Jag är med I Sweet Spot Av Föräldraskap, Och jag Vill inte Att Det ska ta Slut

För ett par veckor sedan hade jag lunch med en skrivande kollega och vi fick prata om våra barn. Jag nämnde något om att mina barn ska städa sina egna badrum, och att jag älskade hur oberoende de har fått, även om en hel del sätt att de fortfarande känner sig lite till mig. "Ah, ja," sade hon medvetet. "Du är i sweet spot."

Den sweet spot hon berättade för mig, är den förtrollade period av ett barn är att växa upp när de är förbi behöver du för att torka sina åsnor och knyta sina skor och packa deras luncher, men har ännu inte blivit så självständiga att de har bestämt att de inte behöver dig på alla. Inklämt mellan blöjväskor, poopy blowouts, och outgrundliga utmattning på ena sidan och attityd, smyga runt och dra bort på andra, sweet spot är den gyllene åldern av föräldraskap.

Min syster födde sitt tredje barn för ett par år sedan efter en längre lucka. Det är nio år mellan den andra och tredje barn. Den lilla pojken är den mest dyrbara ängel som någonsin nåd ytan av jorden, men han är fortfarande ett barn, och barn är en skit ton av arbete. Min syster var tvungen att gå tillbaka sin livsstil tillbaka för att schemalägga sina dagar runt tupplurar, alltid med extra blöjor och ett mellanmål överallt hon går, och planerar semester sovande arrangemang runt ett barn som går till sängs i fyra timmar tidigare än resten av familjen. Och någon har alltid till att vakna tidigt, eftersom barn vakna upp satans tidigt.

Jag har vänner på andra sidan av sweet spot för, vänner vars barn är fast förankrade i tonåren. Mitt blodtryck stiger när de förmedla sina berättelser om uttalade sociala medier utbyte, droger och alkohol och smyga runt, ångest över betygen och komma in på högskolan. Jag har fortfarande total kontroll över vad mina barn se på Internet, oavsett om deras läxor blir gjort, som de pratar med också, där de går och för hur lång tid och vilken tid de kommer hem... Hur ska jag kunna ge upp denna kontroll?

Allvarligt, jag ber. Hur gör du det??? Jag tror tonåren kan faktiskt döda mig.

Mina barn är mitt i den vackra, relativt lugn mitten av dessa två ytterligheter. De är kapabla imponerande nivåer av kritiskt tänkande, och ändå anta att jag vet mycket mer än vad de gör. Just idag har min son och jag hade en konversation om terminal velocity. Han hade ingen aning om att han gick över mitt huvud med hans tal om hur atmosfären och allvar begränsar den maximala hastigheten hos en fallande föremål. Han tycker ändå att jag vet allt, och det är för mig att korrigera honom ännu.

Min 8-åriga dotter är oberoende, förbereda sin egen frukost, städning hennes eget rum, ridning sin cykel med sig till grannens hus längre ner på gatan. Men hon behöver mig för att göra ett par små saker, som att borsta håret på morgonen innan skolan eller att läsa speciell bild bok bara för att. När hon gråter, jag är fortfarande den första personen som hon kör till. Jag älskar att hon fortfarande behöver mig så här. Hon är fortfarande min bebis, men minus arbetet i en verklig baby.

Det är samma sak med min 12-åring. Han har fått till där han kan laga mat med en hel del förtroende (och utan att få eld på huset), och när han gör sysslor, det är en verklig hjälp. Han rengör badrum så grundligt som jag gör och även klipper gräsmattan. Och ändå är han fortfarande ofta klättrar upp i mitt knä för en mys. Han tycker fortfarande om mig ligga bredvid honom vid sänggåendet när han läser sin bok. Han är inte en bebis längre, men han tycker fortfarande om att umgås med mig.

Här i sweet spot, vi får stanna ute sent men kan fortfarande hålla koll på våra barn. Att jag inte längre fruktar den härdsmälta som kommer att hända på 8:01 grund av att min bebis är inte i sängen på exakt utsatt tid. Det senaste nyårsafton vi bodde på ett vänners fest fram till 3:00 Min dotter kraschade på soffan med några andra barn runt 1:00, och min son stannade upp och festade med de andra stora barnen fram till 3:00.

Men mitt barnen inte är gamla nog för att gå ut av sig själva och får problem. Jag kan inte föreställa mig den rädsla och frustration som väntar på dig för en kille som är att bryta mot utegångsförbudet. Tänk om de svarar inte på sms? Vad händer om de är ont? Eller sämre? Hur får föräldrarna genom detta skede??

Jag kommer att minnas varje ögonblick av denna sweet spot. Den tonåren är snabbt närmar sig, och som bygger på historier som mina vänner säger, att jag har fått en allvarlig berg-och dalbana framför mig. För nu men, jag ska sätta på mig skygglapparna och njuta av vad tid jag har kvar med dessa söta bebisar som, tack och lov, inte är verkliga barn.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar