Låt oss Erkänna Att Äktenskapet Är Svårt

Nyligen mitt äktenskap gick igenom en härlig period där jag var "nygift" i kärlek med min man. Vi hade i synkronicitet. Vi avslutade varandras meningar. Vi var Facebook par andra låtsades vara. Och i ett svep, det slutade . Vi kämpade—en knock-down-dra-ur kampen, den typ som är reserverade för dokusåpor och såpoperor, minus drink-kasta av kursen (vi slösa inte öl och vin).

Kampen var ansträngande. Vi pratade, vi skrek (okej, jag skrek, han ryckte och nästan gick bort) och vi beslöt lite. Jag kände mig som ett misslyckande. Jag kände mig trött. Jag kände mig arg. Jag kände mig lurad. Där var min drömprins, den typ jag var säker på att alla mina vänner hade gift sig? Varför var inte mitt äktenskap så perfekt som den andra som jag hade sett på Facebook? De par som stirrade in i varandras ögon eller kramad av stranden medan delfiner hoppade bakom dem.

Senare på kvällen skickade jag ett sms till en vän. Jag visste inte vad jag hade förväntat mig—inte mycket, ärligt talat. Ingen jag kände var väldigt öppna om äktenskapet, inklusive de personer som tog mig. Äktenskapet—som pengar och alla andra frågor vi hålla tyst om—verkade off-limits. Säker på att vi skulle skratta åt hur våra män gjorde oss galna eller hur de inte diska eller berömma oss tillräckligt, men ingen riktigt gick in i detalj om det. Vi har aldrig delat den fula, den verkliga sanningen. Att erkänna att de har problem i ditt äktenskap tycktes vara ett erkännande av ett misslyckande. Detta var hur jag kände mig när jag rullade genom toppar och dalar.

Min vän lyssnade som jag lade ut i början, mitten och slutet av kampen. Hon ställde frågor och empathized. Jag kände mig hemsk stör henne med mina problem. Jag var säker på att hon anses mitt äktenskap ett episkt misslyckande, men hon chockade mig genom att dela saker om sitt eget äktenskap. Till min förvåning, det var inte perfekt. Hon berättade hur svårt hon och hennes man arbetade för att hålla ihop saker. Hon medgav att grov patchar.

"Jag visste inte", sade jag chockad. "Jag trodde att det bara var för oss."

"Nej, jag tror att de flesta människor måste jobba på det," svarade hon.

Jag undrade varför vi inte tala om äktenskap, förutom att skämta eller skryta. Många av oss erkänna att föräldraskap är svårt, men varför inte äktenskap? Jag kände mig så mycket bättre när jag insåg att även den starka äktenskap är inte alltid stark, och när de är det, det kommer ofta med arbete. Jag vill prata om äktenskap. Jag vill inte erkänna att det är svårt. När du kastar två personer tillsammans och lägga till pengar, hem, barn, jobb, familj och åldrande, saker ibland kokar över. Vi måste lita på varandra. Vi måste sluta låtsas eftersom det endast tjänar till att skada våra relationer.

Jag växte upp i tron på saga—Prince Charming, livslång kärlek, romantik, en vit bröllop med min happily-ever-after se till att följa. Jag älskade fantasy, men det var inte verkligt. Jag är redo att erkänna det nu. Vad ingen berättade för mig, det som ingen ägde, var att äktenskapet är ett arbete—ett skit-massor av hårt och intensivt arbete. Äktenskapet är inte för den blyge eller viljesvag. Det är tider av intensiv kärlek och glädje, och det finns också tider av sorg och upprördhet.

Jag önskar att någon hade berättat för mig detta så att jag kunde ha förberett. Naturligtvis finns det verkligen inget sätt att förbereda sig. Du hittar din prins, du gifta dig med honom, du bygger din familj och ditt hem, och då inser du att den vita klänningen var en vacker början till en resa som inte alltid skulle vara drömmande eller perfekt. Och om våra föräldrar berättade för oss hur hårt föräldraskap och äktenskap faktiskt var, den mänskliga rasen skulle sannolikt vara utdöd.

Jag inser nu att äktenskapet är fylld med bra och dåliga. Jag har ridit uppgång och fall av tidvatten och kommer att fortsätta. Men jag är inte längre rädd för att berätta om mitt äktenskap. Det är en arbete pågår i likhet med alla de viktiga sakerna i mitt liv—mitt skrivande, mina barn, mitt försök till att åldras vackert. Det är ofta inte Facebook-vänlig. Om du frågar, jag ska vara ärlig, eftersom jag vill inte låtsas längre. Mitt äktenskap är svårt och värt. Jag är OK med det, och jag är OK med ditt äktenskap också—det goda, det dåliga och det fula. Jag är här om du behöver prata om äktenskap eller någon av de andra saker i livet som är hårt och kräver arbete och omsorg—inte dom.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar