En Bit Av Graviditeten Råd Jag Borde Ha Tagit

När jag är gravid, jag får en hel del i vikt, och jag menar en hel del . Icke-gravida mig är vältränad och smidig, men gravida mig förpackningar på vikt långt över medicinska rekommendationer. Jag födde tre barn i fyra år och jag fick och sedan förlorade nästan 70 kilo varje gång. Jag fruktade många en OB möte längs vägen, att veta att rutinmässigt få 10 pounds per månad skulle framkalla utskällningen från min läkare. Och medan min vikt yoyo-från låg till hög hundratals, och sedan tillbaka ner igen, så gjorde mina känslor och osäkerhet över min kropp.

Jag ville älska mig gravid. Jag ville att glädjas åt graviditeten och omfamna liten bråkdel av mitt liv att jag skulle spendera dela min kropp med en annan person. Jag ville känna mig vacker, men som min ram luftballong och min hud växte spänd svullnader, jag blev mindre säker och mer medveten om hur jag kände det när en kamera pekade i min riktning.

Badgered av min egen fåfänga, jag gömde i ryggen av en grupp bilder, och vägrade att låta min man ta bilder av gravida mig, även när han erbjöd uppmuntrande ord om mitt utseende . Tanken på att någon tagga mig i en Facebook-foto skickade rysningar längs min ryggrad. Så jag undvek kameran helt och hållet.

Jag kan fortfarande minnas råd kunde dela ut till mig av en grandmotherly vän: "se Bara till att du ta bilder av dig själv när du är gravid," hon som erbjuds. "Dina barn kommer att vilja se dem en dag." Som de flesta av de oönskade graviditet råd Jag fick, som jag ignorerade hennes råd.

Men idag, nu när min yngsta är 2 ½ år gammal och alla tecken pekar till slutet av den fertila delen av mitt liv, inser jag att jag borde ha tagit den söta lady ' s råd. Kanske är det det faktum att jag kämpar med att stänga dörren för fler barn, eller kanske är det för att jag tror att andra gravida kvinnor är härligt vacker och jag önskar att jag kunde ha sett mig själv på samma sätt, men om jag kunde gå tillbaka, jag skulle ta bilder av mig gravid. Jag kan även slå på en av dessa trendiga graviditet fotograferingar. Jag skulle inte låta min egen fåfänga för att hindra mig från att dokumentera tid.

Tack och lov, min make, att känna mig bättre än jag ibland känner mig själv, slugt fångat en bild på mig när jag var nio månader gravid med vårt andra barn. Han knäppte medan min son och jag var i kö för karusell, och idag sitter inramade på sitt skrivbord och för hela världen att se. Och jag älskar det. När jag ser på det, kan jag inte se 70 kilo av barnets vikt eller alltför vattenretention.

Leah Raup

Allt jag ser är kärlek.

Så om jag får vara så djärv, kan jag erbjuda dig en bit av oönskad graviditet råd? Inte undvika kameran. Ta bilder av gravida dig, även när du känner dig osäker och din fåfänga skrik inga ! Eftersom en dag, andra än de dimmiga minnen, de graviditeten foton kommer att vara allt du har att komma ihåg att en liten flisa av ditt liv.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar