10 Sätt Att Prata med Dina Barn Om Valet När Du inte Är Nöjd Med Resultatet

Bara tre timmar djupt in i min sömn efter en natt av att titta på valresultatet, jag vaknade av att min 4-åring som står bredvid sängen. "Mamma, Donald Trump är vd" — min son var att visa hans arga ansiktet, vanligtvis reserverad för när jag försöker mata honom något annat än kött eller godis till middag. Men där stod han, i hans luddiga footie pyjamas, väntar på att jag ska reagera vid 6 på morgonen för att det faktum att den person som vi har kämpat för under det senaste året hade förlorat presidentvalet.

Sanningen var den att jag redan visste att vår kandidat hade förlorat, bara timmar innan jag visste resultatet. Vi har stängt våra bärbara datorer och stänga av tv: n efter tacktal. Men vi kunde inte sova. Både min man och jag lade på våra ryggar stirrar i taket, släppa ut rastlös andetag och jag sa till slut: "jag vet inte hur de ska berätta för barnen."

Min man och jag har tidigare arbetat i partipolitisk jobb, så upp-och nedgångar i val och deras konsekvenser var inte ny för oss. Vi hade sett våra jobb ihållande och förlorade med att ändra strömmen av politisk makt. Detta valresultat kändes annorlunda den här gången eftersom det för oss var det inte bara handlar om en enda fråga eller våra egna fortsatt arbete.

Detta presidentvalet var vad vi trodde på vårt hjärta att vara en möjlighet att bli starkare tillsammans i ett land som investerat i eget kapital, kvinnors rättigheter, social integration, och vänlighet. Och våra barn trodde det också.

Mina ögon, svullna från snyftande, öppnade och jag satte mig upp, skaka av den sömnbrist baksmälla känsla i min mage och kropp. Sanningsenligt, jag visste inte det bästa sättet att svara på min son. Jag fann mig själv göra uttalanden om valresultatet och sedan dra tillbaka dem — att låta föräldraskap tips och råd från klasser och böcker spelar i mitt huvud och erbjuder mig möjligheten att spola tillbaka samtalet när jag kände mig som om jag inte gör det rätt.

Jag vet konsekvenserna av det valet och vår sorg över vår kandidat inte att vara vinnare är inte en tid för samtal med mina barn. Upplever denna förlust har upprepade med mig av den viktiga roll jag spelar som en förälder och den gåva som jag har fått att få upp och gå med mina barn genom denna erfarenhet. Dessa är de 10 sätt att jag har en konversation med mina barn om valresultatet.

1. Du är älskad och uppskattad.

Först och viktigast av allt, våra barn behöver veta att de är älskade och värdefulla. Våra barn behöver veta att deras föräldrar, samhället och landet älskar och värdesätter dem. Vi måste börja med att berätta och visa våra barn att de är älskade och uppskattad, att varje barn har något att erbjuda, och de förtjänar och kommer att ta emot kärlek från oss.

2. Jag kommer att skydda dig.

Rädslan retorik har varit hög under hela valet. Våra barn har hållits som gisslan av ord och handlingar som med rätta rädda dem. Vi måste försäkra våra barn att vi kommer att skydda och hålla dem säkra med både våra ord och handlingar.

3. Vi lyckades inte och vi kommer att komma upp.

Vi måste ta ansvar för en valresultatet som inte går vår väg. Våra barn behöver se oss gå från ett misslyckande och få upp — eftersom vi håller på att få upp, är vi inte? Vi bör inte avfärda detta som ett misslyckande. Vi måste äga det och visa hur vi ska ta nästa steg framåt .

4. Jag är ledsen och jag vet inte vad som är nästa.

Vi måste vara ärlig och sårbar med våra barn. Dela din rädsla, sorg och ilska över valresultatet. Ditt barn behöver se dig i din stund av förtvivlan och hur du steg ut ur det. Detta är inte resultatet du ville, så att säga. Sitta med dem i deras sorg och svara på deras frågor.

Vuxna kämpa med de enorma effekterna av ett presidentval. Tänk att det är svårt för barn att se eventuella problem och förändringar som kan komma efter ett val. Det är okej att tala om för dem: "jag vet inte vad som är nästa steg," eftersom det är sant.

5. Sexism och rasism är en skrämmande verklighet i vårt land.

Sexism och rasism är en skrämmande verklighet i vårt land, och vi borde skämmas. Det är skrämmande för oss att anse att människor skulle flagrant åsidosättande sexistiska och rasistiska handlingar, politik, och meddelanden och rösta på den kandidat ändå. Våra barn är rädda för detta också. Vi måste prata om det här, inte låtsas att det inte existerar.

6. Flickor är kraftfull och ska drömma stort.

Vi tror att flickor är kraftfull och ska drömma stort redan innan valet, inte vi? Elden inuti oss att visa våra döttrar att de kan vara allt har inte utbränd, men har intensifierats. Surround flickor med positiva exempel och möjligheter att vara kraftfulla och drömma stort. När hon frågar du när en kvinna kommer att vara ordförande, att vara ärlig, att vi inte vet, men vi kommer att fortsätta kämpa för det.

7. Medborgerligt engagemang handlar inte bara om det klistermärke.

Barnen var nog riktigt glada om deras sätt att rösta klistermärke. Låt inte detta vara deras enda smak av samhällskunskap fram till nästa val. Och inte vara snabba med att försäkra barnen om att förändring kommer att komma i två eller fyra år. Många barn förstår bara tid i termer av "hur många sover tills" scenarier, så du kommer sannolikt att behöva spendera tid på att tala om hur valet fungerar.

8. Vi kommer att tala, agera och kämpa för de mänskliga rättigheterna.

Vi kommer att använda både vår röst och åtgärder för att tala upp för mänskliga rättigheter, eftersom vi kan vara bra efter detta val. Detta innebär i vår familj använder vi våra röster och åtgärder mot diskriminering, sexuella övergrepp, mobbning, sexism och rasism. Vi kommer att älska och vara inkluderande för alla människor. Valresultatet har inte förändrat detta värde för våra familjer, det som vi håller i våra hjärtan, och vad vi tror kommer att hålla vårt land tillsammans. Vi måste göra det hårdare och starkare som föräldrar än någonsin tidigare, och vi måste lära våra barn att vara nya förespråkare för mänskliga rättigheter.

9. Vi kommer att visa upp i vår gemenskap.

Vi kan inte förvänta oss att ändras utan åtgärd, och den kraft bakom det måste vara för oss att arbeta tillsammans i egna samhällen. Vi behöver delta i, engagera sig och hjälpa till i vårt samhälle, inte bara när vi frågade. Vi måste visa upp. Vi kommer att hålla våra hjärtan och sinnen öppna även när det är obekvämt och svårt. Vi måste lära våra barn att vi alla kan gå vidare tillsammans när vi visar upp för varandra.

10. Vi kommer att gå framåt, bestämma hur vi ska förlåta, och finna glädje.

Valet är oförutsägbara. Men vad är förutsägbar och stabil är vår kärlek till våra barn. Vi får gå med våra barn i denna nästa fas av vårt land. Vi är deras bästa exemplet på att hjälpa dem framåt. Vi får bestämma om vi förlåter och hur vi ska gå vidare med förlåtelse. Det är vår uppgift att lära våra barn att när vi går framåt, vi kommer att hitta glädje igen. Vi kommer att hitta glädje i det som gör att vi känner oss som en familj, samhälle och land. Våra barn är att räkna på oss.

ADVERT

Lägg till din kommentar