med din kropp, då de inte förtjänar dig. Det tillhör dig, och vad du väljer att göra med att det är dina val och ditt val. Jag talar inte bara om när de rör vid dig, jag är också talar om, om de tyder på att du behöver för att vinna eller förlora vikt, raka sig oftare, eller förändra ditt utseende på något sätt. Det finns tillfällen när förslag är äkta och snäll, men i slutändan är det din kropp är ditt hem, och de är gäst, precis som du är gäst till sin kropp och bör agera därefter.

Din kropp ska känna sig öppen till den person som du delar den med.

Sex är underbart. Våra kroppar är mycket lyhörda för vad som pågår i vårt huvud och i vår själ. Du ska känna dig bekväm och öppen med den person som du delar upplevelsen med. Om du känner för att stänga, eller har några negativa känslor förknippade med att vara intim med någon, det är en stor röd flagga. Tror inte att eftersom saker och ting började, du måste fortsätta om något känns mindre. Det är en anledning för dessa känslor. Bekräftar dem, och vet att du får sluta när du vill.

Lämna inte skydd upp till din partner.

Även om det är trevligt om du både diskutera och komma överens om skydd innan hand, ibland kan du bli insvept i hetta. Att vara en kvinna som tar hand om varje aspekt av hennes liv, inklusive detta. Inte någonsin skämmas för att köpa kondomer eller söka preventivmedel. Och se till att du får STD testning och skydda dig själv, oavsett vad din partner berättar om sin sexuella hälsa och historia.

Om du inte må bra om något, gör det inte.

Kanske du kommer att ändra dig efter att lära känna dem och utveckla mer förtroende, men det finns ingen anledning att stressa. Lita på dina instinkter.

Sex kan göra saker komplicerade.

Ibland känner vi att vi kan ha en no-strings-attached relation. Om det är något du vill ha, kan det vara ett ömsesidigt givande arrangemang. Se bara till att du är överens med din partner och är mycket tydlig med dem om var du står.

Den största sak jag vill du ska veta är att sex ska kännas bra — innan det händer, när det händer, och särskilt när det händer. Och om det inte känns så sätt uppmärksamma de skäl som det inte tjänar dig, och inte upprepa de misstag med samma person eller en annan. Resultaten kommer förmodligen alltid att vara densamma, och du är värd bara det bästa. Inte sänka dina krav för att du är rädd för att säga upp. Det är din kropp, ditt val.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar