Varför jag Pratar Politik Med Vänner Som Motsätter sig Mina Åsikter

Jag har aldrig varit en att backa ner från en utmanande samtal. Jag älskar en bra debatt, och kanske fel, jag har svårt att hålla min mun stängd när jag hör folk prata om ett problem som gör att jag känner mig passionerad. Vissa kallar mig frispråkig eller påstridig, men jag beskriva mig själv som någon som alltid är villiga att engagera sig i en stimulerande, intelligent konversation.

Och det betyder att jag kommer inte tillbaka från en politisk diskussion och som sådan, jag är inte rädd för att diskutera frågor som påverkar vårt land med mina vänner. Samtidigt som jag inser att detta val är polariserande och har fått många att en del sätt med vänner och familj på grund av olika tro, jag tror det är viktigare än någonsin att höra varandra.

Jag värdesätter mina vänner och deras åsikter, och i denna heta politiska klimatet, jag är tacksam för dem som kommer att tillåta mig att uttrycka mina åsikter och hjälpa mig att bearbeta mina känslor på frågor. I kort, personlig kommunikation är allt vi har i en media-mättade 24/7 sociala medier cykel, och jag klamrar mig fast till mitt ansikte-till-ansikte, samtal i dessa turbulenta tider.

Nu är detta inte att säga att jag vill komma in i en uppvärmd argument fylld med hat-fast retorik . Jag är mer än villiga att höra en väl genomtänkt, rationellt argument om en politisk fråga, men sprutande rasistiska osanningar är ett bombsäkert sätt att piss me off. När jag ser diskussioner på nätet brytas ned till namn ringer och rasistiska uttalanden, jag undrar hur vårt land har blivit så självklart. Vid vilken tidpunkt gjorde vi är alla överens om att vara elaka och ondskefulla är ett godtagbart sätt att kommunicera våra politiska tankar?

Samtidigt som jag kan säga med auktoritet att jag kommer aldrig att stödja Trump och hans taktik, jag vägrar att böja sig att sårande ord och ilska för att få mina politiska åsikter över. Jag kan ha en intelligent, sansad diskussion, och om du kan också, då har en plats och vi ska chatta. Det finns ingen anledning för trots och hat. Kan vi inte alla bara prata som civiliserade vuxna?

Nyligen närvarade jag vid en liten sammankomst för vin och samtal. Per vanligt, samtalet förvandlades snabbt till politiken. Det blev ganska uppenbart att jag var den politiska minoriteten i gruppen, och jag valde att tyst lyssna till vad de andra gästerna hade att säga om deras kandidat. Som jag tyst tog i sina idéer och tankar, en gäst "outade mig som Demokrat. Innan jag ens kunde öppna min mun, och en annan gäst öppet attackerade inte bara min karaktär men också min intelligens.

Jag var förtalad för att stödja min kandidat och min politiska övertygelse. Mannen var aggressiv, krigförande, och rent ut sagt oförskämd . Men det var gott jag kunde ha sagt, argument jag kunde ha gjort tvärtom, och medan jag kunde ha slängt mitt vin i hans ansikte, jag insåg att en snålt mobbaren är oförmögen att ha en gammal konversation om vårt politiska klimat. Samtidigt som jag vanligtvis inte tillbaka, jag avslutade mitt vin och sade: "en hjärtlig tack till värdparet innan jag åkte. Jag visste att välja den höga vägen är ibland nödvändigt.

Vi måste alla ta ett steg tillbaka och ta en titt på de vägar vi färdas under denna politiska process. Är du ständigt tyst på fester, alltid på stora vägen, rädd för att komma ner och gå med i striden? Eller är du den upprörde dem omkring dig och vägrar att ens överväga den stora vägen? Vad det nu kan vara, det finns plats för båda sidor så länge vi minns alla att argumentera från en plats och inte gå för den personliga halsvenen. Kommer för jugular på cocktailpartyn gör att du ser ut som en blowhard douche. Att bara säga.

Inför mitt bröllop, min mor-in-law skrev till mig en vacker not fylld med råd. I hennes brev, som hon säger ord som jag alltid har hållit sig till hjärtat, inte bara i mitt äktenskap. Hon berättade för mig att striderna är alltid oundvikligt eftersom ingen människa är perfekt. Om och när det var dags för min make och jag att argumentera, hon rådde mig att kampen inte för att vinna utan för att förstå den andra sidan av argumentet. Det var goda råd och lita på mig, när du närmar dig ett argument med avsikt att förstå, alla vinner.

I slutet av dagen, jag inser att jag ibland bara måste enas om att vara oense med mina vänner i stridande parterna, men det betyder inte att jag kommer att sluta uttrycka mina åsikter med övertygelse. Och på valdagen, oavsett resultatet, jag ska vara tacksam för de vänner som stod bredvid mig, även om de inte gillar vad jag hade att säga.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar